عنوان پایان‌نامه

خوابگاه خانواده (بازطراحی فضاهای داخلی خوابگاه متاهلین جلال ال احمد دانشگاه تهران)



    دانشجو در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "خوابگاه خانواده (بازطراحی فضاهای داخلی خوابگاه متاهلین جلال ال احمد دانشگاه تهران)" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    معماری داخلی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس هنرهای زیبا شماره ثبت: 10774;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69526
    تاریخ دفاع
    ۱۲ اسفند ۱۳۹۳

    خانواده به عنوان عمومی ترین نهاد اجتماعی و اساسی ترین نهادی که بیشترین تأثیر را در شخصیت انسان بر جای می گذارد، از منظر همه صاحبنظران جایگاه ویژه ای داشته و توصیه های مهمی جهت ثبات و پایداری آن ارائه نموده اند. جامعه شناسان بر اساس جهان بینی خود و تعاریفی که از انسان و اجتماع دارند، تعاریف و کارکرد های مختلفی برای خانواده ارائه می دهند. ادیان الهی نیز با نگاه توحیدی خود به انسان و جوامع انسانی تعریف و قداستی ویژه برای خانواده قائلند و وظایف مهمی را برای آن بر می شمارند. اما همه این نظرات بر این نکته تأکید دارند که محیط پیرامونی تأثیر قابل توجهی بر افراد داشته و این تأثیر در محیط خانواده و فضای خانه قابل تأمل می باشد. تا جایی که طراحان و نظریه پردازان حوزه ساختمان نیز در خصوص شکل گیری فضای خانه و تأثیر آن بر افراد و روابط خانوادگی بحث های زیادی را طرح کرده اند. با توجه به اینکه حفظ و حراست از این خانواده بر همه افراد و ارکان جامعه ضروری می باشد، این مسئولیت در خصوص خانواده هایی که دچار بحران باشند افزایش پیدا می کند. اشتغال به تحصیل اعضای خانواده و به تبع آن لزوم مهاجرت به شهری دیگر و یا ازدواج در دروان دانشجویی و در نتیجه انتخاب گزینه اقامت به عنوان یکی از انواع سکونت در آن شهر یکی از بحران هایی است که در قالب محیط پیرامونی در خانواه ایجاد شده و در صورت عدم توجه به آن صدمات جبران ناپذیری به کانون خانواده وارد می نماید. کیفیت فضای اقامتی می تواند در بهبود شرایط زندگی بسیار مؤثر باشد که این امر در خصوص خوابگاه های دانشجویان متأهل در گرو عملکرد صحیح مجموعه ای از سیاست گذاران، شهرسازان، معماران، معماران داخلی و در نهایت سازندگان است. این طرح در پی آنست تا با بررسی جایگاه خانواده در متون علمی و دینی اهمیت اسکان خانواده را در حفظ این جایگاه گوشزد کند و سپس با مروری بر شرایط اسکان موقت در جامع مختلف، راهکاری برای اسکان خانواده دانشجوی متأهل پیدا کند. این بررسی ها در دو حوزه سیاست گذاری های کلان و نمونه های خرد انجام می شود و نتایج آن در کالبد خوابگاه دانشجویان متأهل جلال آل احمد دانشگاه تهران بروز پیدا می کند. به طوری که در حوزه اول به ارائه پیشنهادات راهبردی در بهبود شرایط بستر طرح پرداخته و در حوزه دوم برای یکی از تیپ های اقامتی موجود، راهکار طراحی داخلی را در قالب بازسازی واحد و طراحی مبلمان و تجهیزات ارائه می دهد.
    Abstract
    Family has a significant role as the most important social basis, and there are lots of advices to consolidate this basis. Socialists point out different functions and definitions for family based on their outlook and interpretation of human and society. Religions also consider a special dignity and responsibility for family. But all these beliefs insist that environment has a remarkable effect on individuals. Therefore, there are lots of discussions about residential spaces and their influence on family relationships by architects and designers. Considering that preserving the family is necessary in a society, this responsibility increases for traumatized families. Immigration for studying or getting married during your studying period make the students choose an accommodation that can be one of the crisis in family which is caused by environment and its ignorance can cause serious damages to a family. The quality of residential places can improve the life conditions. For married students, the proper function of decision makers, urban planners, architects, interior architects and builders have an influence on this quality of life. This project tries to notify the importance of family accommodation by considering the position of family in scientific and religious contexts. Then it reviews the conditions of temporary settlement in different societies to find a solution for accommodation of married students. These considerations are done in two fields of massive decision making and also small samples that lead to design of married students’ dormitory of Jalal-Al-E-Ahmad, university of Tehran. In the first field, functional suggestions to improve the conditions of the project site are presented, and in the second field, an interior design in form of renovating the building and designing the furniture for one of a typical existing accommodations is presented.