عنوان پایان‌نامه

بررسی تاثیر منابع مختلف مکمل روی بر عملکرد سیستم ایمنی و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تاثیر منابع مختلف مکمل روی بر عملکرد سیستم ایمنی و کیفیت گوشت در جوجه های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68488
    تاریخ دفاع
    ۲۲ شهریور ۱۳۹۳
    دانشجو
    وحید محمدی
    استاد راهنما
    شکوفه غضنفری

    با توجه به اهمیت متابولیکی روی و نیز کمبود آن در زنجیره¬ی غذای انسان و دام این مطالعه جهت بهبود زیست فراهمی عنصر روی در جوجه¬های گوشتی انجام شد، به منظور انجام این پژوهش ، تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی سویه راس استفاده شد و به طور تصادفی در 36 واحد آزمایشی ( 10 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی) توزیع شدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 2 *4 شامل 4 نوع منبع روی (سولفات روی، روی متیونین، نانوسولفات روی و نانو روی متیونین) و 2 سطح مختلف روی (40 و 80 میلی گرم بر کیلوگرم) در مقایسه با تیمار کنترل ( فاقد روی) اجرا شد. جیره¬های آزمایشی بر اساس ذرت-کنجاله¬ سویا با توجه به نیازمندی¬های توصیه شده توسط کاتالوگ راس 308 برای دوره¬های مختلف آغازین(10-1 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42-25 روزگی) با استفاده از نرم افزار جیره نویسی UFFDA تنظیم گردید. در تنظیم کلیه¬ جیره¬های آزمایشی، از مکمل مواد معدنی فاقد روی استفاده گردید و منابع مختلف روی بر اساس سطوح مورد استفاده در آزمایش به جیره اضافه گردید. آب و غذا بصورت آزاد از سن 42-1 روزگی در اختیار پرندگان قرار گرفت. رکوردگیری صفات عملکردی (مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک) بصورت دوره¬ای انجام شد. در سن 35 روزگی جهت تیتر آنتی بادی بر علیه نیوکاسل و در پایان دوره پرورش برای بررسی دیگر صفات ایمنی از هر واحد آزمایشی خونگیری انجام گردید در سن 42 روزگی از هر واحد آزماشی 1 قطعه پرنده که وزن زنده آن نزدیک به میانگین وزنی واحد آزمایشی بود، انتخاب گردید و پس از خونگیری جهت بررسی صفات ایمنی و ذبح و اجزای لاشه شامل (لاشه، سینه، ران، درشت¬نی، کبد، قلب، پانکراس، چربی بطنی، روده و دستگاه گوارش) توزین شد و وزن لاشه نسبت به وزن زنده و وزن اندام¬ها نسبت به وزن لاشه ثبت گردید. همچنین غلظت عنصر روی در استخوان درشت نی با استفاده از دستگاه طیف سنج جذب اتمی اندازه گیری شد و از روش سریع، حساس و اختصاصی تیوباربیتوریک اسید (TBA) برای تعیین پراکسیداسیون چربی در نمونه¬های گوشت ران استفاده شد. کلیه یافته¬ها با استفاده از رویه GLM نرم افزار آماریSAS و در سطح احتمال 5 درصد مورد تجزیه واریانس قرار گرفتند. مقایسه میانگین با آزمون دانکن در سطح احتمال 05/0> P انجام شد
    Abstract
    ندارد