عنوان پایاننامه
بررسی ابعاد مادی و معنائی بحران سوریه از دیدگاه سازه انگاری
- رشته تحصیلی
- روابط بین الملل
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3700;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66283;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3700;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66283
- تاریخ دفاع
- ۲۹ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- محمد صالحی
- استاد راهنما
- اردشیر نوریان
- چکیده
- در اواخر سال 2011 بود که در اثر سیاست های مغرضانه ی مسئول امنیتی شهر درعا (عاطف نجیب) که سعی در مخدوش کردن چهره ی حکومت بشار اسد داشت، تظاهرات گسترده ای در شهر درعا شکل گرفت و با دخالت گروه هایی که از قبل برنامه ریزی کرده بودند این اعتراضات به شهرهای دیگر کشیده شد و پس از آن درگیری های مسلحانه بین گروه های مذکور و حکومت آغاز شد و به این ترتیب بحران در سوریه بوجود آمد. بر سر ریشه یابی علل این بحران اختلاف نظرهایی وجود دارد. برخی مسئله ی گاز و انتقال آن را مهم ترین علت این بحران می دانند. عده ای نیز درگیری بین گفتمان غربی-عربی و گفتمان محور مقاومت را علت اصلی آن می دانند. در این پایان نامه نگارنده سعی دارد تا با رویکردی سازه انگارنه به بررسی زمینه های مادی و معنایی این بحران بپردازد. نگارنده با این پیش فرض به شروع به تدوین این پایان نامه می کند که یک یا چند عامل صرفاً مادی یا معنایی نمی توانند زمینه ساز بحران در سوریه باشند، بلکه این بحران معلول یک سلسله علل مادی و معنایی است که از منظر نگارنده بهترین چارچوب تحلیل برای آن رویکرد سازه انگاری و بویژه جریان ونتی آن است. هدف از این پژوهش نیز ارائه ی تصویری جامع و علمی از بحران سوریه، ریشه یابی چندبعدی بحران در سوریه و ارائه ی درکی سازه انگارانه از این بحران است. این پژوهش به دلیل این که سعی در ارئه ی درکی چندبعدی و مبتنی بر واقعیات و زمینه های مادی و معنایی از بحران سوریه است و نیز به دلیل پرداختن به بحران سوریه که مستقیماً با منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط است، از ضرورت بالایی برخوردار است. تحلیل سازه انگارنه ی این بحران نیز در نوع خود از تازگی و زاویه ی دید جدیدی برخوردار است. سوالات اساسی این پژوهش عبارتند از: 1) از منظر سازه انگاری چه زمینه های مادی و معنایی و چگونه سبب بروز بحران در سوریه شده است؟ 2) از منظر ساختار اجتماعی تعریف شده در نظریه سازه انگاری جریان ونتی، چگونه می توان بحران سوریه را تبیین نمود؟
- Abstract
- Some of the most important issues of gas and transferring it to know the cause of this crisis. Some Western-Arabic conflict between discourse and the discourse of the resistance due to the know. In this thesis, the author is trying to approach the fields of physical and semantic structures Angarnh address this crisis. constructivism, especially Venti is going to approach it. The purpose of this study is to provide a comprehensive picture of the Syrian crisis, the roots of the crisis in Syria and provide a multidimensional construct a simplistic understanding of the crisis. is high. Angarnh structural analysis of the crisis itself is the novelty and new viewpoints. The key research questions are: 1) From the perspective of Constructivism What does it mean and how both the material and cause the crisis in Syria? 2) In terms of social structure defined in the theory of Constructivism Venti, how can we explain the crisis in Syria?