عنوان پایان‌نامه

بررسی حقوقی مردم سالاری در نظام حقوقی اسلامی با تاکید بر ساختار های قانون اساسی



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی حقوقی مردم سالاری در نظام حقوقی اسلامی با تاکید بر ساختار های قانون اساسی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق عمومی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ارس شماره ثبت: 495;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71375
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۳

    از جمله شیوه‏های حکومت داری، دموکراسی می‏باشد که این امر در نظام‏های حقوقی مختلف با تلقی‏های مختلفی بیان می‏شود از این رو اسلام نیز با توجه به جهان بینی خود از شیوه‏ها و رسوم حکومت داری سعی در تلفیق مبانی دموکراسی غربی با مبانی شرعی و اسلامی دین خود می‏باشد از این رو آزادی و مفاهیم مشابه آن با تعاریف متفاوتی بیان می‏شود که در آن‏ها صبغه الهی و جهان بینی مشخص می‏باشد از طرف دیگر باید به مفهوم حکومت اسلامی نیز توجه شود تا بتوان مبانی صحیحی از دموکراسی اسلامی بیان کرد همچنین باید به این مسئله پرداخت که در نهایت هدف و غایت حکومت اسلامی در ارتباط با دموکراسی چه مسئله‏ای می‏باشد. در این تحقیق سعی شده است به مبانی اسلامی دموکراسی با نگاهی جدیدتری‏اشاره شود و در این باره از منابع معتبر فقهی و اسلامی بهره گرفته شده است. و می‏توان دریافت کرد که در حقیقت دموکراسی که غرب از آن دم میزند در مردم سالاری نظام اسلامی و احکام و فتوای دین اسلام کاملاً مشهود بوده و قرن‏ها از زمان آن می‏گذرد و در قانون اساسی ایران نیز که در مبنای دموکراسی یا همان مردم سالاری طرح ریزی و مصوب گردیده است در حال اجرا می‏باشد.
    Abstract
    Mocracy in Islamic Law System with an Emphasis on Structures of Constitution Law Abstract Democracy is one of ruling systems. This is considered with different appronches in varios legistation system. In much the same way, Islamic faith provides a definition of ruling method that is a combination of western democracy and fundamentals of Islamic ideology and hence it gives specifically different formulations of freedom and other concepts, the definitions which are distinctive for their divine ideological nature. Moreover, to "give a correct account of Islamic democracy one should consider the concept of Islamic government. Final and decisive outlook of an Islamic government to democracy is also to be discussed and clarified. This study considers Islamic fundamentals of democracy from a novel perspective. It makes use of valid Islamic and religious jurisprudential sources. This study reveals the pact that the democracy claimed by western civilization has for many centuries been present in democratic practice of Islamic regime and in Islamic orders. It is currently incorporated in Iranian Constitutional law that was drawn up and ratified by taking rules of democracy into consideration. Keywords: Democracy, Islam, Freedom, government, leadership, guardianship of Islamicdurisprudent.