عنوان پایان‌نامه

بررسی واژه ها اصطلاحات و پیشینه فرهنگی خوراکی ها در دیوان بسحق اطعمه شیرازی



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی واژه ها اصطلاحات و پیشینه فرهنگی خوراکی ها در دیوان بسحق اطعمه شیرازی" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شماره ثبت: 4386;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78346;کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شماره ثبت: 4386;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78346
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۳
    استاد راهنما
    محمود جعفری دهقی

    از فوائد شناخت خوراک های مصرفی جوامع گذشته آشنایی با شرایط اعتقادی، فرهنگی، زبانی و لغوی آن دوره است که راه رسیدن به این هدف مطالعه و بررسی آثار باقیماند? آن زمان است. یکی از مهمترین آثار در این زمینه کلیات بسحق اطعمه، سرود? بسحق اطعمه از شاعران و نویسندگان طنزپرداز و نقیضه ساز است. این کتاب تعدادی زیاد از اسامی خوراک ها و نوشیدنی ها را در بردارد که امروزه یا به ندرت کاربرد دارند یا صورت های گویشی هستند که فقط برای افراد کمی شناخته شده اند. در این رساله کوشیده شده تا با استخراج تمام اسامی خوراکی ها و نوشیدنی ها از کلیات بسحق و سپس تجزیه و تحلیل آنها به جمع آوری، شناسایی و معرفی برخی اصطلاحات قدیمی خوراکی ها پرداخته شود. هدف اصلی این کار جلوگیری از فراموشی این اصطلاحات و همچنین شناخت شرایط فرهنگی، اعتقادی، اقتصادی و ... در گذشته است. واژه های کلیدی بسحق اطعمه، کلیات بسحق، خوراک، پیشین? فرهنگی، اصطلاحات، غذا، ریشه شناسی، خوراک های ایرانی بسحق اطعمه، کلیات بسحق، خوراک¬، پیشین? فرهنگی، اصطلاحات، غذا، ریشه¬شناسی، خوراک¬های ایرانی
    Abstract
    Getting acquainted with beliefs, lingual, cultural, and lexical conditions of the past societies is an advantage of knowing consumed foods back in those times. This knowledge can be obtained by investigating the remained works from those days. One of the utmost works related is the Collected Works by Bosh?q A??ame ?ir?zi. This collection is versified by this noble satirist and parodist poet and author. The book is full of names of foods and drinks which are either rarely used or dialectical forms known only by a few people. In this thesis, the investigator attempted to derive all these old-fashioned names of foods and drinks from Collected Works of Bosh?q A??ame ?ir?zi and then analyze them in order to collect, recognize, and introduce these old food expressions. The main objective sought in this project was to prevent these expressions from being forgotten as well as perceiving beliefs, cultural, and economic conditions in the past.