عنوان پایاننامه
بررسی ارتباط بین کسب دانش و تمایل به کارآفرینی در بین دامپروران استان ایلام
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - ترویج کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6111;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 65491
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- محمدجواد فتاحی
- استاد راهنما
- سیدمحمود حسینی
- چکیده
- در محیط پویا و متحول امروزی، افراد نیازمند شناسایی مداوم و پیوسته¬ی فرصتهای نوآوری و توانمندسازی در جهت پیشرفت خود هستند. این امر در میان دامپروران به دلیل داشتن فرصت های کارآفرینانه بیشتر واینکه از اقشار مهم در زمینه ی اشتغال در جامعه می باشند بیشتر ضرورت دارد. باتوجه به نقش موثر دانش در شناسایی و انتخاب فرصت های مناسب برای ایجاد اشتغال و افزایش بهره وری واحد های تولیدی توجه به امر کسب دانش ودر اختیار داشتن منابع دانشی یکی از الزامات اولیه در زمینه¬ی تمایل به کارآفرینی و کارآفرینی می باشد. لذا در این مطالعه به بررسی رابطه بین کسب دانش و تمایل به کارآفرینی دامپروران استان ایلام پرداخته می شود. جامعه آماری این پژوهش شامل دامپروران با فعالیت دامپروری به صورت نیمه مکانیزه می باشد) 400 (N=. حجم نمونه مورد نیاز با استفاده از فرمول کوکران 196نفر تعیین گردید که در نهایت به منظور افزایش دقت تعداد 200نفر از دامپروران استان به روش نمونهگیری در دسترس مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری پرسشنامهای محقق ساخته بود در این پژوهش برای تعیین روایی (اعتبار) پرسشنامه از اعتبار محتواییو اعتبار سازهبهره برده شد و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخاستفاده گردید.تجریه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با نرم¬افزارهای SPSSwin 21 و AMOS21 انجام شد. نتایج نشان داد که متغیرهای اعتماد،فرهنگ،ظرفیت جذب دانش ،پاداش و دسترسی به منابع دانشی اثر مثبت و معنی دار بر کسب دانش و هم چنین متغیرهای کسب و پیچیدگی محیطی دارای اثر معنی دار بر تمایل به کارآفرینی می باشند و از طریق این متغیر بر عملکرد واحد تولیدی اثرگذار می باشند.
- Abstract
- In today's dynamic environment, people are constantly in need of identification of opportunities for continuous innovation and empowering individuals to develop their own. This is among the breeders due to more entrepreneurial opportunities and that the classes are more important in terms of employment in the community is essential. Given the role of knowledge in the identification and selection of appropriate opportunities for job creation and increasing productivity manufacturing units, regard to the acquisition of knowledge and having knowledge resources is one of the basic requirements in the field of entrepreneurship and intention to entrepreneurial. The purpose of this study was to examine the relationship between knowledge and intention to entrepreneurial of breeders in Ilam province. The population of the study consisted of breeders with livestock activity as semi-mechanized (N=400). The sample size required by Cochran-Formula, 196 individuals were determined. Which ultimately in order to increase the accuracy, 200 breeders in the sampling methods were examined. Data collection tools for this study was a researcher-made questionnaire. In this study, to determine the validity (reliability) of the questionnaire, content validity and construct validity were usedand its reliability was determined by calculating Cronbach's alpha. Data analysis in both descriptive and inferential statistics were performed with the SPSSwin 21 and AMOS21 software. The results showed that variables of trust, culture, absorptive knowledge capacity, rewards and access to sources of knowledge, have positive and significant effect on the acquisition of knowledge and also business and environmental complexity variables have significant effects on the intention to be entrepreneurial and through these variables affect the performance of their unit.