عنوان پایاننامه
اثرات اسانس رازک بر عملکرد، کیفیت گوشت و میکروبیولوژی روده در جوجه های گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه طیور
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 894;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68282
- تاریخ دفاع
- ۰۷ دی ۱۳۹۳
- دانشجو
- میثم تمیزی جونقانی
- استاد راهنما
- شکوفه غضنفری
- چکیده
- چکیده این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه دارویی رازک (Humulus lupulus) به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک بر عملکرد،کیفیت گوشت و جمعیت میکروبی سکوم در جوجه های گوشتی انجام شد.برای انجام این آزمایش از 625 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه آرین، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار (200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم اسانس رازک، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و شاهد) و پنج تکرار انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد افزایش وزن پرندگان، ضریب تبدیل خوراک، درصد ماندگاری پرندگان بین تیمارهای آزمایش در دوره های مختلف رشدی تفاوت معنی داری وجود نداشت. در دوره رشد (28-14 روزگی) و کل دوره (42-1 روزگی) تیمار سطح 400میلی گرم در کیلوگرم اسانس رازک و آنتی بیوتیک بالاترین مصرف خوراک را در مقایسه با تیمار 200 میلی گرم در کیلو گرم اسانس رازک داشتند (05/0p<). آنالیز داده های مربوط به تفکیک لاشه در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل با دو اثر جنس و تیمار صورت گرفت، نتایج آنالیزها نشان داد که بین هیچ یک از صفات لاشه تفاوت معنی داری وجود نداشت و اثر متقابل معنی داری در بین تیمارها دیده نشد. در بررسی کیفیت گوشت و اندازه گیری غلضت مالونیل دی آلدهید گوشت ران، سطوح مختلف اسانس رازک بطور معنی داری سبب کاهش غلضت مالونیل دی آلدهید شد. (05/0p<). در اندازه گیری ظرفیت نگهداری آب هیچ تفاوت معنی داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. تیمار اسانس رازک در سطح 400میلی گرم در کیلوگرم بیشترین جمعیت لاکتوباسیل را در مقایسه با تیمار آنتی بیوتیک ، پروبیوتیک و سطح 200 میلی گرم بر کیلوگرم اسانس رازک نشان داد. (05/0p<). همچنین در بررسی میزان جمعیت اشرشیاکلی تفاوت معنی داری بین تیمار آنتی بیوتیک با سایر تیمارها مشاهده شد (0001/0p<). بطوری که تیمار آنتی بیوتیک کمترین تعداد جمعیت میکروبی اشرشیاکلی را نشان داد . تیمار سطح 200 میلی گرم در کیلوگرم اسانس رازک دارای شاخص تولید بالاتری نسبت به سطح 400 میلی گرم در کیلوگرم اسانس رازک داشت. کلمات کلیدی: آنتی بیوتیک، اسانس گیاه دارویی رازک ( Humulus lupulus)، کیفیت گوشت، جمعیت میکروبی
- Abstract
- Abstract This study was conducted to evaluate the effect of different levels of humulus lupulus essential oil as an alternative to antibiotics on the performance, meet quality and microflora population ileum in broiler chickens. To perform this experiment, 625 one-day-old Arian broiler chick were used in a completely randomized design with five treatments (200, 400 mg/kg humulus lupulus essential oil, Control, probiotic, antibiotic) and five replication. Result show that weight gain, FCR, percent mortality of broilers was not signification difference. In the grower (14-28 day) and total (1-42) period the level of 400 mg/kg and antibiotic significantly highest in feed intak. The level of 400 mg/kg of essential oil significantly highest lacto bacillus count and the lowest Escherichia Coli count of the ileum (p<0.001). The carcass analyses result show that not significantly difference. Also the use of humulus lupulus essential oil was caused a significantly reduction of malon- di- aldehyde (MDA) (p<0001). Water holding capacity of meet breast in humulus lupulus treatments was better than as other treatments but haven’t significantly difference. Keywords: Antibiotic, Humulus Lupulus, Performance, Quality meate