عنوان پایان‌نامه

اثر |روبیوتیک ها و آنتی بیو بیو تیک ها در جیره های حاوی چربی بر قابلیت هضم مواد مغذی مرفولوژی روده و عملکرد جوجه های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر |روبیوتیک ها و آنتی بیو بیو تیک ها در جیره های حاوی چربی بر قابلیت هضم مواد مغذی مرفولوژی روده و عملکرد جوجه های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 40085;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 370
    تاریخ دفاع
    ۱۲ اسفند ۱۳۸۷
    استاد راهنما
    سیدداود شریفی

    این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک(پروتکسین) و آنتی‏بیوتیک(فلاوومایسین) در جیره‏های حاوی سطوح مختلف چربی بر عملکرد جوجه‏های گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده و قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی جیره انجام شد. تعداد 900 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس در یک آزمایش فاکتوریل(3×3) شامل سه سطح چربی(بدون چربی،3% اسیدچرب و 3% روغن‏گیاهی) و سه سطح افزودنی(بدون افزودنی، آنتی‏بیوتیک و پروبیوتیک) و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار استفاده شدند. جیره‏های بر اساس احتیاجات نژاد راس برای دو دوره آغازین و پایانی تنظیم شد و بصورت آزاد در اختیار جوجه‏ها قرار گرفت. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه¬ها به طور هفتگی اندازه گیری شد. در سن 40 روزگی تعداد 4 قطعه خروس از هر تیمار بطور تصادف انتخاب و پس از کشتار از بخشهای مختلف روده کوچک به منظور بررسی خصوصیات مورفولوژیکی نمونه‏برداری شد. قابلیت هضم مواد مغذی در دو مرحله آغازین و پایانی مورد بررسی قرار گرفت. در کل دوره استفاده از چربی در جیره اثر معنی‏داری بر روی افزایش وزن و خوراک مصرفی داشت(01/0>P). اثر افزودنی‏های محرک رشد بر روی عملکرد معنی‏دار بود(01/0>P). بطوریکه جیره‏های حاوی پروتکسین کمترین و جیره‏های حاوی آنتی‏بیوتیک بیشترین افزایش وزن را داشتند. تغذیه جیره‏های حاوی آنتی‏بیوتیک، عمق غدد کریپت را در تمام بخشهای روده کاهش داد. افزودن پروبیوتیک به جیره‏ها، ارتفاع خمل و عمق عمق غدد کریپت را افزایش داد(01/0>P). ارتفاع خمل‏ها در ناحیه ژژونوم، در جیره‏های حاوی روغن‏گیاهی و اسید چرب نسبت به جیره‏های بدون چربی بیشتر بود(01/0>P). قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی در جیره‏های حاوی روغن‏گیاهی بیشتر از جیره‏های حاوی اسید چرب و بدون چربی بود(01/0>P). افزودن پروبیوتیک به جیره‏های حاوی چربی، قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی کاهش داد. با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، می‏توان بیان نمود که استفاده پروبیوتیک(پروتکسین) در جیره‏های حاوی چربی با کاهش قابلیت هضم چربی و همچنین میزان انرژی متابولیسمی جیره، باعث کاهش عملکرد می‏شود. واژه‏های کلیدی: آنتی‏بیوتیک، پروبیوتیک، جوجه‏های گوشتی، قابلیت هضم، مورفولوژی
    Abstract
    This study was conducted to evaluate the effects of probiotic (protexin) and antibiotic (flavomycin) supplementation diets containing fat on broiler performance, morphological properties of small intestine, AME and fat digestibility of diet. Nine hundred one-day old Ross 308 broiler chicks were used in a 3×3 factorial arrangement with 3 levels fat (without fat, 3% fatty acid, and 3% soy oil) and 3 levels of growth promoters (without Growth Promoter, antibiotic and probiotic) in completely randomized design with 9 treatments and 4 replicates per each treatment. Diets were formulated for starter and finisher according to Ross breeding manual and offered as ad libitum to birds. Feed intake and weight gain were recorded weekly. At 40 days of old, 4 birds from each treatment selected randomly, slaughtered and the segments of small intestine were removed and studied morphologically. Digestibility assay was carried out at starter and finisher periods. At total rearing period, addition fat to diets and also supplementing diets with growth promoters had significant effect on weight gain and feed intake (P<0.01). Body weight gain and feed intake of chicks fed on diets containing probiotic were lower than other groups. The crypt's depth were decreased in birds fed diets containing antibiotic, but probiotic supplementation diets increased villi height and depth of crypts, significantly (P<0.01). Diets containing fat (fatty acid or soy oil) increased height and width of villi in jejunum (P<0.01). The AME and fat digestibility of diets containing soy oil was higher than diets containing fatty acid (P<0.01). Probiotic supplementation diets containing fat, decreased AME and fat digestibility, but using antibiotic in these diets increased significantly fat AME and fat digestibility. From the results obtained, it can be indicated that addition of probiotic to diets containing fat decrease fat digestibility and AME and have negative effects on broiler performance. Key words: Antibiotic, Probiotic, Broiler, Digestibility, Morphology