عنوان پایاننامه
اثر |روبیوتیک ها و آنتی بیو بیو تیک ها در جیره های حاوی چربی بر قابلیت هضم مواد مغذی مرفولوژی روده و عملکرد جوجه های گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 40085;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 370
- تاریخ دفاع
- ۱۲ اسفند ۱۳۸۷
- دانشجو
- امین دیبامهر
- استاد راهنما
- سیدداود شریفی
- چکیده
- این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک(پروتکسین) و آنتیبیوتیک(فلاوومایسین) در جیرههای حاوی سطوح مختلف چربی بر عملکرد جوجههای گوشتی و خصوصیات مورفولوژیکی روده و قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی جیره انجام شد. تعداد 900 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس در یک آزمایش فاکتوریل(3×3) شامل سه سطح چربی(بدون چربی،3% اسیدچرب و 3% روغنگیاهی) و سه سطح افزودنی(بدون افزودنی، آنتیبیوتیک و پروبیوتیک) و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و 4 تکرار استفاده شدند. جیرههای بر اساس احتیاجات نژاد راس برای دو دوره آغازین و پایانی تنظیم شد و بصورت آزاد در اختیار جوجهها قرار گرفت. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه¬ها به طور هفتگی اندازه گیری شد. در سن 40 روزگی تعداد 4 قطعه خروس از هر تیمار بطور تصادف انتخاب و پس از کشتار از بخشهای مختلف روده کوچک به منظور بررسی خصوصیات مورفولوژیکی نمونهبرداری شد. قابلیت هضم مواد مغذی در دو مرحله آغازین و پایانی مورد بررسی قرار گرفت. در کل دوره استفاده از چربی در جیره اثر معنیداری بر روی افزایش وزن و خوراک مصرفی داشت(01/0>P). اثر افزودنیهای محرک رشد بر روی عملکرد معنیدار بود(01/0>P). بطوریکه جیرههای حاوی پروتکسین کمترین و جیرههای حاوی آنتیبیوتیک بیشترین افزایش وزن را داشتند. تغذیه جیرههای حاوی آنتیبیوتیک، عمق غدد کریپت را در تمام بخشهای روده کاهش داد. افزودن پروبیوتیک به جیرهها، ارتفاع خمل و عمق عمق غدد کریپت را افزایش داد(01/0>P). ارتفاع خملها در ناحیه ژژونوم، در جیرههای حاوی روغنگیاهی و اسید چرب نسبت به جیرههای بدون چربی بیشتر بود(01/0>P). قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی در جیرههای حاوی روغنگیاهی بیشتر از جیرههای حاوی اسید چرب و بدون چربی بود(01/0>P). افزودن پروبیوتیک به جیرههای حاوی چربی، قابلیت هضم چربی و انرژی متابولیسمی کاهش داد. با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، میتوان بیان نمود که استفاده پروبیوتیک(پروتکسین) در جیرههای حاوی چربی با کاهش قابلیت هضم چربی و همچنین میزان انرژی متابولیسمی جیره، باعث کاهش عملکرد میشود. واژههای کلیدی: آنتیبیوتیک، پروبیوتیک، جوجههای گوشتی، قابلیت هضم، مورفولوژی
- Abstract
- This study was conducted to evaluate the effects of probiotic (protexin) and antibiotic (flavomycin) supplementation diets containing fat on broiler performance, morphological properties of small intestine, AME and fat digestibility of diet. Nine hundred one-day old Ross 308 broiler chicks were used in a 3×3 factorial arrangement with 3 levels fat (without fat, 3% fatty acid, and 3% soy oil) and 3 levels of growth promoters (without Growth Promoter, antibiotic and probiotic) in completely randomized design with 9 treatments and 4 replicates per each treatment. Diets were formulated for starter and finisher according to Ross breeding manual and offered as ad libitum to birds. Feed intake and weight gain were recorded weekly. At 40 days of old, 4 birds from each treatment selected randomly, slaughtered and the segments of small intestine were removed and studied morphologically. Digestibility assay was carried out at starter and finisher periods. At total rearing period, addition fat to diets and also supplementing diets with growth promoters had significant effect on weight gain and feed intake (P<0.01). Body weight gain and feed intake of chicks fed on diets containing probiotic were lower than other groups. The crypt's depth were decreased in birds fed diets containing antibiotic, but probiotic supplementation diets increased villi height and depth of crypts, significantly (P<0.01). Diets containing fat (fatty acid or soy oil) increased height and width of villi in jejunum (P<0.01). The AME and fat digestibility of diets containing soy oil was higher than diets containing fatty acid (P<0.01). Probiotic supplementation diets containing fat, decreased AME and fat digestibility, but using antibiotic in these diets increased significantly fat AME and fat digestibility. From the results obtained, it can be indicated that addition of probiotic to diets containing fat decrease fat digestibility and AME and have negative effects on broiler performance. Key words: Antibiotic, Probiotic, Broiler, Digestibility, Morphology