عنوان پایان‌نامه

استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجه های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "استفاده از نانو ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجه های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 41719;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 248
    تاریخ دفاع
    ۱۸ اسفند ۱۳۸۷

    چکیده: این آزمایش به منظور بررسی امکان استفاده از نانوذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه جوجه های گوشتی و با استفاده از 312 قطعه جوجه نر یک روزه از سویه تجاری آربوراکرز پلاس در قالب یک طرح کاملا تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. از محلول ppm 2000 نانو ذرات نقره به ترتیب به مقدار 400 و 800 سی سی در هر تن جیره و یا هر متر مکعب آب آشامیدنی استفاده شد. دو تیمار به ترتیب بدون افزودنی و حاوی فلاوومایسین(500گرم در تن) به عنوان تیمارهای شاهد در نظر گرفته شدند. جیره های آزمایشی بر پایه ذرت سویا و با توجه به احتیاجات توصیه شدهNRC(1994) برای سه دوره آغازین، رشد و پایانی تنظیم شدند و بصورت آزاد در اختیار جوجه‏ها قرار گرفتند. خوراک مصرفی و افزایش وزن جوجه¬ها به طور هفتگی اندازه گیری شد. به منظور بررسی وضعیت سیستم ایمنی و صفات خونی در هفته 5 دوره آزمایشی،از دو پرنده در هر تکرار، خون گیری شد. در پایان دوره آزمایشی، دو قطعه جوجه از هر واحد آزمایشی به طور تصادفی انتخاب و کشتار شدند. وزن لاشه و اندامهای گوارشی(کل دستگاه گوارش، چربی محوطه بطنی، کبد، سکوم) اندازه گیری شد.افزودن سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب در کل دوره پرورش، تاثیر معنی داری بر عملکرد جوجه ها نداشت ولی جوجه هائی که در جیره خود آنتی بیوتیک دریافت کرده بودند میزان خوارک مصرفی و افزایش وزن بهتری را نشان دادند(P<0.05). استفاده از 800 سی سی نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی، وزن نسبی کل دستگاه گوارش و کبد را افزایش و چربی احشایی را به طور معنی داری کاهش داد(P<0.05). استفاده از 400 سی سی نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی تنها موجب افزایش معنی دار وزن کبد شد(P<0.05). استفاده از آنتی بیوتیک در جیره موجب کاهش وزن نسبی کل دستگاه گوارش و افزایش درصد لاشه شد(P<0.05). استفاده از 800 سی سی نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی تعداد منوسیت ها را به طور معنی داری افزایش داد. سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی ، تاثیر معنی داری بر مقدار کلسترول، LDL و HDL خون نداشت ولی میزان کلسترول خون در جیره های حاوی آنتی بیوتیک به طور معنی داری افزایش یافت(P<0.05). سطوح مختلف نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی ، تاثیر معنی داری بر جمعیت کلی فرم های روده های کور نداشت ولی جمعیت کلستریدیوم های روده های کور هنگام استفاده از 800 سی سی نانو ذرات نقره در جیره و آب آشامیدنی افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05). استفاده از سطوح مختلف نانو ذرات نقره در آب آشامیدنی و خوراک مصرفی موجب ذخیره این ذرات در بافت کبد و گوشت سینه جوجه های گوشتی شد و میزان ذخیره به سطح مصرف وابسته بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از نانوذرات نقره به عنوان افزودنی در تغذیه طیور مناسب نیست. انجام آزمایشات بیشتر در این زمینه ضروری است.
    Abstract
    This study was carried out to investigate the effects of using nanosilver particles as additive on broiler performance. Three hundred and twelve day-old broilers (Arbor-Acre Plus) were randomly assigned to 6 treatments diets, with 4 replicates and 13 birds per each replicate in a completely randomized design. The nanosilver solution (2000 ppm) was used in400 and 800 cc of per ton diet or 1000lit water to prepare treatments. Two treatments with and without antibiotic (flavomycin 500/t) were considered as control groups. At the end of fifth week of age, blood samples were prepared from two birds per each replicate for biochemical and immune assay. At the end of experimental period, eight broilers of each treatment were randomly selected and slaughtered. Then, total gut tract, gizzard, small intestine, caeca and liver were removed and weighted. The results showed that different levels of nanosilver in diet and water had not significant effect on broilers performance, but birds fed antibiotic supplemented diet had the highest feed intake and weight gain at the overall rearing period (P<0.05). The level of 800 cc nanosilver in diet or drinking water significantly increased the relative weight of gastrointestinal tract and liver but decreased abdominal fat of the broiler chicks(P<0.05). However, only the weight of liver increased in birds received 400 cc nanosilver particles in their diet or drinking water(P<0.05). Supplementing diets with antibiotic significantly decreased relative weight of gastrointestinal tract and increased carcass yield. There were not any significant differences between treatments on white blood cell count, frequency of heterophile, basophile, lymphocyte and eosinophile and the Newcastle antibody titer. However, the number of monocytes increased significantly in birds received diets or drinking water containing 800 cc nanosilver particles. Different levels of nanosilver particles in diet or drinking water had not significant effects on concentration of cholesterol, LDL and HDL of serum. Addition of the antibiotic to diet increased significantly the serum cholesterol. Nanosilver particles in diets or drinking water had not significant effect on the number of coliform bacteria in the illeum. Supplementation with antibiotic resulted in significantly lower counts of coliform bacteria. Supplementation of the 800 cc nanosilver particles in diet or drinking water increased significantly (p< 0.05) the number of cholestridia in the ileum. Supplementation nanosilver particles in diet or drinking water resulted in the retention of these particles in the liver and meat of broiler chicks in a dose-dependent manner. The results indicate that nanosilver particles are not suitable as feed additives for poultry. Further research is needed in this field. Key words: Nanosilver particles,additive,broiler,diet,water