عنوان پایان‌نامه

تاثیر پارامترهای کاری خشک کن پاششی صفحه داغ بر خواص فیزیکی محصولات کشاورزی



    دانشجو در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر پارامترهای کاری خشک کن پاششی صفحه داغ بر خواص فیزیکی محصولات کشاورزی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 64882;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 788
    تاریخ دفاع
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۳
    استاد راهنما
    غلامرضا چگینی

    هدف اصلی این تحقیق تولید پودر دم کرده نعنا فلفلی بوسیله روشی کم هزینه تر از روش های معمول تولید پودر و همچنین بررسی تاثیر پارامترهای کاری دستگاه بر روی برخی خواص فیزیکی، جریان پذیری و انحلال پذیری نمونه پودرهای تولید شده می باشد. در روش مورد استفاده برای خشک کردن که خشک کردن پاششی صفحه داغ نامیده شده از یک اتمایزر دوار چرخی با پاشیدن محلول مورد نظر و صفحات فلزی که بوسیله المنت های حرارتی داغ می شوند، استفاده شده است. در این تحقیق 27 نمونه پودر در شرایط سه سطح دمای صفحات (130، 140 و 150 درجه سلسیوس)، سه سطح دبی خوراک دهی محلول (10، 20 و 30 لیتر بر ساعت) و سه سطح سرعت دورانی اتمایزر ( 7000، 12000 و 16000 دور بر دقیقه) تولید شد و محتوای رطوبتی، چگالی ظاهری و کوبیده شده، انحلال پذیری، زاویه سکون، شاخص تراکم پذیری کار و عملکرد دستگاه برای نمونه پودرها مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین اندازه ذرات و برخی پارامترهای شکل ذرات شش نمونه از پودرهای تولید شده، با کمک بزرگ نمایی و عکس های تهیه شده از میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده از آزمایشات نشان داد که با افزایش دمای صفحات و کاهش دبی خوراک دهی محتوای رطوبتی، چگالی ظاهری، زاویه سکون و شاخص تراکم پذیری کاهش یافته و عملکرد خشک کن و انحلال پذیری نمونه پودرها افزایش می یابد. افزایش سرعت دورانی تاثیر مثبتی بر روی عملکرد خشک کردن و چگالی ظاهری و تاثیر منفی بر روی محتوای رطوبتی، انحلال پذیری و شاخص تراکم پذیری کار نشان داد. همچنین نتایج تجزیه و تحلیل تصاویر نمونه پودرها نشان داد که اندازه درصد بالایی از ذرات نمونه پودرها کمتر از 10 میکرون می باشد و همچنین پارامترهای شکل محاسبه شده نشان دادند که اکثر ذرات شکل نامتعارفی دارند. کلمات کلیدی: خواص فیزیکی، نعنا فلفلی، خشک کن پاششی، پودر و جریان پذیر
    Abstract
    The main objective of this study is production of peppermint tea powder by a low-cost way compared to conventional methods of powder production and also, analysing effect of operational parameters of the dryer on some physical, flowability and solubility properties of different produced powder samples. In this novel approach, called hot bed spray dryer, a rotary wheel atomizer for spraying feed and metal beds heated by electrical heaters have been used. In this study, 27 powder samples in three temperature levels (130, 140, and 150 ?C), three feed flow rate levels (10, 20, and 30 lit/h), and three rotational speed levels (7000, 12000, and 16000 rpm) were produced. Moisture content, bulk and tap density, solubility, repose angle, Carr’s compressibility index of powder samples and dryer performance were studied. Moreover, particle size and some shape factor parameters of six powder samples by magnifying of pictures taken by optical microscope were measured. Results showed by increasing beds temperature and by reducing feed flow rate, moisture content, density, repose angle, and Carr’s compressibility index reduced, whereas, dryer performance and solubility of powders increased. Increasing of rotational speed has a positive effect on dryer performance and negative effect on moisture content, solubility, and Carr’s compressibility index. Furthermore, findings of image processing demonstrated that the majority of powder samples are smaller than 10 micron. Besides, calculated shape factors showed the majority of particles have irregular shapes. Keywords: physical properties, peppermint powder, spray dryer, flowability