عنوان پایاننامه
ارزیابی ژنتیکی صفات تولید و تداوم شیردهی در گاوهای هلشتاین استان اصفهان
- رشته تحصیلی
- علوم دامی - ژنتیک و اصلاح نژاد دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 43429;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 306
- تاریخ دفاع
- ۰۵ اسفند ۱۳۸۷
- دانشجو
- فاطمه بانکی زاده
- چکیده
- چکیده: در این تحقیق برای برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید و تداوم شیردهی و ارزیابی ژنتیکی حیوانات از داده¬های مربوط به زایش اول گاوهای هلشتاین استان اصفهان در طی سال¬های 1362 تا 1386 استفاده شد. برای برآورد پارامترها و وراثت¬پذیری صفت تولید شیر از مدل 305 روز تصحیح شده، تابع گامای ناقص و مدل رگرسیون تصادفی استفاده شد. در روش رگرسیون تصادفی از دام-های دارای 10 رکورد روزآزمون، و از چند جمله¬ای¬های لژاندر برای در نظر گرفتن تغییرات منحنی شیردهی استفاده شد. تداوم شیردهی حیوانات با چهار معیار 1) نسبت ارزش ارثی روز 280 شیردهی به ارزش ارثی روز 60 شیردهی با استفاده از مدل رگرسیون تصادفی (PS1). 2) تفاوت ارزش ارثی تولید بین روزهای 60 و 280 شیردهی با استفاده از مدل رگرسیون تصادفی (PS2). 3) نسبت ارزش ارثی روز 280 شیردهی به ارزش ارثی روز 60 شیردهی با استفاده از تابع Wood (PS3). 4) تداوم شیردهی برآورد شده از فرمول تداوم شیردهی تابع گامای ناقص ( )، برآورد و مقایسه شد. از همبستگی معیارهای فوق با ارزش ارثی تولید شیر 305 روز به عنوان معیاری برای انتخاب بهترین روش برآورد تداوم شیردهی استفاده شد. همبستگی رتبه¬ای معیارهای تداوم شیردهی و تولید شیر 305 روز از 30/0 تا 99/0 متغیر بود. رتبه¬بندی حیوانات بر اساس معیارهای مختلف تداوم و تولید شیر 305 روز انجام شد. نتایج نشان داد که همبستگی ژنتیکی تولید شیر و تعدادی از معیارهای تداوم شیردهی مناسب است و انتخاب بر اساس ارزیابی ژنتیکی تداوم شیردهی باعث بهبود عملکرد در گاوهای هلشتاین می¬شود. کلمات کلیدی: وراثت¬پذیری، تداوم شیردهی، همبستگی رتبه¬ای، مدل رگرسیون تصادفی، چند جمله¬ای¬های لژاندر.
- Abstract
- In this study the first lactation data of Holstein dairy cattle in Isfahan province during 1983- 2007 were used. The Adjusted 305 day milk yield, incomplete gamma function (Wood) and Random regression model were used to estimate genetic parameters of the milk yield. In random regression model the animals with 10 test day records and Legender Polynomials were used to describe all curves. The persistency of milk production evaluated by four criteria: 1) The ratio of breeding values of days 280 and 60 of lactation by random regression analyses 2) The difference between breeding values of days 280 and 60 in lactation by random regression analyses 3) The ratio of breeding values of days 280 and 60 in lactation by Wood function analyses and 4) the breeding value estimated by Wood function. The values of rank correlation of persistency criteria and 305 day milk were between 0.31 to 0.99. The rank correlation between milk yield and some persistency criteria were favorable selection on the basis of genetic evaluation for persistency of lactation is important to improve the milk production of Holstein cows. Keywords: Heritability, Milk persistency, Rank correlation, Random regression, legender polynomials