عنوان پایاننامه
بررسی کنترل بیولوژیکی قارچ penicillium digitatum عامل کپک سبز میوه پرتقال
- رشته تحصیلی
- مهندسیکشاورزی-بیماریشناسیگیاهی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 919;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75060;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 919;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75060
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- فاطمه شکوری فر
- استاد راهنما
- حشمت اله امینیان
- چکیده
- در این پژوهش جدایه¬یM43 از گونه¬ی مخمری Metschnikowia pulcherrima، جدایه¬ی M45 از گونه¬ی مخمری Pichia kluyveri و جدایه¬های باکتریایی 3B و 28B از گونه¬ی Bacillus subtilis به صورت جداگانه و مخلوط در کنترل قارچ Penicillium digitatum عامل کپک سبز میوه¬ی پرتقال در شرایط آزمایشگاه و انبار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش کشت همزمان دو آنتاگونیست در محیط¬کشت PDA نشان داد که گونه¬های مخمر با جدایه¬های باکتری دارای سازگاری می¬باشند و تا?ثیر سوء بر روی یکدیگر ندارند. تا?ثیر جدایه¬های آنتاگونیستی در کنترل رشد میسیلیومی قارچ عامل بیماری در آزمون کشت متقابل بین 39/80% تا 31/97%، در آزمون متابولیت¬های فرار بین 76/68% تا 95/97%، در آزمون ترکیبات غیرفرار بین 98/69% تا 11/97% متغیر بود. همچنین در بررسی اثر غلظت¬های صفر، یک و نیم، سه و چهار و نیم درصد بی¬کربنات سدیم با تیمارهای مختلف، شامل جدایه¬های مخمر و باکتری آنتاگونیست در حالت انفرادی و ترکیبی، بر روی رشد جدایه¬های قارچ عامل بیماری مشخص گردید که تا?ثیر بازدارنده بر روی رشد میسیلیومی جدایه¬های بیمارگر داشته است. نتایج آزمایشاتی که در شرایط انبار انجام شد نیز نشان داد هنگامی که مخمرهای آنتاگونیست به همراه جدایه¬های باکتری B. subtilis بکار برده می¬شود، مخلوط P. kluyveri M45 + B. subtilis 3B با مساحت لکه¬ای برابر 15/1 سانتی¬متر مربع در دمای 20 درجه¬ی سانتی¬گراد و همچنین 87/0 سانتی-متر مربع در دمای 5 درجه¬ی سانتی¬گراد، بیشترین بازدارندگی از بیمارگر را در مقایسه با دیگر مخلوط-ها و آنتاگونیست¬های انفرادی داشت. در این مطالعه توانایی القای سیستم دفاعی در بافت نارنجی پوست میوه¬ی پرتقال توسط جدایه¬ی مخمری M45 از گونه¬ی P. kluyveri ، جدایه¬ی باکتری 3B از گونه¬ی B. subtilis و مخلوط آنها روی P. digitatum نیز بررسی شد. نتایج حاکی است که این دو جدایه و مخلوط آنها فعالیت آنزیم¬های پراکسیداز و کاتالاز را تحت تا?ثیر قرار می¬دهند. توانایی این آنتاگونیست ها و مخلوط آنها در تحت تا?ثیر قرار دادن آنزیم¬های تجزیه کننده اکسیژن¬های فعال و افزایش سطح ترکیبات فنلی ممکن است یکی از مکانیسم¬های آنتاگونیستی آنها باشد.
- Abstract
- In this study, isolate M43 of Metschnikowia pulcherrima, and M45 yeast species Pichia kluyveri and bacterial isolates 3B and 28B of the Bacillus subtilis, separately and mixed were studied in laboratory and storage conditions for controlling the fungus Penicillium digitatum causes citrus green mould. The results of two antagonistic cultures on PDA medium showed that yeast species are consistent with bacterial isolates and they have no abuse effect on one another. Effect of Antagonistic isolates for the control of fungal mycelium growth in dual culture tests varied from 80.39% to 97.31%, in the case of volatile metabolites varied from 68.76% to 97.95%, in the case of nonvolatile compounds varied from 69.98% to 97.11%. Also effect of sodium bicarbonate concentrations 0, 1.5, 3 and 4.5% with various treatments including isolates of yeast and antagonist bacteria in individual and combined on the growth of the fungal isolates causes disease was studied and it was found that these treatment have inhibitory effect on mycelium growth of pathogenic isolates. Results from the tests that were done in barn condition showed that when antagonistic yeasts with bacteria isolate, B. subtilis, mixture of P. kluyveri M45 + B. subtilis 3B with a spot area equal to 1.15 cm2 at 20 ° C and 0/87 cm2 at 5 ° C, have the maximum inhibition of pathogenic compared with other individual and mixture antagonists. In this study, the ability of the immune system induction in orange fruit skin tissues by isolate M45 of yeast species P. kluyveri, 3B bacterial isolates of B. subtilis and their combination on P. digitatum were also studied. The results suggest that this two isolates and their mixture affect activity of peroxidase and catalase enzyme. The ability of these antagonists and their mixtures in affecting of active oxygen degrading enzymes and increased levels of phenol compounds may be one of their antagonistic mechanisms. Keywords: Bacillus subtilis, control, green mold, Metschnikowia pulcherrima, Pichia kluyveri