عنوان پایاننامه
آثار افزودن یونجه خشک، به عنوان جاذب رطوبت بر کیفیت تخمیر و ارزش تغذیه ای ذرت سیلو شده در شرایط درون تنی و برون تنی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 65161;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 797
- تاریخ دفاع
- ۲۴ شهریور ۱۳۹۳
- دانشجو
- سعید برمکی تازه کندمحمدیه
- استاد راهنما
- علی اکبر خادم, علی اسدی الموتی
- چکیده
- این تحقیق به منظور مطالعه اثر افزودن یونجه خشک به عنوان جاذب بر کیفیت تخمیر و ارزش تغذیه¬ای علوفه ذرت سیلو شده انجام شد. علوفه ذرت با ماده خشک 22 درصد برداشت شد و به آن یونجه خشک در سطوح صفر، 5 و 10 درصد اضافه و هر کدام از تیمارها در 5 تکرار در کیسههای چرم مانند 150 کیلوگرمی در قالب یک طرح کاملا تصادفی سیلو شد. استفاده از جاذب ماده خشک و خاکستر سیلوها را افزایش و فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF) را کاهش داد (01/0 >P )، اما فیبر نامحلول در شوینده اسیدی (ADF)، پروتئین خام و نیتروژن نامحلول در شوینده اسیدی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند (05/0 < P). غلظت نیتروژن آمونیاکی بر حسب درصدی از پروتئین سیلو کاهش و pH، کربوهیدراتهای محلول و ظرفیت بافری سیلوها با استفاده از جاذب افزایش یافت (01/0 >P ). پایداری هوازی و pH بعد از اتمام پایداری هوازی تحت تاثیر قرار نگرفتند. مهم¬تر از آن، تولید پساب با استفاده از جاذب کاهش یافت ( 98/32 میلیلیتر در کیلوگرم سیلوی تر برای شاهد در برابر 81/3 و76/0 به ترتیب برای تیمارهای 5 و 10% یونجه) (01/0 > P). غلظت اسید استیک، والریک، ایزووالریک و اتانول با استفاده از جاذب کاهش یافت (05/0 >P ) ولی تفاوتی در میزان اسید لاکتیک، پروپیونیک و بوتیریک مشاهده نشد. در آزمایش بعدی روی شش رأس میش¬ که به صورت طرح گردان در سه دوره انجام شد، مصرف ماده خشک و به دنبال آن مصرف ماده آلی، پروتئین خام وNDF و ADF در تیمارهای حاوی یونجه خشک افزایش (05/0>P) و در عوض، قابلیت هضمNDF و ADF کاهش یافت (01/0 >P ). در آزمون گاز، حجم گاز تولیدی و برآورد ماده خشک آلی هضم شده تحت تاثیر تیمار آزمایشی قرار نگرفتند ولی فراسنجههای معادله نمایی تولیدگاز (b و c) به طور معنیداری با افزایش جاذب افزایش یافت . نتایج نشان داد که استفاده از یونجه خشک تاثیر منفی در کیفیت تخمیر و ارزش تغذیهای ذرت سیلو شده نداشت و مصرف اختیاری خوراکها را افزایش داد. پس میتوان از آن به عنوان یک جاذب مناسب رطوبت در علوفه ذرت سیلو شده و بهبود ارزش غذایی آن استفاده کرد. واژگان کلیدی: ذرت سیلو شده، جاذب، پساب، قابلیت هضم، مصرف اختیاری
- Abstract
- Effluent from corn silage results in loss of nutrients and causes environmental problems. This study aimed at investigating effects of alfalfa hay on fermentation quality and nutritive value of corn silage by using in vivo and in vitro method. Corn forage was harvested with 22% dry matter and forage was ensiled with three levels of alfalfa hay (absorbent) respectively in 0, 5 and 10% (wet basis) in experimental silos. Fermentation quality and in vitro nutrition value experiments was used a completely randomized design and in vitro Experiment was designed with Change over design. Ensiling silage with alfalfa had a significant (p<0.01) increase on DM and Ash content. The NDF content of silage was decreased by using absorbent (p<0.01) but the alfalfa had no effect on ADF content. Silage CP and ADIN was not affected by treatments. The ammonia nitrogen content was decreased with alfalfa increasing (p<0.01). The pH silages increased by using alfalfa (P < 0.01). Alfalfa had no effect on aerobic stability and after aerobic stability of pH in silages. The amount of effluent production was decreased by using absorbent so that the effluent production was completely removed in 10 percent of absorbent. The water soluble carbohydrates and buffering capacity of silage was increased by using of alfalfa. Concentration of acetic acid was reduced in 10 and 5 % alfalfa in compared with control silage (p<0.01). In contrast, concentration of propionic acid and butyric acid had no effected by treatments. Concentration of caproic acid, valeric and iso valeric and was reduced by using absorbent (P < 0.05). DMI intake of Silage was increased and following that the intake of organic matter, crude protein, NDF, ADF was increased. The digestibility of DM, CP and EE was not affected by treatments, but the digestibility NDF and ADF was reduced (P <0.01). The digestibility of NFC was affected by treatments. The N retention was increased by the use of alfalfa hay (p<0.01). Total gas production was similar, however, potential gas production (b) and rate constant of gas production (c) were respectively increased in silages ensiled with 10% and 5% alfalfa hay (P < 0.01). Estimated value for organic matter digestibility was not affected by treatments. Results showed that use of alfalfa hay as an effluent absorbent did not adversely affect the fermentation quality parameters and digestibility of corn silage.