عنوان پایان‌نامه

بررسی تاثیر پرتو الکترون و پلی اتیلن گلایکول و اوره بر غیر فعال سازی تانن پوسته پسته و عملکرد بره های پرواری



    دانشجو در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تاثیر پرتو الکترون و پلی اتیلن گلایکول و اوره بر غیر فعال سازی تانن پوسته پسته و عملکرد بره های پرواری" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 801
    تاریخ دفاع
    ۲۴ شهریور ۱۳۹۳

    مطالعه حاضر در قالب دو آزمایش انجام شد. آزمایش اول به منظور بررسی تأثیر تیمارهای شیمیایی )پلیاتیلنگلایکول، سود و اوره( و پرتو الکترون بر غیرفعال سازی ترکیبات ضد تغذیهای، ترکیبات شیمیایی پوسته پسته، میزان تولید گاز و فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبه در شرایط آزمایشگاهی ) In Vitro ( در پژوهشکده 31 و 01 ،01 ، کشاورزی انرژی اتمی کرج انجام شد. تیمارهای این آزمایش شامل: پرتو الکترون در دزهای 91 کیلوگری، محلول 0 درصد اوره، محلول 0 درصد سود و پلیاتیلنگلایکول ) 3 میلیگرم به ازای 011 میلیگرم خوراک( بود. نتایج نشان داد که پرتوتابی باعث کاهش میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده >1/ اسیدی و لیگنین شد ) 19 p (. تیمار سود، اوره و دز 31 کیلوگری از پرتو الکترون باعث کاهش تانن پوست پسته در >1/ مقایسه با گروه شاهد شدند ) 19 p (.در آزمون گاز در تمامی زمانها اوره و سود باعث کاهش گاز تولیدی در مقایسه >1/ با گروه شاهد و دیگر تیمارها شدند ) 19 p .) تیمارهای سود و اوره باعث کاهش نرخ تولید گاز ) c ( و بخش b در مقایسه با گروه شاهد و دیگر تیمارها شدند. در مقابل تیمار پلیاتیلنگلایکول بیشترین میزان گاز تولیدی، بخش b و >1/ نرخ تولید گاز را داشت ) 10 P (. تجزیهپذیری بخش سریع تجزیه ) a ( ماده خشک و ماده آلی پوسته پسته در تیمارهای پرتو تابی بیشتر از تیمار شاهد، سود و اوره بود. تیمار سود بیشترین تأثیر را بر تجزیهپذیری ماده خشک و >1/ آلی داشت ) 19 P (. به نظر میرسد در بین تیمارهای شیمیایی سود سبب کاهش بیشتری در مقدار ترکیبات ضد تغذیهای شده است. همچنین در بین دزهای پرتو تابی دز 31 کیلوگری تأثیر بهتری بر روی بهبود ارزش تغذیهای پوسته پسته و کاهش مقدار تانن پوسته پسته داشت. آزمایش دوم به منظور بررسی تأثیر پوستهپسته تیمار شده با پرتو الکترون، پلیاتیلنگلایکول و هیدروکسید سدیم بر عملکرد، برههای پرواری با تعداد 01 رأس بره نر زندی با وزن 09 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 01 روز انجام شد. جیرههای آزمایشی شامل 9 جیره - ±9/ اولیه 00 - - حاوی 00 درصد پوسته پسته )شاهد(، 0 جیره حاوی پوسته پسته تیمار شده با پرتو الکترون )دز 31 کیلوگری(، 3 جیره حاوی 00 درصد پوسته پسته تیمار شده با هیدروکسید سدیم ) 0 درصد( و 0 جیره حاوی 00 درصد پوسته پسته - تیمار شده با پلیاتیلنگلایکول ) 90 گرم در کیلوگرم( بود. بهترین ضریب تبدیل در تیمار سود و پرتو تابی مشاهده شد. 00/ 19 درصد ماده خشک( و کمترین در تیمار سود ) 00 / بیشترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی در تیمار پرتو ) 91 درصد ماده خشک( مشاهده شد. استفاده از پرتو تابی و پلیاتیلنگلایکول سبب افزایش قابلیت هضم پروتئین خام شد 1/19( .(p< 1/ قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی در تیمار پرتو تابی نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود ) 19 .(p< 1/ مقدار پروتئین کل خون در تیمار پلیاتیلنگلایکول نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارها افزایش یافت ) 19 .(p< مقدار آنزیم آلانین ترانسفراز در گروه شاهد 1/ بالاتر از سایر تیمارها بود ) 19 .(p< به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از پرتو الکترون به عنوان یک روش جدید عملآوری پوسته پسته ضمن کاهش عوامل ضد تغذیهای میتواند سبب افزایش ارزش تغذیهای آن در مقایسه با سایر تیمارها میشود . کلمات کلیدی: پوسته پسته، پرتو الکترون، عملکرد پروار، سود، آزمون گاز
    Abstract
    This study was conducted in two parts. The objectives of the study were to evaluate chemical treatments (poly ethylene glycol (3 mg in 200 mg Feed), NaOH,4% and urea,4%) and electron beam (EB; 10, 20, 30 and 40 kGy) on anti-nutritional factors, chemical composition, phenolic compounds gas production and in vitro digestion of pistachio by-product (PB) and conducted at the Agricultural Research Institute of Atomic Energy in Karaj Iran. The EB significantly decreased (P<0.01) neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and acid detergent lignin (ADL) contents of PH. NaOH, urea and irradiation at doses of 30 treatments decreased tannins of PH compared to control (P<0.01). Urea and NaOH reduced gas production in all times in comparison with control and other treatments (P<0.01). NaOH and urea treatments decreased rate of gas production (k) and gas production potential (b), in comparison with control and other treatments. The highest amounts of gas production, rate of gas production (k) and gas production potential (b), were obtained in poly ethylene glycol treatment. NaOH treatment was the most effective treatment on DM and OM degradation. According to The results, the highest decreased anti-nutritional factor was obtained by NaOH treatment. Irradiation at doses of 30 (kG) treatment decreased tannins and improved its nutritive value compared to other treatments.We also evaluated the effects of electron irradiation (ER; 30 kGy), sodium hydroxide (NaOH; 4%) and poly ethylene glycol (PEG) on growth performance of Zandi lambs fed diets containing pistachio by-product (PBP). Twenty male Zandi lambs (21±1.52 kg BW) were used in a completely randomized design for 70 d and allocated to the four dietary treatments including control diet (containing 22% PBP), ER-PBP (containing 22% electron irradiated PBP), NaOH-PBP (containing 22% NaOH treated PBP) and PEG-PBP (containing 22% PEG treated PBP). According to The results of this part, the best feed conversion ratio (FCR) was obtained in NaOH and ER treatments. ER treatment had the greatest effect on OM degradation and also the lowest effect on OM degradation was obtained in NaOH treatmeant. Electron irradiation and PEG treatments increased digestibility of crude protein. Electron irradiation on PBP increased (P<0.01) digestion NDF in lambs. PEG treatment increased the total protein compared to control and other treatments (P<0.01). the highest amount of alanine transferase enzyme was obtained in control in compared to other treatments (P<0.01). Generally, we conclude that EB processing of Pistachio hull to improve its nutritive value is the best treatment. Keywords: Pistachio by-product, Beam electron, feed conversion ratio, NaOH, Gas production.