عنوان پایان‌نامه

مطالعه بیکاری از نگاه بیکاران روستایی و پیامدهای آن : مطالعه موردی روستای حسن آباد از توابع شهرستان دلفان در استان لرستان



    دانشجو در تاریخ ۲۶ مهر ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه بیکاری از نگاه بیکاران روستایی و پیامدهای آن : مطالعه موردی روستای حسن آباد از توابع شهرستان دلفان در استان لرستان" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4733;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67745
    تاریخ دفاع
    ۲۶ مهر ۱۳۹۳

    چکیده بیکاری معضلی است که تمام ابعاد زندگی فرد و خانواده وی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با وجود اهمیت بالای این مسئله، متأسفانه پژوهش‌های اندکی در ایران در مورد بیکاری انجام شده است، و نیز هیچ پژوهشی درمورد درک بیکاران از بیکاری صورت نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف کشف ابعاد گوناگون بیکاری از منظر خود بیکاران و شناسایی پیامدهای آن، با استفاده از نظریه زمینه‌ای و فن مصاحبه عمیق انجام شد. دلیل انتخاب نظریه زمینه‌ای این بود که پژوهشی معتبر درمورد این مسئله و حوزه انجام نشده بود و هیچ فرضیه‌ای در دسترس نبود. نظریه زمینه‌ای برای کشف زوایای ناپیدای پدیده موردمطالعه، روشی مناسب است. روستای حسن‌آباد از توابع شهرستان دلفان در استان لرستان برای انجام پژوهش برگزیده شد.در مجموع، 17 مصاحبه با مردان بیکار روستایی انجام، و 117 مفهوم از مصاحبه‌ها استخراج شد. از 117 مفهوم استخراج‌شده، شش مقوله به دست آمد. این شش مقوله عبارتند از: (الف) انزواطلبی؛ (ب) خودمحروم‌سازی؛ (ج) وقت‌کشی؛ (د) مقصر دانستن دیگران؛ (ه) اولویت نیازهای اولیه؛ و (و) گرایش به روش‌های نامتعارف کسب ثروت. ایده نهایی پژوهش حاضر، بیکار منزوی و مطرود نام گرفت. این ایده دارای دو بعد است: (الف) انزواطلبی؛ و (ب) طرد اجتماعی. نتایج پژوهش نشان می‌دهند که پدیده بیکاری دارای پیامدهایی وخیم برای فرد، خانواده و جامعه است و در صورت عدم مقابله با این مسئله، فرهنگ فقر در زندگی بیکاران به‌وجود آمده و تثبیت می‌شود. کلیدواژگان: بیکاری، انزواطلبی، طرد اجتماعی، روستا، نظریه زمینه‌ای، دلفان.