عنوان پایاننامه
تعیین ارزش غذایی تفاله محمدی به روش های آزمایشکاهی و استفاده مستقیم از حیوان زنده
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 39921;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 242
- تاریخ دفاع
- ۲۱ بهمن ۱۳۸۷
- دانشجو
- بهزاد خرمی
- استاد راهنما
- علی اکبر خادم
- چکیده
- در این پژوهش، ارزش غذایی تفاله گل محمدی با استفاده از روش های آزمایشگاهی و نیز روش استفاده از حیوان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه شیمیایی نمونه ها طبق روش¬های استاندارد آزمایشگاهی انجام شد. ترکیبات شیمیایی تفاله گل شامل: ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر خام، چربی خام، کربوهیدرات¬های غیرفیبری، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، ترکیبات فنلی قابل استخراج، تانن کل، کلسیم و فسفر به ترتیب عبارت بودند از : 96، 46/12، 53/6، 83/1، 55/22، 48/56، 05/46، 69/2، 34/1، 08/1 و 1/0 درصد در ماده خشک. میانگین بخش های مختلف پروتئین شامل A ، B1 ، B2 ، B3 و C بر اساس سیستم CNCPS در تفاله گل، به ترتیب: 34/27، 17/0، 98/49، 34/7 و 17/15 درصد از کل پروتئین خام بود. میزان تجزیه پذیری در ساعت 24 و تجزیه پذیری موثر (با نرخ عبور 2 درصد) که با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی اندازه گیری شد، برای ماده خشک به ترتیب 49/75 و 5/68 درصد و برای پروتئین خام به ترتیب 81/71 و 8/67 درصد به دست آمد. تخمیر پذیری تفاله گل و نیز مخلوط های حاوی 15، 30 و 45 درصد تفاله گل همراه با یونجه خشک با روش آزمون گاز اندازه گیری شد. مقدار گاز تولیدی بعد از 24 ساعت و پتانسیل تولید گاز، به ترتیب 54/44 و 79/50 میلی لیتر به برای 200 میلی گرم نمونه تفاله گل به دست آمد که به طور معنی داری (05/0>p) از نمونه های مخلوط تفاله با یونجه بیشتر بود. در آزمایش انجام شده روی گوسفند، قابلیت هضم چهار جیره آزمایشی حاوی تفاله گل و یونجه به ترتیب به نسبت¬های صفر : 100، 15 : 85 ، 30 : 70 و 45 : 55 روی چهار راس گوسفند شال بالغ در قالب طرح چرخشی در زمان تعیین شد. ضرایب هضمی ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، چربی خام، انرژی خام و مجموع مواد مغذی قابل هضم جیره ها به ترتیب از جیره اول تا جیره حاوی 45 درصد تفاله گل کاهش یافتند که تفاوت آن ها فقط در مورد ضریب هضمی پروتئین خام معنی دار بود (05/0>P). میانگین ماده خشک مصرفی تحت تاثیر سطوح مختلف تفاله گل در جیره ها قرار نگرفت. همچنین تعادل نیتروژن در گوسفند هایی که جیره های آزمایشی را مصرف کردند تعیین شد. با افزایش سطح تفاله گل در جیره، تعادل نیتروژن به طور معنی داری (05/0>p) کاهش پیدا کرد. واژگان کلیدی : تفاله گل محمدی، ترکیبات شیمیایی، تجزیه پذیری، تولید گاز، قابلیت هضم
- Abstract
- This research was conducted to study the nutritive value of rose flower extraction pulp (RFEP) using in vitro and in vivo methods. Chemical analyses of samples were carried out using AOAC (1990) procedures. The average DM, CP, Ash, EE, NFC, NDF, ADF, total extractable phenols, total tannin, Ca and P were 96, 12.46, 6.53, 1.83, 22.55, 56.48, 46.05, 2.69, 1.34, 1.08 and 0.1 percent in dry matter, respectively. The average of protein fractions including A, B1, B2, B3 and C, according to CNCPS system in RFEP, orderly were: 27.34, 0.17, 49.98, 7.34 and 15.17 percent of total CP. The rumen degradability at 24 h and effective degradability (with passage rate of 2%), were 75.49 and 68.5 for DM; 71.8 and 67.8 for CP respectively, when determined by nylon bag technique. The results of gas test showed that average gas yield after 24 h and potential gas production were 44.54 and 50.79, for RFEP that were significantly (p<0.05) higher than the mixed diet prepared from alfalfa and RFEP at ratios of (85:15, 70:30 and 55:45). In an in vivo experiment, digestibility of four diets with different ratio of RFEP: alfalfa (0.0:100, 15:85, 30:70 and 45:55) was determined using of four adult Chaal sheep in a change over design experiment. Digestion coefficients of DM, OM, CP, EE, GE and TDN were decreased from 0.0% RFEP to diet including 45% RFEP. However, the differences between the treatments were non significantly different except for the CP that was lower in high level RFEP diet (p<0.05). The average dry matter intake was not statistically affected by inclusion of different levels of RFEP in the diets. With increasing levels of RFEP in diet, nitrogen balance was decreased significantly (p<0.05). Key word: Rose flower extraction pulp, chemical composition, degradability, gas production, digestibility