عنوان پایان‌نامه

طراحی ،ساخت و ارزیابی دستگاه مخلوط کن جیره TMR گاوهای شیری از نوع Tumblemixer



    دانشجو در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "طراحی ،ساخت و ارزیابی دستگاه مخلوط کن جیره TMR گاوهای شیری از نوع Tumblemixer" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 44168;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 321
    تاریخ دفاع
    ۲۴ اسفند ۱۳۸۷
    دانشجو
    یاسر بصائری
    استاد راهنما
    محمدحسین کیان مهر

    چکیده از دو دهه پیش تا¬کنون روش¬های متعددی جهت تغذیه گاوهای شیری پیشنهاد شده¬اند که در این بین تغدیه به روش جیره کاملاً مخلوط یا Total Mixed Ration به دلیل انعطاف¬پذیری در اجرا و بهبود در تولید شیر از لحاظ کمی و کیفی ونیز بدلیل کمک به ایجاد شرایط پایدار شکمبه¬ای در دام، با اقبال گسترده¬تری مواجه شده است. در این تحقیق یک نوع مخلوط¬کن جیره کاملاً مخلوط از نوع غلتشی طراحی و ساخته شد و شرایط کاری بهینه آن تعیین گردید. از مزایای این نوع مخلوط¬کن می¬توان به فرسودگی و اصطکاک مکانیکی کمتر میان اجزاء درگیر، قدرت مصرفی پائین نسبت به سایر انواع مخلوط¬کن با حجم برابر و نیاز به زمان اختلاط پائین¬تر درمقایسه با انواع دیگر مخلوط¬کن اشاره کرد. جهت دستیابی به مخلوطی همگن و یکنواخت، تأثیر درصد پرشدگی مخزن مخلوط¬کن در دو سطح 50 و 60 درصد، ترتیب بارگیری در سه سطح asc، csa و sca، ( a: آلفالفا، c: کنسانتره و s: سیلو)، زمان اختلاط در سه سطح 2، 4 و 6 دقیقه و موقعیت نمونه¬گیری در سه سطح ابتدا، میانه و انتهای مخزن مخلوط¬کن بر روی میانگین اندازه ذرات و مقدار مواد باقیمانده روی الک 18/1 میلی¬متر به بالا مورد بررسی قرار گرفت. تیمار¬هایی که نمونه¬های مربوط به ابتدا، میانه و انتهای آنها از لحاظ اندازه ذرات و مقدار ماده باقیمانده روی الک 18/1، فاقد اختلاف معنی¬دار تشخیص داده شوند، برای بررسی محتوای شیمیایی انتخاب شدند. نهایتاً تیمار ایده¬آل، تیماری بود که از لحاظ محتوای شیمیایی نیز بین موقعیت¬های مختلف نمونه¬گیری، اختلاف کمتری داشته باشد. تمام داده¬ها با استفاده از نرم¬افزار SAS و میانگین آنها با استفاده از آزمون چند دامنه دانکن تحلیل شدند. نتایج نشان داد که اثرات ساده و چندگانه تمام متغیرهای آزمایشی بر روی یکنواختی جیره کاملاً مخلوط معنی¬دار است و سطح پرشدگی 50 درصد، ترتیب بارگیری سیلو، کنسانتره و آلفالفا، و زمان اختلاط 6 دقیقه به عنوان شرایط کاری مناسب مخلوط¬کن تعیین شدند. واژه¬های کلیدی: مخلوط کن غلتشی، جیره کاملاً مخلوط، یکنواختی، اندازه ذرات.
    Abstract
    Abstract Since two recent decades, many systems have been proposed to feed dairy cattle's. Among them the application of Total Mixed Ration (TMR) has found more popularity because of it's flexibility in performance, improvement in quality and quantity of milk production and also because of helping to make a stable rumen environment. In this research a TMR mixer in type of Tumble drum mixer has been designed and fabricated and the optimum conditions of its performance have been determined as well. There are many advantages with this type of TMR mixer such as less exhaustion, less mechanical friction among engaged parts, less time needed to complete mixing and less power consumed in comparison of the other type of TMR mixers with equal size. To attain an uniform and homogenous mixture the effect of filling percentage of the drum at two levels 50% and 60%, filling order at three levels asc, csa and sca (a: alfalfa, c: concentrate, s: silo), mixing time at three levels 2, 4 and 6 minutes, location of sampling in three levels Beginning, Middle and End of drum on Particle Size of TMR and on sum of percentage of material remained on sieves 1.18mm, 8mm and 19mm were investigated. The treatments that relevant samples of Beginning, Middle and End of them were not significantly different in aspect of Particle Size and amount of material remained on sieves 1.18mm and higher, were preferred for chemical analysis of compositions. Finally the ideal treatment was the one that had less difference between relevant samples of Beginning, Middle and End of it in aspect of chemical composition. For the analysis of the parameters, SAS program and Microsoft office excel 2007 have been used. The results showed that the effect of all parameters on uniformity of TMR was significant and filling drum up to 50% and with order of sca (silo, concentrate, alfalfa) and mixing for six minute would lead to the best uniformity of mixture. Key Word: Tumble mixer, Total Mixed Ration, Uniformity, Particle Size.