عنوان پایاننامه
ساخت و ارزیابی دستگاه پر کننده کپسول گل (مطالعه موردی: گل آنتوریوم)
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی-مکانیک ماشینهای کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 865;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73859;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 865;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73859
- تاریخ دفاع
- ۳۰ مهر ۱۳۹۳
- دانشجو
- ابراهیم کبریائی زاده
- استاد راهنما
- غلامرضا چگینی
- چکیده
- از دست دادن آب بیش از حد گل، سبب پژمردگی و کاهش کیفیت و طول عمر گلهای شاخه بریده میشود. گلهای برداشت شده از گلخانه باید سریعاً به محل خنک منتقل و در آنجا نگهداری شوند. بدون آب نگهداشتن گلها، باعث وارد آمدن آسیبهای فراوان به آنها میشود. گلهای شاخه بریده از زمان برداشت تا رسیدن به دست آخرین مصرف کننده، باید در آب و دمای مناسب نگهداری شوند. برای تامیین آب مورد نیاز گلهای شاخه بریده از کپسول آب گل استفاده می شود. درون این کپسول ها آب ریخته می شود و ساقه گل از سوراخ درب کپسول وارد و داخل آب قرار می گیرد و آب به گل منتقل شود تا از پژمرده شدن گل جلوگیری کند. کپسول آب گل گونه های مختلفی دارد و بسته به نوع گل و شیوه بسته بندی متفاوت می باشد. از این کپسول ها برای بسته بندی ارقام مختلفی از گل ها مانند آنتوریوم، لیلیوم، ارکیده و ... استفاده می شود. در ایران کپسول ها به روش دستی پر و با تعداد کارگر زیاد پر می شود. مشکل اصلی استفده از کپسول آب زمان بر بودن پروسه پر کردن آنها و همچنین هزینه بالای کارگری برای پر کردن کپسول ها می باشد. لذا استفاده از دستگاه پر کننده کپسول آب گل به منظور کاهش زمان کار و هزینه های کارگری ضروری می باشد. در این تحقیق، میانگین درصد پرشدگی کپسول ها بر پایه آزمایش فاکتوریل در فالب کاملا تصادفی انجام شد که در آن، پارامترهای تعداد کپسول ها در 3 سطح 20، 60 و 150 و زمان انجام فرآیند در 3 سطح 30، 60 و 90 ثانیه به عنوان پارامترهای مستقل و میانگین درصد پرشدگی کپسول ها به عنوان پارامتر وابسته در نظر گرفته شد و آزمایشات با 4 تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد درصد پرشدگی کپسول ها با توجه به زمان انجام فرآیند و تعداد کپسول ها در سطح 1% دارای تفاوت معنی داری بود. با افزایش زمان انجام فرآیند، درصد پرشدگی کپسول ها نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است و از 89/45% برای تعداد 20 کپسول و زمان 30 ثانیه، به 86/75% برای تعداد 150 کپسول و زمان آزمایش 90 ثانیه رسیده است. در نتیجه، تعداد کپسول ها نیز در میزان پرشدگی آن ها نیز تاثیر معنی دار مثبت دارند. یعنی با افزایش تعداد کپسول ها، مقدار پرشدگی آن ها نیز افزایش یافته است.
- Abstract
- Losing water in cut flowers causes them wilt and decline the quality and longevity of them. Flowers harvested from the greenhouse needs to be kept cool urgently. Keeping flowers without water causes great damage. From the time that cut flowers harvested until they reach to customer they need to be kept in cool water and places. In order to nourish flowers from the time of harvest they need to be kept in floral water tubes which has a whole and the stem of the flower place in to the floral water tubes and prevent them to be withered. These water tubes are different and are used depending on the kind of flowers. We can use these kinds of capsules for flowers like Anthurium, lilium and Orchids...In Iran these water tubes are filled manually with a large number of workers. The main problem of using these water tubes is that it's a time consuming process and high costs of labors are needed to fill the water tubes and that's because we need to have more workers in order to fill these water tubes in the needed time. In this research the average of water tubes filling percentage is done based on factorial Design that the parameters of numbers are done in three levels: 20, 60 and 150 water tubes and the time of these process is done in three levels 30, 60 and 90 seconds as independent parameters and the average of water tubes filling percentage which is considered as dependent parameter are repeated 4 times in this research. The conclusion of variance analysis showed that water tubes filling percentage depending on time of process and the number of capsules in 1% level has a significant difference. It shows a significant difference between tested conditions. Number of water tubes interactions × the time of process, shows the accuracy of this process that this interaction is also significant in the level of 1%. By increasing the time of process the percentage of water tubes filling is also increased significantly in a way that from 45.89% for 20 capsules in 30 seconds has reached to 75.86% for 150 water tubes in 90seconds. Number of capsules has also a meaningful and positive effect on the amount of filling. It means that by increasing the number of water tubes the amount of fillings has also increased. Keywords: cut flower, floral water tube, the filling