ارزیابی تناسب اراضی برای انواع زراعت های دیم و آبی با استفاده از RS و GIS در بخشی از اراضی مغان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6734;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72870;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6734;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72870
- تاریخ دفاع
- ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- امین دوستار
- استاد راهنما
- فریدون سرمدیان
- چکیده
- در دهه های اخیر افزایش جمعیت و محدودیت اراضی قابل کشت موجب توجه بیشتر به افزایش تولید در واحد سطح و ارزیابی تناسب اراضی شده است. برای ارزیابی کیفی و کمی تناسب اراضی روش های مختلف حداکثر محدودیت، پارامتریک، استوری و ریشه دوم مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه از روش پارامتریک و ریشه دوم برای ارزیابی تناسب اراضی محصولات یونجه،جو، ذرت، کلزا ،گوجه فرنگی و گندم استفاده شد و با استفاده ازRS و GIS نقشه تناسب اراضی تهیه گردید. منطقه مطالعاتی در دشت مغان در محدوده جغرافیایی '10 °?9 تا '25 °?9 عرض شمالی و °?7 تا '25 °?8 طول شرقی واقع شده است و با توجه به وسعت و شرایط متفاوت در منطقه 26 پروفیل شاهد انتخاب، تشریح و نمونه برداری گردیده و پس از انجام آزمایشات فیزیکی و شیمیایی، با استفاده از کلید رده بندی خاک 2014، رده بندی و در دو رده انتیسول و اریدیسول قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات اقلیمی، زمین نما و خاک، ابتدا طول دوره رشد منطقه با استفاده از دادههای اقلیمی و نرم افزار کراپ وات تعیین شد و ارزیابی اقلیمی برای هر کدام از محصولات انجام گرفت. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در عمق های مختلف براساس میانگین وزنی محاسبه گردید و از بین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و خصوصیات زمین نما، فاکتورهای محدود کننده انتخاب شد و همراه اقلیم برای ارزیابی مورد استفاده قرار گرفت. پتانسیل تولید برای محصولات محاسبه شد و با استفاده از شاخص اراضی، میزان پتانسیل پیش بینی شده برای هر کدام از واحدهای اراضی محاسبه شد. در نهایت تناسب اراضی برای محصولات مورد مطالعه با استفاده از روش فائو و ریشه دوم انجام گرفت و نقشه کلاس تناسب اراضی با استفاده از نرم افزار ArcGIS تهیه گردید. کلمات کلیدی: تناسب اراضی، روش فائو، دوره رشد، پتانسیل تولید، مغان
- Abstract
- In recent decades, limitation of arable lands and increasing population have led to consider production increase in area level and land suitability assessment. Different methods of maximum limitation, parametric story and square root are used for land qualitative and quantitative suitability evaluation. In this research application Parametric method and square root the suitability for barley, maize, wheat, canola, tomato and alfalfa were used to evaluate And land suitability map were provided by using RS and GIS. The study area is located in the plains region of Moghan from 39° 10' to 39° 25' north latitude and 47° to 48° 25' east longitude, and with regard to extension and different conditions in region,26 soil profiles from before study were selected and sampled and then physical and chemical tests were performed. And the profiles based on keys to soil taxonomy 2010, were classified in tow order of Entisols and aridisols. After collecting of climate, land scape and soil informations, land qualitative and quantitative suitability evaluation were carried out using FAO methods. At first During the growing sycle was determined by using climate data and software crop Watts and Climatic evaluation was performed for each of the products. Physical and chemical properties of the soil at various depths were calculated based on the weighted average. From between physical and chemical properties of soil and landscape characteristics, limiting factors were selected and with climate was used for evaluation. Crop Production was calculated for each products and By using land Index, The predicted potential was calculated for each land unit. At Finally land suitability for crops the studied was conducted by FAO and the square root and Map land suitability class were provided By using ArcGIS software. Keywords: Land suitability, FAO