عنوان پایاننامه
ارزیابی پارامترهای اکسترودر ورزدهنده، بر روی خواص فیزیکی پلت تولیدی کود کمپوست
- رشته تحصیلی
- مهندسی مکانیک بیوسیستم
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 866;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73466;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 866;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73466
- تاریخ دفاع
- ۱۴ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- فرهاد همایون فر
- استاد راهنما
- محمدحسین کیان مهر
- چکیده
- دستیابی به عرضه با ثبات مواد غذایی و تأمین مناسب امنیت غذایی جامعه از جمله اولویت های راهبردی هر کشور است. تبدیل مواد آلی زایداتی و ضایعاتی به کمپوست روش مناسبی جهت تثبیت مواد آلی می باشد. یکی از عوامل محدود کننده ی استفاده مناسب کمپوست چگالی پایین این ماده می باشد که حمل و نقل، ذخیره و کاربرد این مواد را مشکل ساخته و افزایش هزینه ها را به دنبال دارد. تکنولوژی فشرده سازی و تولید پلت روشی مناسب برای رفع کاربرد مواد پودری است. مهم ترین هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر طول ورزدادن، محتوای رطوبت و اندازه ذرات بر روی خواص پلت های تولیدی از اکسترودر می باشد لذا در این تحقیق، برای تولید پلت از دستگاه اکسترودر ورزدهنده ساخته شده در گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان استفاده گردید، و لذا اثر اندازه ذرات کود کمپوست در دو سطح یک و دو میلی متر، اثر رطوبت اولیه کمپوست در سه سطح 25، 35 و 45 درصد بر پایه تر و اثر طول ورزدادن در سه سطح یک، دو و سه متر بر برخی صفات فیزیکی و مکانیکی پلت تولیدی شامل چگالی، انرژی و نیروی شکست و چغرمگی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایشات نشان داد که اثر رطوبت تقریباً در کلیه ی موارد بر چگالی ظاهری و حقیقی پلت ها معنی دار می باشد به گونه ای که با افزایش رطوبت، چگالی حقیقی و ظاهری افزایش می یابد اما همان طور که مشاهده گردید شیب افزایش چگالی حقیقی در محدوده رطوبت 25 تا 35 درصد بسیار بیشتر از چگالی ظاهری می باشد و در رطوبت های بالاتر از 35 درصد تقریباً از شیب نمودار های مربوطه کاهش پیدا می کند. هم چنین اثر مستقل طول ورز دادن بر هر سه صفت نیروی شکست، انرژی شکست و چغرمگی در سطح 1 % معنی دار بود و بیشترین مقدار این صفات با طول ورزدادن سه متر بدست آمد. هم چنین بیشترین مقدار چغرمگی(MJ/m^303/1) در بررسی اثر متقابل اندازه ذرات و طول ورزدادن، مربوط به تیمار مش ریز و طول ورزدادن سه متر بود. با بررسی نتایج می توان گفت طول ورزدادن، اندازه ذرات و محتوای رطوبتی همگی پارامترهای تأثیرگذاری بر خواص مکانیکی پلت ها از جمله چگالی، نیروی شکست، انرژی شکست و چغرمگی هستند. هم چنین ذرات ریزتر با سطح تماس بیشتر موجب پیوستگی قوی تر ذرات می شوند که این امر باعث بهبود انرژی شکست پلت های تولید شده می گردد. علاوه بر این، افزایش طول ورز دادن از یک متر به دو متر باعث افزایش چغرمگی پلت ها به اندازه ی یک دهم مگا ژول بر مترمکعب گردید این در حالی است که با افزایش طول ورز دادن از دو متر به سه متر افزایش میزان چغرمگی بسیار چشمگیر نبود. علاوه بر این، با بررسی اثر رطوبت بر چغرمگی مشخص گردید که اثر رطوبت 45 درصد بسیار بیشتر از سایر رطوبت ها می باشد.
- Abstract
- Providing suitable achieving a stable supply of food and nutritional security of each country's strategic priorities. Each year lots of waste is producing in agriculture industry considering development of gardening and cropping. Composting livestock manure and municipal solid waste is an appropriate method for waste management in order to stability of organic wastes. Using of organic materials without processing has some problems. Low density and high cost transfer are samples of these problems. Pelleting is suitable approach for resolving these problems. The main aim of this study was to investigate the influence of length of kneading, moisture content and particle size on the properties of the pellets are produced from the extruder. The effects of densification on fracture energy, fracture force and toughness of the pellets, were studied in different water content (25, 35 and 45%) and particle size (1 and 2 mm) and kneading length(1, 2 and 3 m) on the pellets some mechanical and physical properties. The results showed that moisture effect in the almost all cases, is significant on the bulk and partical density. As it with increasing moisture, bulk and partical density are increasing, too. However were seen as increasing the partical density gradient in the range of 25-35% much more than bulk density and the higher moisture content than 35% almost the relevants charts gradient is reduced. The results showed that the effect of length of kneading in all three levels was significant. Also the maximum amount of toughness (1.03 MJ/m^3) to investigation the effect of particle size and length kneading the treatment of RL3 (partical size 1mm and kneading length 3 m). The study was concluded during kneading, particle size and moisture content of the pellets all parameters affecting the mechanical properties such as density, power failure, power failure and toughness are. The smaller particles are particles with a greater surface area leads to stronger cohesion, which improves the fracture energy pellets are produced. In addition, the increase during kneading of a meter to two meters increase the toughness pellets the size of a mega joules per cubic meter was tenth while kneading By increasing the length of two meters to three meters was not very impressive increase in toughness . In addition, the toughness was determined by examining the effect of humidity on the moisture content of 45% is much higher than other moisture. Keywords:, Densification, Fracture force and energy, Food security, Pellet