عنوان پایان‌نامه

بررسی آلرژی زایی از پروتئین های گلیادین گندم



    دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی آلرژی زایی از پروتئین های گلیادین گندم" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6850;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74267;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6850;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74267
    تاریخ دفاع
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    علیرضا طالعی

    پروتئین‌‌های گلوتن گندم، جو و چاودار مسئول بروز پاسخ‌‌های ایمونوژنیک در افراد مستعد ‏از نظر ژنتیکی می‌‌باشند که در حدود 8-6 درصد جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می‌‌دهند. در ‏این میان گلیادین‌‌ها به عنوان عامل اصلی بیماری سلیاک شناخته شده اند. مشاهده شده است ‏که همه افراد مبتلا به سلیاک به آلفا-گلیادین‌‌ها پاسخ نشان می‌‌دهد. توالی یابی ژن‌‌های آلفا-‏گلیادین از گونه‌‌های گندم با ژنوم‌‌های متفاوت نشان دهنده تنوع گسترده ای در رابطه با حضور و ‏یا عدم حضور اپی‌‌توپ‌‌های ایمونوژن می‌‌باشد. همه توالی‌‌های آلفا-گلیادین را می‌‌توان بر اساس ‏تشابه توالی و حضور یا عدم حضور پپتید‌‌های ایمونوژن به یکی از ژنوم‌‌های گندم نسبت داد. ‏تفاوت در ترکیب اپی‌‌توپی در اثر جهش‌‌های نقطه ای ایجاد شده است. در این آزمایش اپی‌‌توپ ‏DQ2.5-glia-?1a‎‏ در همه توالی‌‌های مورد بررسی به جز توالی بدست آمده از ‏Triticum ‎boeticum‏ حضور داشت. در مقابل اپی‌‌توپ ‏DQ2.5-glia-?1b‎‏ در هیچ یک از توالی‌‌های بدست ‏آمده وجود نداشت. اپی‌‌توپ ‏DQ2.5-glia-?2‎‏ تنها در توالی‌‌های بدست آمده از ژنوم ‏D‏ مشاهده شد. ‏در حالی که ‏DQ2.5-glia-?3‎‏ در توالی‌‌های حاصل از ژنوم ‏A‏ وجود داشته ولی در توالی‌‌های بدست آمده ‏از ژنوم ‏D‏ تخریب شده بود. بررسی سیستماتیک همه اپی‌‌توپ‌‌های شناخته شده گلیادین‌‌ها ‏موجب درک بهتری از تفاوت ایمنی‌‌زایی در ارقام گندم و گزینش ارقام کم خطر می‌‌تواند باشد. ‏توسعه کشت و مصرف چنین گندم‌‌هایی در مقیاس وسیع منجر به کاهش شیوع اختلالات ایمونولوژیک ‏وابسته به گندم خواهد شد.‏
    Abstract
    Abstract The gluten proteins from wheat, barley and rye are responsible for immunogenic reactions in genetically susceptible individuals, affecting up to 6–8% of the human population worldwide. Gliadin fraction is the main protein causing celiac disease. The epitopes from the alpha-gliadin recognized by all of celiac patient. All the alpha-gliadin sequences could be distinguished according to the genome of origin on the basis of sequence similarity, and of the differences in the presence of epitopes. The differences in epitope composition resulted mainly from point mutations. DQ2.5-glia- ?1a epitope and DQ2.5-glia-?1b epitope respectively are present and absent in all of our sequences except a sequence from Triticum boeticum. DQ2.5- glia-?2 epitope found only in the sequences obtained from D-genome. DQ2.5-glia-?3 epitope observed in the A-genome sequences but not in sequences from D-genome. A systematic analysis of all known epitopes in gliadins will lead to better understanding of the differences in toxicity among wheat varieties and selection of less toxic varieties. Large-scale culture and consumption of such varieties would considerably aid in decreasing the prevalence of wheat-dependent immunogenic disorders. Keywords: gluten, gliadin, alpha-gliadin, wheat allergy, celiac disease