عنوان پایان‌نامه

بررسی ریسک سلامت انسان در مواجهه با فلزات سمی ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات شاخص در مزارع جنوب تهران



    دانشجو در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی ریسک سلامت انسان در مواجهه با فلزات سمی ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات شاخص در مزارع جنوب تهران" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم محیط زیست
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده محیط زیست شماره ثبت: ENV 1418;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74535;کتابخانه دانشکده محیط زیست شماره ثبت: ENV 1418;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74535
    تاریخ دفاع
    ۲۴ بهمن ۱۳۹۴

    در این مطالعه، چهار محصول رایج و غالب درمصرف، شامل تره، کاهو، بادنجان و گوجه فرنگی کشت شده در مزارع جنوب تهران را در سه سایت مختلف منطقه¬ی ری، کهریزک و حسن آباد برداشت کرده و برای آنالیز به آزمایشگاه منتقل شد. بعد از هضم نمونه ها، از دستگاه ICP-OES برای بدست آوردن غلظت عناصر Al, Cd, Cr, Co, Cu, Fe, Pb, Mn, Mo, Ni, Se, Sr, Zn استفاده شد. مصرف روزانه سبزیجات، در رژیم غذایی مردم تهران نیز محاسبه و در چهار سناریوی کمینه، نرمال، بیشینه و مقدار پیشنهاد شده توسط سازمان اطلاعات ارزیابی ریسک تخمین زده شد. برای تخمین ریسک سلامتی انسان، میزان جذب روزانه عناصر سرطانی و غیرسرطانی را بدست آوردیم و بوسیله آن میزان مخاطره بیماری غیرسرطانی هر یک از عناصر مذکور و ریسک سرطانی آنها بدست آورده شد. طبق یافته ها عنصر کادمیوم وکبالت بیشترین و استرانسیم و کروم کمترین مخاطره را در بین فلزات سنگین محصولات از نظر ابتلا به بیماری غیر¬سرطانی داشته است. شاخص خطر و درنتیجه بیماری های غیرسرطانی برای کودکان بیشتر از بزرگسالان می باشد. در بین محصولات، گوجه فرنگی بیشترین مقدار فلز سنگین را داشته و مخاطره غیرسرطانی ناشی از مصرف بیشینه این محصول، بالاترین مخاطره را برای عناصر سرب، مولیبدن، کادمیوم، مس و کبالت دارد. بالاترین شاخص خطر برای محصول تره و بادنجان مربوط به عنصر کبالت و برای مصرف زیاد این دو محصول می باشد. براساس یافته ها نتیجه می گیریم که مصرف کاهو با هر اندازه مصرف خطر بیماری غیرسرطانی نداشته و مصرف بیش از اندازه محصولات تره و بادنجان و مصرف کم محصول گوجه فرنگی باعث ایجاد بیماری غیرسرطانی و سرطانی می شود.
    Abstract
    In this study, four of the most common products in use, including vegetables, lettuce, eggplant and tomatoes grown in farms in three different sites of the region south of Tehran, Rey, Kahrizak and Hassan Abad picked up and transported to the laboratory for analysis. After digestion of the samples, the ICP-OES instrument to obtain the concentrations of Al, Cd, Cr, Co, Cu, Fe, Pb, Mn, Mo, Ni, Se, Sr, Zn was used. Daily consumption of vegetables in the diet of people in Tehran and in the four scenarios of minimum, normal, maximum and value by risk assessment information system was also estimated. To estimate the risk to human health, the daily intake of cancerous and non-cancerous achieved and with it, the risk of non-cancerous disease of any of these elements, and got their cancer risk. According to the findings, Cadmium and cobalt element has most , and strontium and chromium has lowest hazard among the heavy metals in terms of products is non-cancerous disease. Risk indicators and therefore non-cancerous diseases, for children are more than adults. Among the products, tomato has the highest content of heavy metals and also it has the highest risk of cancer and non-cancerous Diseases. Non-cancer risk associated with peak consumption has the highest hazard for lead, molybdenum, cadmium and cobalt product of tomato, And for the kurrat and eggplant, has the highest hazard index for cobalt element and for the proposed use of risk assessment. While the risk of non-cancer diseases due to consumption of these products is also maximum. Hazard index for all elements of lettuce in all consumption is below 1and there is no cancerous risk disease for this crop. From selected products, most cancer risk Regarding to the tomato crop , in presence of cadmium and lead elements. Based on the findings, we conclude that the use of the lettuce crop by any kind of consumption does not have any hazard to people, and excessive consumption of kurrat products and eggplant can case non-cancer diseases. Low consumption of the fresh tomatoes grown in farms in southern Tehran can causes cancer disease. The risk of cancer for consumption of tomato is high and it is recommended to consumption of this product as an organic product.