عنوان پایان‌نامه

بررسی عوامل تاثیرگذار در ارتقاء توان کارآفرینی در تعاونی های تولید کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ-استان البرز



    دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی عوامل تاثیرگذار در ارتقاء توان کارآفرینی در تعاونی های تولید کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ-استان البرز" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6841;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75363;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6841;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75363
    تاریخ دفاع
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    علی اسدی

    بیکاری یکی از معضلات اصلی کشور در سالهای اخیر میباشد؛ با توجه به این که بخش کشاورزی در ایران قابلیتهای زیادی دارد و بخش عظیمی از شاغلان در این بخش قرار دارند با کارآفرینی در این بخش میتوان تا حد زیادی به رفع این مشکل پرداخت. در این میان تعاونیهای تولیدی راهحلی مناسب برای کارآفرینی در کشورهای جهان و به ویژه در ایران مد نظر قرار گرفته شده است. هدف از این تحقیق بررسی عوامل تاثیرگذار بر ارتقاء توان کارآفرینی در تعاونیهای تولید کشاورزی در شهرستان ساوجبلاغ بوده است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری اعضای هیئت مدیره شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی فعال در شهرستان ساوجبلاغ بود که به صورت تمام شماری مورد مطالعه قرارگرفتند. روایی پرسشنامه توسط متخصصان موضوعی مورد تأیید قرار گرفت و پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ سنجیده spss32 شد که دارای قابلیت اعتماد بالایی بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار تحت ویندوز استفاده شد. جهت تعیین عوامل تأثیر گذار بر ارتقاء توان کارآفرینی در تعاونی های تولید از تحلیل رگرسیون و جهت تعیین اثرات مستقیم و غیر مستقیم از تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد؛ شش متغیر سهم مهمی در ارتقاء توان کارآفرینی در تعاونیها دارای بیشترین اثر و به ترتیب عوامل اجتماعی و فرهنگی 0/517 داشتند. در این میان سیاست و برنامهریزی با مجموع اثرات ،0/261 ، عوامل آموزشی با ضریب 0/263 ، عوامل محیطی با ضریب 0/222 ، عوامل اقتصادی با ضریب 0/283با ضریب دارای بیشترین اثر بر ارتقاء توان کارآفرینی 0/352و عوامل فردی و شخصیتی با ضریب 0/206ساختار سازمانی با ضریب در تعاونیهای تولید کشاورزی در شهرستان ساوجبلاغ بودند.
    Abstract
    In recent years unemployment was a major problem in iran. Agricultural sector has many great capabilities. Introducing and upgrading entrepreneurship in rural cooperatives can reduce such unemployment. the main purpose of this study was to determine effective factors on up grading entrepreneurship in savojbelagh county. This surveying research is descriptive and analytical. The statistical population was a full count of all members of the board of agricultural cooperatives directors. The validity of questionnaire was confirmed by the topic's experts and the reliability was measured by calculating Cranach's alpha showing high confidence. SPSS23 software under windows was used for data analysis. Statistical method was included regression and path analysis. Finding indicated that six variables had important contribution on up grading entrepreneurship on agricultural production's cooperatives. Policy & planning with a total effect of 0.725 had the highest effect, social and cultural with coefficient 0.482, economical factor 0.434, environmental factors 0.369 educational factors 0.361, institutional structures factor with coefficient of 0.273 had respectively effect on improving entrepreneurship in agricultural production cooperatives in savojbelagh, Alborz province