بررسی اولویت های استفاده از منابع اطلاعاتی رسمی و غیر رسمی در تصمیم گیری های مدیران صنایع کوچک و متوسط شهر اصفهان: مطالعه موردی شهرک صنعتی جی
- رشته تحصیلی
- علم اطلاعات و دانش شناسی - مدیریت اطلاعات
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74362;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74362
- تاریخ دفاع
- ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- پگاه کریمیان
- استاد راهنما
- علیرضا نوروزی
- چکیده
- امروزه کسبوکارهای کوچک و متوسط به بخش عمدهای از اقتصاد کشورها بدل شدهاند و موفقیت کسبوکارهای کوچک و متوسط به شدت به فنون و فرآیندهای تصمیمگیری مدیران آنها وابسته است و اطلاعات، اساس تصمیمگیری است. بسیاری از مدیران کسبوکار فاقد مهارتهای اطلاعاتی نظاممند هستند و متخصصان اطلاعات، دانش کافی نسبت به نیازهای اطلاعاتی واقعی «مدیران صنایع» را ندارند. این مطالعه کمی و کاربردی با هدف تعیین اولویتهای استفاده از منابع رسمی و غیررسمی اطلاعات در تصمیمگیریهای مدیران واحدهای صنعتی کوچک و متوسط اصفهان به عنوان یکی از شهرهای مهم صنعتی کشور، به روش پیمایشی-توصیفی انجام شد. شهرک صنعتی جی جهت مطالعه برگزیده و تعداد 210 واحد صنعتی فعال به عنوان جامعه آماری و 94 واحد صنعتی به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس ادبیات پژوهش بود. روایی آن به روش اعتبار محتوا و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ و معادل با ??/0 سنجیده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار اس.پی.اس.اس انجام گرفت. «اطلاعات فنی»، «اطلاعات مربوط به رقبا» و «اطلاعات مشتری»، انواع اطلاعاتی هستند که بیشتر در تصمیمگیری مدیران صنایع کوچک و متوسط مورد استفاده قرار میگیرند. «بایگانیهای مدارک و اطلاعات گذشته» و «گزارشهای سالانه واحد صنعتی» بالاترین اولویت را در منابع اطلاعاتی رسمی و داخلی و «ابزارهای جستجو»، «وبگاهها، وبلاگها و ...» و «کتابهای تخصصی» بالاترین اولویت را در منابع اطلاعاتی رسمی و خارجی داشتند. «دانش و اطلاعات شخصی»، «کارشناسان» و «همکاران» بالاترین اولویت را در استفاده از منابع اطلاعاتی غیررسمی داشتند. بین میزان استفاده و میزان زمان جستجوی انواع اطلاعات، رابطه با ضریب همبستگی 6/0 وجود دارد. میزان استفاده از منابع رسمی و داخلی بیشتر از منابع رسمی و خارجی بود و از سوی دیگر استفاده از منابع غیررسمی بیشتر از منابع رسمی بود. تفاوتی در میزان استفاده از منابع اطلاعاتی (رسمی و غیررسمی) در هر یک از اطلاعات دموگرافیک سن، سطح تحصیلات، سطح مدیریتی و پست مدیریتی دیده نشد. دو ویژگی درستی اطلاعات و اعتبار منبع در بالاتریت اولویت انتخاب منبع اطلاعاتی بودند.
- Abstract
- The success of small businesses and middle managers depends heavily on techniques and decision-making processes. While the data is the basis of decision-making, many business managers lack systematic information skills and information professionals, don’t know their real information needs. This quantitative and practical research was done as a descriptive survey with the aim of determination of priorities of formal and informal sources of information for decision making among managers of small and medium industrial units. “shahrak-e sanati-e Jey” was selected for the study with 210 industrial units and 94 Industrial units were selected as sample. Data was collected via a researcher designed questionnaire. The validity of data gathering tool was confirmed by content validity method and reliability was determined 0.93 Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was performed using SPSS software. "Technical Information", "Information on competition" and "customer information" are the types of information that are used in decision-making by managers. "past documents archives", "annual reports" and "mission, Vision and goals of the industrial unit " had the highest priority in internal and formal information sources and "Search Tools," "websites, blogs, etc." and "special books" had the highest priority in external and formal sources. "Knowledge and Personal Information (Based on experience)", "experts" and "colleagues" had the highest priority in the use of informal sources.