عنوان پایان‌نامه

اثر پلی فنل های گیاهی آنکپسوله شده و نشده درون نانوسامانه های طبیعی در کنترل کپک های آبی و خاکستری سیب



    دانشجو در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر پلی فنل های گیاهی آنکپسوله شده و نشده درون نانوسامانه های طبیعی در کنترل کپک های آبی و خاکستری سیب" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 881;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73790;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 881;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73790
    تاریخ دفاع
    ۱۵ اسفند ۱۳۹۴

    اثر ضد قارچی عصاره‌های پلی فنلی اینترکلیت شده و نشده‌ی میخک (Dianthus caryophyllus)، پوست میوه انار (Punica granatum)، گالیک اسید و ذرات سیلیکاتی به‌منظور مهار دو بیماری کپک آبی و خاکستری سیب با استفاده از سه روش مورد بررسی قرار گرفت. عصاره¬های پلی فنلی پوست انار و میخک با استفاده از دو حلال متانول و آب مقطر تهیه شد. برای انکپسوله عصاره های گیاهی، از روش اینترکلیت کردن عصاره درون نانو ذرات سیلیکاتی استفاده شد. براساس آزمون دیسک، بیشترین بازدارندگی در مورد قارچ Botrytis cinerea مربوط به عصاره متانولی پوست انار و ذرات سیلیکاتی به ترتیب با میانگین هاله بازدارندگی mm53/2 و mm43/2 بود. در روش اینترکلیت شده هم، از میان عصاره‌های اینترکلیت شده، عصاره متانولی پوست انار و نانو ذرات سیلیکاتی به ترتیب با میانگین هاله بازدارندگی mm8/4 و mm4، بیشترین اثر بازدارندگی را نشان دادند. در مورد قارچ Penicilium expansum هم نتایج مشابهی بدست آمد. بر اساس آزمون مخلوط با محیط کشت دارای آگار، بیشترین اثر بازدارندگی در مورد قارچ B.cinerea از میان عصاره‌های اینترکلیت نشده، مربوط به عصاره متانولی پوست انار با میانگین قطر پرگنه mm2/28 و از میان عصاره‌های اینترکلیت شده هم مربوط به عصاره متانولی پوست انار با میانگین قطر پرگنه mm9/21 بود. در مورد قارچ P.expansum هم، بیشترین اثر بازدارندگی برای عصاره متانولی انار مشاهده شد. بر اساس آزمون مخلوط با محیط کشت مایع، بیشترین اثر بازدارندگی قارچ B.cinerea و P.expansum از میان عصاره‌های اینترکلیت شده و نشده، مربوط به ذرات سیلیکاتی و عصاره انار بود. در مجموع، مقایسه سه آزمون ضد قارچی نشان داد که در بین دو روش استخراج عصاره، روش متانولی بطور معنی داری (p<0.05) اثر بیشتری نسبت به روش آبی داشت. در زمینه عصاره¬های غیر اینترکلیت شده گیاهی هم، عصاره پوست انار اثر معنی دار بیشتری نسبت به عصاره برگ میخک داشت. نتایج همچنین نشان داد که اینتر کلیت کردن عصاره ها ی گیاهی درون نانوذرات سیلیکات، بطور کاملا معنی داری (p<0.01) اثر قارچکشی آنها را افزایش داد.
    Abstract
    Anti-fungal effects polyphenolic extracts interclated in nanosilcate or conventional of cloves (Dianthus caryophyllus), pomegranate peel (Punica granatum), gallic acid and silica particles were investigated on apple blue and gray mold diseases. Polyphenolic extracts of pomegranate peel and cloves were prepared using methanol and distilled water. Interclated plant polyphenolic extracts prepared by using a method encapsolation into silicate nanoparticles. Based on the test paper disc, the highest inhibition of Botrytis cinerea was obtained by conventional methanol of pomegranate peel extracts and silicon nanoparticles with mean inhibition zone 2.53 mm, and 2.43 mm respectively. Moreover interclated method extracts nano, methanol of pomegranate peel and silicon nanoparticles showed inhibitory effect with mean inhibition zone diameter was about 4.8 mm and 4 mm, respectively. Therewith similar results obtained on fungi P. expansum. Based on the test well method highest inhibition against B. cinerea was evidenced when non-encapsulated (conventional) total polyphenolic contents of pomegranate with the mean diameter of colonies 28.2 mm and interclated extracts of pomegranate peel extract were also related to the average diameter 21.9 mm. Methanol extracted pomegranate peel polyphenolic content The highest growth inhibition of P. expansum. Finally based on the broth method, the highest growth inhibition of B. cinerea was recorded in the methanol extracted pomegranate peel or silicon nanoparticles treatments in both of the non-encapsulated and the encapsulated forms. In addition, the comparison of three antifungal test indicated that among the two methods of extraction, methanolic method was significantly (p <0.05) more effective than the method queous. In the field of plant extract, pomegranate peel extract had a significant effect than clove leaf extract. The results also showed that intercalated the plant extracts silica nanoparticles, quite significantly (p <0.01) increased their fungicidal activity. Keywords: Gallic acid, Gray and Blue Molds of Apples, pomegranate, Plant Polyphenols, Nanosilica particles