عنوان پایاننامه
بررسی بیولوژی و پرورش کرم خراط Zeuzera pyrina درشرایط آزمایشگاه ”
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی-حشره شناسی کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7107;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76982;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7107;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76982
- تاریخ دفاع
- ۱۹ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- سعیده اصل زارع
- استاد راهنما
- جاماسب نوزری
- چکیده
- از جمله آفات مهم در ایران شب÷ره ی کرم خراط یا ÷روانه فری با نام علمی Zeuzera pyrina می باشد که طی سالهای اخیر به دلایل مختلفی از جمله تغییر نسبی شرایط آب و هوایی، کاهش فعالیت دشمنان طبیعی، عدم رعایت یهداشت باغ و ناموفق بودن کنترل شیمیایی در سطح وسیعی از مناطق کشور گسترش یافته است.و به صورت یک آفت کلیدی روی درختان مختلف از جمله گردو و برخی درختان غیر مثمردرآمده است.دوره ی لاروی بسیار طولانی و فعالیت مخفی لاروها درون شاخه ها مبارزه با آن را بسیار سخت کرده است.هدف از این تحقیق بررسی بیولوژی و ÷رورش این حشره در شرایط آزمایشگاه و مقایسه اثر سه جیره غذایی مختلف برروی ویژگیهای زیستی این حشره بود.جهت تعیین ویژگیهای زیستی حشره،تخمهای هم سن در شرایط آزمایشگاهی دمای 25درجه سلسیوس،رطوبت نسبی 60 درصد و دوره نوری 16ساعت روشنایی و8ساعت تاریکی ÷رورش یافتند و لاروهای هم سن جهت تعیین طول کل دوره ی رشدونمو روی جیره های الف،ب و ج منتقل شدند.نتایج نشان دادند که در ÷رورش کرم خراط جیره غذایی الف باعث ایجاد کمترین طول دوره جنینی و کمترین طول دوره لاروی و کمترین دوره شفیرگی در شفیره های نرمیشود.همچنین این جیره بیشترین وزن شفیره های نر و کمترین تلفات لارو را دارد.جیره ب باعث ایجاد بیشترین وزن شفیره های ماده،بیشترین تحم به ازای هر حشره ماده و طول عمر بالای حشرات بالغ میشود.با توجه به این خصوصیات جیره ب به عنوان بهترین جیره انتخاب میشود.
- Abstract
- One of the important pest in Iran, is the leopard moth Zeuzera pyrina L. (Lepidoptera: Cossidae) which in recent year for various reasons, including the relative change in weather conditions, decrease activity of natural enemies, hygiene garden and the failure of the chemical control has spread pest in a wide range of area of the country and has been the kye pest on different trees as walnut and some trees fruitless. Due to long larval period in nature and its hidden activity within the tree branches, its effective control is very difficult. The purpose of the current study was consider biological and rearing of the leopard moth in lab and comparison effect of three different diets on this insect biological parameters. To determine these biological parameters, the same eggs were maintained in rearing room at 25±2 °C, 16:8 L:D photoperiod and 60±10% RH and the same the same age larvae were transmitted to the diets A (including soybean, yeast, agar, milk powder, sugar-beet pulp, sucrose, multivitamin, Lcholoramphenicol, Methylpara-hydroxy benzoate, acetic acid, oil and water), B (soybean, agar, milk powder, sugar-beet pulp, sucrose, L choloramphenicol, Methyl para-hydroxy benzoate, acetic acid, water), C (soybean, yeast, agar, wheat bran, honey, vitamin E, L choloramphenicol, Methyl para-hydroxy benzoate, acetic acid, water). The results showed that in rearing of the leopard moth, the lowest embryonic period (29/2 day) and larval period (7/06 day) and pupal period (16/46 day) in male pupae were recorded for diet A. Although the highest males pupal weight (0/36 g) and lowest larval casualties were observed in this diet. The highest pupal weight (0/53 g) in female pupae, the most egg per female and high longevity of adults (7/86 day in males and 5/73 day in females) were recorded for diet B. According to the results, diet B was determined as the best diet for rearing of the leopard moth.