عنوان پایان‌نامه

تاثیر منابع مختلف چربی جیره با دو روش جیره نویسی بر عملکرد تولیدی و ویژگی­های لاشه جوجه­های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر منابع مختلف چربی جیره با دو روش جیره نویسی بر عملکرد تولیدی و ویژگی­های لاشه جوجه­های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6995;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78954;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6995;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78954
    تاریخ دفاع
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    حسین مروج

    در تحقیق حاضر اثر منابع مختلف پودر چربی (پودر چربی با منشا گیاهی، پودر چربی گیاهی – اسید چرب و پودر چربی مخلوط گیاهی – حیوانی)، با دو روش فرمول نویسی در جنس نر و ماده بر عملکرد تولیدی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی مورد آزمایش قرار گرفت. بدین منظور انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری منابع مختلف پودر چربی به روش انداره گیری مدفوع با استفاده از مارکر و همچنین پروفابل اسیدهای چرب منابع مختلف پودر چربی توسط روش کروماتوگرافی گاز مایع تعیین شد. سطوح مختلف پودر چربی (سه، پنج و هفت درصد) با جیره پایه شامل ذرت و سویا به ترتیب در دوره آغازین، رشد و پایانی مخلوط شد. در فرمول اول با توجه به وجود 12 – 10 درصد کلسیم در منابع پودر چربی به منظور رعایت نسبت کلسیم به فسفر (دو به یک) میزان کلسیم و فسفر جیره‌های مربوطه بالاتر از حد توصیه شده در کتابچه راهنمای پرورش تنظیم شده است. به منظور اطمیان از عدم تاثیر کلسیم بالا در نتایج، در فرمول دوم به جای دی کلسیم فسفات از اسید فسفریک به عنوان منبع تامین کننده فسفر طی دوره رشد و پایانی استفاده شد. در این فرمول میزان کلسیم و فسفر و نسبت آن‌ها با توجه به مقادیر توصیه شده در کتابچه راهنمای پرورش تنظیم گردید??نتایج نشان داد که در کل دوره پرورش پرنده‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی منابع مختلف پودر چربی در روش اول جیره نویسی، تفاوت معنی‌داری از لحاظ میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نداشتند (0/05

    p). همچنین ترکیبات لاشه پرنده‌های تغذیه شده با منابع مختلف پودر چربی در این روش، تفاوت معنی‌داری نداشت (0/05

    p). نتایج نشان داد که در کل دوره پرورش پرنده‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی منابع مختلف پودر چربی در روش دوم جیره نویسی نیز تفاوت معنی‌داری از لحاظ میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی نداشتند (0/05

    p). اثر فرمول برای سایر صفات عملکردی و خصوصیات لاشه در هیچکدام از دوره‌های پرورشی معنی‌دار نبود (0/05

    Abstract
    This study was conducted to evaluate the effect of different sources of fat powders with different origin (plant, plant - fatty acid and mixing plant and animal fat) with two methods of formulation and sex on performance and carcass characteristics of broilers. The metabolizable energy of different sources of fat powder was determined using a marker. The fatty acid profile of different sources of fat powder were measured by gas liquid chromatography. Different levels of fat powder (3, 5 and 7%) were mixed with basal diet for starter, grower and finisher periods respectively. In the first formula method, according to the 12-10 percent calcium of fat powder, calcium and phosphorus in the diet was higher, but the ratio of calcium to phosphorus was fixed (2: 1). In order to ensure that high calcium diet did not affect the result, phosphoric acid was used instead of di-calcium phosphate, in the second formula. In this formula, calcium and phosphorus ratio was adjusted according to the amount recommended in the training catalog. The results showed that in the total period the average daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio of birds fed different sources of fat powder in the first formula (Formula containing di-calcium phosphate), there was no significant difference (p>0.05). The effect of sex on average daily feed intake and daily gain, was significantly difference (p<0.05). The carcass composition of birds fed different sources of fat powder in this formula, was not significantly difference (p>0.05). The results showed that in the total period the average daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio of birds fed different sources of fat powder in the second formula (Formula containing phosphoric acid), was not significantly difference (p>0.05). As well as the carcass composition of birds fed different sources of fat powder in this formula, was not significantly difference (p>0.05). A comparison of the two formulas, showed that the effect of fat source × formula for any functional traits and carcass characteristics in growth, finisher and the final period was not significant (p>0.05). As well as the average daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio of birds fed different sources of fat powder was not significantly difference (p>0.05). Formula method effect on feed intake was significant in the growth period (p<0.05). Effect of Formula method on performance and carcass traits in any of the period were not significant. Comparing the treatments in terms of the cost of feed for one kilogram of live weight showed that diet containing fat powder with plant origin in the entire production period was more expensive than the other two sources. The results showed that all three sources of fat powder used in this study had similar performance. Keywords: fat powder, fatty acid, broiler, performance