عنوان پایان‌نامه

توسعه روشی جدید برای جداسازی محصولات بیوتکنولوژی یا میکروارگانیسم های بیماری زا بااستفاده از نانوذرات مغناطیسی زیست عملگرا شده




    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 813.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 40623
    تاریخ دفاع
    ۱۹ بهمن ۱۳۸۷
    استاد راهنما
    قاسم عموعابدینی

    در این پروژه سنتز نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن (مگنتیت) دو لایه صورت گرفته شد. نانو ذرات مگنتیت با روش همرسوبی از یون های آهن دو و سه، در حضور آمونیاک سنتز شدند و دو لایه از اسید چرب دکانوئیک اسید بر روی آنها قرار داده شد. انتخاب روش زیست عملگرا کردن نانو ذرات مگنتیت دولایه تولیدشده صورت گرفت. از میان روش های بسیارمتنوع زیست عملگرا کردن نانو ذرات مغناطیسی روش پوشش نانو ذرات فسفولیپیدها انتخاب شد. با توجه به مشکلات موجود در تهیه فسفولیپیدهای سنتزی در کشور، لستین دانه سویا به عنوان یک منبع طبیعی و غنی از فسفولیپید انتخاب شد. فسفولیپیدهای لستین دانه سویا با استفاده از استون جداسازی شده و در زیست عملگرا کردن نانو ذرات مگنتیت سنتز شده مورد استفاده قرار گرفتند. اندازه متوسط و توزیع اندازه ذرات مگنتولیپوزوم با استفاده از دستگاه های اندازه گیری قطر و همچنین میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) بررسی شد. اندازه نانو ذرات در حدود 10 نانومتر با توزیع اندازه ی باریک بدست آمد. سپس از این نانو ذرات به منظور جذب پروتئین آلبومین سرم گاوی (BSA) استفاده شد. میزان جذب این نانو ذرات در حدود 5/0 میلی گرم پروتئین به ازای هر 1 میلی گرم نانو ذره بدست آمد. در مرحله بعد بهینه سازی شرایط جذب پروتئین توسط نانو ذرات مگنتولیپوزوم در دستور کار قرار گرفت. بدین منظور اثر پارامترهای قدرت یونی، pH، دما، دور همزن وحجم پر شده بر جذب بررسی شد.
    Abstract
    The magnetoliposome nanoparticles fabrication using soybean lecithin have been investigated in this project. The adsorption of bovine serum albumin (BSA) on nanosized particles were studied. Fe3O4 nanoparticles coated with a decanoic acid surfactant bilayer were synthesized by chemical coprecipitation from an aqueous solution of Fe2+ and Fe3+ salts in the presence of molecularly dispersed surfactant in a basic medium. Magnetoliposome nanoparticles were prepared by coating soybean lecithin phospholipids on magnetic nanoparticles. Characterizations of the magnetic particles were carried out using Zetasizer Nano and transmission electron microscopy (TEM). It was found that the diameter of magnetoliposome nanoparticles was about 10 nm, and the nanoparticles suspending in the aqueous solution could easily aggregate by a magnet, which suggested that the nanoparticles had good magnetic characteristics. The BSA adsorption experiment indicated a maximum protein loading about 0.5 mg protein/mg particle (larger than the best commercially available adsorbents). The adsorption of BSA on magnetite nanoparticles was investigated under different condition of solution pH, salt concentrations, ionic, tempreture, shaker rpm, filling volume to optimized the adsorption of protein on nanoparticles.