اثر سیستئین در رقیق کننده بر پایه LDL بر کیفیت اسپرم بز بعد از انجماد
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی- علوم دامی - فیزیولوژی دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6755;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72890;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6755;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72890
- تاریخ دفاع
- ۱۱ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- جواد قربان زاده سوار
- استاد راهنما
- سعید زین الدینی
- چکیده
- هدف از انجام این آزمایش، مطالعه تأثیر سیستئین در رقیق کننده ی بر پایه ی LDL بر برخی از فراسنجه های کیفی اسپرم بز، بعد از یخ زدن بود. این پژوهش، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و شش تکرار در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل: رقیق کننده ی زرده ی فاقد سیستئین (EY)، رقیق کننده های حاوی هشت درصد LDL و سطوح صفر (LDL-C0)، پنج (LDL-C5) و هشت (LDL-C10) میلی مول سیستئین بودند. در مجموع، 24 نمونه انزال از چهار رأس بز جمع آوری گردید و پس از رقیق سازی با رقیق کننده های فوق، یخ زده شدند. پس از یخ گشایی ، فراسنجه های جنبایی کل، جنبایی پیش رونده، زنده مانی، ریخت شناسی و فعالیت غشاء مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که جنبایی کل در تیمار LDL-C5، نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود (05/0P<). در جنبایی پیش رونده تفاوت تنها بین تیمار EY و سه تیمار دیگر مشاهده گردید. تأثیر استفاده از رقیق کننده ها بر سایر ویژگی های جنبایی (همانند VSL، VAP، VCL، ALH، STR و LIN)، تفاوت معنی داری بین تیمار EY و سایر تیمارها را نشان داد (05/0P< ) و مابین تیمارهای LDL-C0، LDL-C5 و LDL-C10 تفاوت معنی داری مشاهده نشد، بجز در تیمار LDL-C5 که سطح VSL نسبت به دو گروه دیگر بیشتر و معنی دار بود (05/0P< ). همچنین، تفاوت معنی داری بین تیمار LDL-C5 و سایر تیمارها در زنده مانی، فعالیت غشاء و ریخت شناسی (05/0P< ) مشاهده شد. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن پنج میلی مول سیستئین می تواند اثرات مثبتی بر جنبایی، و زنده مانی، ریخت شناسی و فعالیت غشاء اسپرم بز در رقیق کننده بر پایه ی LDL داشته باشد. کلمات کلیدی: اسپرم، بز، سیستئین، لیپوپروتئین های با چگالی پایین، یخ زدن
- Abstract
- This study was designed to determine the effect of cysteine in LDL extender on semen parameters activity of post-thawed goat semen. This experiment was performed in a completely randomized design (CRD) in four groups and six repeats. Four groups includes; extender with egg yolk and without cysteine (EY), extender containing 8 percent LDL and 0 (LDL-C0), 5 (LDL-C5) and 10 (LDL-C10) mM of cysteine. Totally, 24 Ejaculate samples were obtained from 4 mature Mahabadi goats and after diluting were frozen with extenders. After freezing-thawing, the total and progressive motility, viability, morphology and membrane integrity of spermatozoa were assessed. The results showed total motility at the third group (LDL-C5) were significantly higher than that of other groups (P<0.05). In progressive motility, the significant difference was observed between EY and three others. Among other features of motility (like VSL, VAP, VCL, ALH, STR and LIN), significant difference was between EY group and other groups, and there was not observed significant difference between LDL-C0, LDL-C5 and LDL-C10 groups, except in LDL-C5 group that VSL level into other two groups was higher and significant (P<0.05). Also, there were significant differences in the viability, morphology and membrane integrity parameters between LDL-C5 and others (P?0.05). The results of this study showed the adding of 5 mM cysteine can positive effects on motility and viability, morphology and membrane integrity. Key words: Cysteine, Freezing-thawing, Goat, Low density lipoprotein, Sperm