عنوان پایان‌نامه

تبیین شیوع فساددرسازمانهای دولتی بااستفاده از پدیده همرنگ جماعت شدنBandwagon Effect



    دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تبیین شیوع فساددرسازمانهای دولتی بااستفاده از پدیده همرنگ جماعت شدنBandwagon Effect" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت دولتی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78058;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 78058
    تاریخ دفاع
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۴
    دانشجو
    علیرضا سیفی
    استاد راهنما
    طیبه عباسی

    وجود دولتی کارآمد و قدرتمند از مهمترین عواملی است که در دنیای کنونی، موفقیت ملت‌ها را در دست‌یابی به اهدافشان تضمین می‌کند. در حقیقت این دولت‌ها هستند که به عنوان نیروی اجرایی یک نظام سیاسی، برنامه‌های کلان ملی را اجرا کرده و کشورها را به سوی اهداف تعیین شده به پیش می‌برند. برای تحقق چنین امری، لازم است که دولت‌ها دارای نهادها و سازمان‌هایی کارآمد و قابل اعتماد باشند تا بتوانند امور مربوط به اجرای طرح‌ها، برنامه‌ها و خدمات‌رسانی به عموم مردم را به بهترین شکل به انجام رسانند. فساد یکی از مهمترین موانعی است که کارآمدی و اعتبار سازمان‌های دولتی را زیر سؤال برده و کشورها را از دست‌یابی به اهداف خود باز می‌دارد. به همین دلیل است که سازمان‌های عمده بین‌المللی مانند سازمان ملل و بانک جهانی همواره موضوع فساد را در برنامه‌های خود مورد توجه قرار داده و از کشورهای عضو می‌خواهند که با جدیت با آن برخورد و از بروز آن جلوگیری کنند. برای جلوگیری از پیدایش فساد درون سازمان‌های دولتی در ابتدا می‌بایست مشخص شود که چه عواملی باعث به وجود آمدن آن می‌شوند. اندیشمندان بسیاری، متغیرهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مختلفی را به عنوان عوامل به وجود آورنده فساد معرفی کرده‌اند؛ در کنار این‌گونه تحلیل‌ها آن‌چه به نظر مغفول مانده است، بررسی متغیرهای خرد تأثیرگذار در شیوع فساد اداری است؛ متغیرهایی که مربوط به عوامل روانشناختی، کاری و سازمانی مرتبط با کارکنان سازمان‌های دولتی می‌شوند. این موضوع که کارکنان با ورود به یک محیط آلوده به فساد اداری چه کنش‌ها و واکنش‌هایی از خود بروز می‌دهند، پیامدهای این اعمال چیست و چگونه می‌توان چنین فرایندی را تبیین کرد، به ما امکان خواهد داد تا درکنار تصویر کلی ارائه شده از فساد براساس متغیرهای کلان، تصویری عملیاتی و سازمانی از نحوه شکل‌گیری فساد اداری در بستر سازمان‌های دولتی به دست آوریم. برای این منظور، از «پدیده همرنگ جماعت» شدن به عنوان مبنایی برای تبیین رفتارهای انسانی در محیط‌های مخنلف بهره گرفته شده است تا بتوان الگویی برای نحوه شیوع فساد اداری در بین کارکنان سازمان‌های دولتی، شامل عواملی علّی و سبب‌ساز، عوامل زمینه‌ساز و پیامدهای این اتفاق تهیه کرد.
    Abstract
    As most of the researches about the determinants and consequences of corruptions have focused on macro- level analyzis and variables such as economic strctures of countries, cultural values and social structres, the micro-level analyzis of corruoption that considers psychological, individual, and organizational variables have not received enough attention. Given that, this thesis has attempted to explain the diffusion of corruption in public organizations by the Bandwagon Effect.A phenomenon that could describe the reasons of people’s behaviors in groups and organizations. For this porpuse, the qualitative approach has been pursued and data has been collected by the interviews conducted with employees of public organizations and organizational experts. Accordingly, Grounded Theory has been adopted as the methodology of the research through which the data has been analyzed in three phases: open coding, axial coding and selective coding. In open coding phase the ideas of interviewees have been conceptualized and categorized; in phase of axial coding the phenomenon, casual conditions, contexts, intervening conditions, action strategies and consequences are determined; finally, the relationships of these elements, the core category and the storyline of the corruption diffusion by the Bandwagon Effect have been introduced in selective coding stage. In conclusion, the main questions of this inquiry have been answered.