عنوان پایان‌نامه

برآورد تمایل کشت محصول ارگانیک خیار توسط کشاورزان در استان البرز



    دانشجو در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "برآورد تمایل کشت محصول ارگانیک خیار توسط کشاورزان در استان البرز" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6777;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73461;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6777;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73461
    تاریخ دفاع
    ۱۴ بهمن ۱۳۹۴
    دانشجو
    شقایق حدادی
    استاد راهنما
    سعید یزدانی

    کشاورزی ارگانیک انجام فعالیت های کشاورزی به صورت پایدار می باشد،که متکی به روش های طبیعی کنترل آفات و بیماری ها بوده و کشاورزان را از هرگونه استفاده و کاربری آفت کش ها و علف کش های مصنوعی، کود های شیمیایی، هورمون ها و آنتی بیوتیک ها منع نموده است .تولید محصول ارگانیک و ایمن متکی به عملیات کشاورزی پایدار و ارگانیک است که در چند دهه اخیر توجه بسیاری از صاحب نظران را به خود جلب کرده است. بقای بخش کشاورزی در ایران نیز وابسته به تغییر سامانه های رایج فعلی به سامانه های پایدار می باشد که ضمن تولید غذای کافی برای جمعیت رو به رشد کشور، منابع پایه و طبیعی را نیز حفظ و از آلودگی و زوال بیشتر محیط زیست، جلوگیری و سلامت و ایمنی غذایی را تضمین کند. به منظور افزایش کشت محصولات ارگانیک در ایران، لازم است که چالش ها و عوامل تاثیرگذار در فرآیند تبدیل به کشاورزی ارگانیک مورد بررسی قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی و برآورد تمایل به کشت محصول ارگانیک خیار در استان البرز انجام شده است. با توجه به تعداد تولیدکنندگان خیار در استان البرز که 78 کشاورز را شامل می¬شود و با توجه به هدف تحقیق از تمامی این 78 نفر به عنوان جامعه آماری، اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری به دست آمد. تحلیل اطلاعات با استفاده از تحلیل توصیفی و مدل اقتصادسنجی لاجیت انجام پذیرفت. براساس نتایج بدست آمده 64 درصد از کشاورزان مورد مطالعه تمایل به دریافت مبلغ بیش از 10000 ریال به ازای تولید هرکیلوگرم خیار ارگانیک و 36 درصد تمایل به دریافت مبلغ کمتر از 10000 ریال داشتند. همچنین نتایج نشان داد که متغیرهای شغل، سطح زیر کشت، قیمت فروش، میزان عملکرد و درآمد کشاورزان بر میزان تمایل به دریافت آن ها مؤثر است.
    Abstract
    Organic farming is sustainable agriculture that is dependent on Natural methods of pest control and Farmers banded use of any pesticide, Synthetic herbicides, chemical fertilizers, hormones and antibiotics. The organic and safety production related to sustainable agricultural activities, in recent decades, the attention of many scholars has attracted. The survival of agriculture also depends on the change in the current common organization of the stable system which can produce enough food for the growing population of the country. Furthermore to protect natural and fundamental resources from pollution and to Guarantees Food security and health. In order to increase the cultivation of organic products in Iran, it is necessary that the process of conversion to organic farming challenges and factors examined this study aimed to estimate the willingness to organic cucumber cultivation is done in Alborz province. Given the number of producers of cucumbers in Alborz province that included 78 farmers and according to the research goal of all these 78 farmers as a population, the required information was obtained by questionnaire and interview. Data analysis was performed using descriptive analysis and logit econometric model. According to the results, 64 and 36 percent of farmers have willing to accept more and less than 10000 Riyals Respectively. Also the results showed that job, cultivation, sale price, yield and farmers' income variables have been effected on willing to accept. Key words: Organic, Alborz Province, Willing to Accept, Logit, Cucumber