عنوان پایان‌نامه

بررسی تاثیر تولیدات دامی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی شهرستان جوانرود ، استان کرمانشاه



    دانشجو در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تاثیر تولیدات دامی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی شهرستان جوانرود ، استان کرمانشاه" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6717;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72636
    تاریخ دفاع
    ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
    دانشجو
    نگین میری
    استاد راهنما
    حسین شعبانعلی فمی

    تولیدات دامی به عنوان بخشی از غذای انسان در جهت تأمین امنیت غذایی همواره مورد توجه قرار داشته است. با توجه به اینکه ساختار اقتصادی استان کرمانشاه بر پایه کشاورزی و دامپروری استوار است لذا گسترش و ارتقای توانمندی¬های دامپروری استان امری ضروری و غیر قابل انکار در جهت افزایش تولیدات دامی و بهبود امنیت غذایی می¬باشد. از این رو هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی تأثیر تولیدات دامی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی شهرستان جوانرود در استان کرمانشاه می¬باشد. جامعه آماری شامل 4822 خانوار روستایی شهرستان جوانرود بود (N= 4822)، که تعداد 342 نفر با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونه¬گیری طبقه‏ای، به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه‏ای بود که روایی آن توسط اعضای هیئت علمی گروه مدیریت و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. تجزیه و تحلیل داده‏ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSSwin22 انجام شد. نتایج حاصل از آمار توصیفی نشان داد که¬ خانوارهای روستایی به طور میانگین دارای 22 واحد دامی می¬باشند، به طوری که میانگین ارزش تولید تولیدات دامی 22/920، ارزش مصرف تولیدات دامی 20/413، ارزش فروش تولیدات دامی 17/588 و ارزش خرید تولیدات دامی 42/196 میلیون ریال می¬باشد. نتایج آزمون F نشان داد که بین سطوح مختلف تحصیلات، بعد خانوار، درآمد خانوار، میزان زمین¬های زراعی و باغی تحت تملک و در اختیار خانوار و مشارکت زنان در واحد دامداری و نقش آنان در ارتقای امنیت غذایی خانوار، از نظر سطح ناامنی غذایی اختلاف معنی¬دار آماری در سطح یک درصد وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از تحلیل تشخیصی حاکی از آن است که متغیرهای ارزش تولید تولیدات دامی و ارزش مصرف تولیدات دامی خانوار بیشترین تاثیر را بر روی میزان امنیت غذایی خانوارهای روستایی داشته¬اند.
    Abstract
    A study on effectsLivestock productions is a part of human food resource toward having food security. The economic structure of Kermanshah province mainly is based on animal husbandry & agricultural productions .For the reasons mentioned it is necessary to increase the level of productions toward food security in the mentioned county .The main goal of this research is to study of livestock productions on food security of Javanrood county's Rural households. Statistical population of this research is 4822 individuals and sample population based on Cochran's formula is 234 individuals. A researcher made questionnaire has been used. Reliability was improved by the opinion of faculty members of the Management &Agricultural development department, University of Tehran. Validity was calculated by using Coronbach's alfa. Stratified sampling method has been used. Statistical analysis had two parts including descriptive and analytical methods. Software SPSSwin22 has been used to analyze The data collected. Descriptive findings were The following: The Rural Households had an average 22 units of animal and average of the Livestock production's value of Household was 920/22 (Million Rials), The average Consumption's value was 413/20 (Million Rials), Selling's value of The productions was 588.17(Million Rials) and The verage buying's value was 196/42 (Million Rials).The results of F test indicates that there are significant differences at 1% level among Education, Household's members, Family income, Agriculture and Horticulture's land ownerships and women's participation in livestock units and their role in upgrading the food security of rural households. The variants of animal husbandry production value and average Consumption value have the greater effect on food security of rural households. Key words: livestock productions, Production value, Food security, Rural Households. Javanrood.