عنوان پایان‌نامه

ارزیابی خصوصیات رویشی و زایشی برخی از ارقام و ژنوتیپ های آلو



    دانشجو در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارزیابی خصوصیات رویشی و زایشی برخی از ارقام و ژنوتیپ های آلو" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6779;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73320;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6779;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73320
    تاریخ دفاع
    ۱۷ بهمن ۱۳۹۴

    آلو از جمله گونه های مهم جنس پرونوس می باشد که در صنعت میوه کاری دارای اهمیت بالایی است. این تحقیق در ایستگاه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی طی سال های 1394-1392 انجام شد. در آزمایش اول صفات فنولوژیکی وکمی و کیفی میوه 16 رقم و ژنوتیپ آلو و گوجه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تفاوت معنی دار ارقام را از لحاظ تمام فاکتورهای اندازه گیری شده نشان داد. ارقام بلک استار و بخارا به ترتیب از لحاظ زمان گلدهی، ظاهر شدن برگها و زمان رسیدن میوه زودترین و دیرترین ارقام بودند. ارقام شوگر و قطره طلا بالاترین میزان درصد تشکیل میوه را داشتند. ارقام بلک استار و شابلون درشتترین اندازه میوه را دارا بوده و رقم ازارک از لحاظ درصد فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان فنل کل برترین رقم بود. عمده ترکیبات فنلی میوه آلو در پوست میوه تجمع داشت. در آزمایش دوم و سوم با توجه به گلدهی و باردهی شدید در درختان آلوی قطره طلا تأثیر تنک دستی میوه و کاربرد اسید جیرلیک روی خصوصیات میوه 12 و 11 ، مورد بررسی قرار گرفت. سه زمان تنک ) 41 DAFB 7 و 41 سانتیمتری /2 ،2 ،1/ ( و چهار تراکم )فاصله 2 بین میوه چه ها( به کار رفت. تنک زودهنگام ) DAFB 41 ( و شدید )فاصله 41 سانتیمتری بین میوه چه ها(، به عنوان مؤثرترین تیمار بر افزایش اندازه و ابعاد میوه با عدم کاهش عملکرد در مقایسه با شاهد همراه بود. محلول پاشی اسید 411 و 421 میلیگرم بر لیتر روی درختان ، جیبرلیک نیز در دو زمان 41 و 41 هفته بعد از تمام گل با غلظت های 21 آلوی قطره طلا انجام شد که تعداد گلها و عملکرد را کاهش داد ولی افزایش درصد تشکیل میوه و متوسط وزن میوه را در پی داشت. در آزمایش چهارم ارقام ژاپنی، قطره طلا، سیمکا و Flavor supreme plout در دو دمای صفر و پنج درجه سانتیگراد انبار شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که طول مدت انبارداری بر تمام فاکتورهای اندازه گیری شده تأثیر معنی دار داشت ولی دمای انبار تأثیر چندانی بر کیفیت انبارمانی ارقام مورد بررسی نداشت. ارقام Flavor supreme plout و سیمکا بالاترین میزان سفتی،کمترین کاهش وزن، بیشترین میزان TSS و بالاترین میزان ماده خشک را بعد از انبار کردن داشت در حالیکه رقم قطره طلا پایین ترین کیفیت انبارمانی را داشت. بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و ویتامین ث نیز در رقم ژاپنی مشاهده شد.
    Abstract
    Plums arePlums are one of the most important species among Prunus with high importance in fruit industry. This research was done in the Horticultural Research Station during years of 2013-2015. In the first experiment phenological and fruit characteristics of 16 plum and prune cultivars were evaluated. The results showed significant differences in all traits. Black Star and Bukhara were early and late cvs in point of flowering, leafing and ripening time in both years respectively. Sugar and Golden Drop cvs had the highest fruit set percentage. Black Star and Shablon had the largest fruit and Ozarak in terms of antioxidant activity and total phenol component was the best cultivar. The major phenolic compounds was accumulated in the peel of fruits. In second and third experiment, due to serve flower and fruit production in Golden Drop trees, hand fruit thinning and application of gibberelic acid were studied on fruit characteristics. Three times of thining (10, 25 and 40 DAFB) and four density (2.5, 5, 7.5 and 10 cm between fruilets) were applied. Early (10 DAFB) and thinning of 10 cm between fruilets were as the most effective treatments to increase fruit size with no reduction in fruit yield in compare to the control. Gibberellic acid spraying was also conducted in 16 and 18 weeks after full bloom with concentrations of 50, 100 and 150 mgl-1 on Golden Drop plum trees that reduced the number of flowers and yield but increased fruit set and average fruit weight. In the fourth experiment, Japanese, Golden drop, Simka and Flavor Supreme Plout were stored in two temperatures 0 and 50C. Results showed that storage duration had a significant effect on all measured factors but temperature had no effect on fruit quality. Flavor Supreme Plout and Simka cultivars had highest firmness, minimum weight loss, maximum TSS and the highest amount of dry matter after storage while Golden Drop had the lowest quality. The highest antioxidant activity and vitamin C content were observed in the Japanese cultivar. Key words: Phenology, Fruit set, Hand thinning, Gibberellic acid, Fruit Density, storage, antioxidant activity.