عنوان پایان‌نامه

مقایسه زیست فراهمی انواع کولین تجاری برای جوجه­های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مقایسه زیست فراهمی انواع کولین تجاری برای جوجه­های گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6876;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74603;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6876;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74603
    تاریخ دفاع
    ۱۵ اسفند ۱۳۹۴

    این پژوهش به منظور مقایسه زیست¬فراهمی و بررسی آثار سه منبع مختلف کولین کلراید تجاری رایج در صنعت طیور کشور ( 1- محصول کشور بلژیک، 2- محصول کشور آلمان و 3- محصول کشور چین) ، با 200 قطعه جوجه گوشتی ماده یک روزه از سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی در قفس اجرا شد. در این پژوهش، کولین از سه منبع مختلف کولین¬کلراید تجاری، در سه سطح (400، 800 و 1200 میلی¬گرم در کیلو¬گرم جیره) به عنوان سطوح درجه¬بندی شده به جیره پایه حاوی 862 میلی¬گرم در کیلو¬گرم کولین (تیمار شاهد)، اضافه شدند و به طور آزاد در اختیار پرندگان قرار گرفتند. 10 جیره آزمایش در این پژوهش استفاده شد که هر گروه آزمایشی شامل 4 تکرار و پنج مشاهده در هر تکرار بود. جیره¬های آزمایشی در سه دوره (0 تا 14 روزگی)، (15 تا 28 روزگی) و (29 تا 42روزگی) در اختیار پرنده¬ها قرار گرفتند. اندازه¬گیری میانگین وزن بدن و خوراک مصرفی به صورت هفتگی انجام شد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) به منظور بررسی عملکرد از هر واحد آزمایشی یک قطعه جوجه گوشتی کشتار شد و ران¬ها، سینه، چربی محوله بطنی و کبد توزین شدند. نمونه¬های کبد به منظور بررسی کبد چرب با روش رتبه¬بندی بررسی شدند و چربی و ترکیب اسید¬های چرب آن هم اندازه¬گیری شدند. استخوان درشت¬نی پای راست به منظور بررسی استحکام استخوان جداسازی شد. نتایج این پژوهش نشان داد منابع استفاده شده از نظر قابلیت زیست‌فراهمی تفاوت معنی¬داری با یکدیگر نداشتند. (05/0P >). منابع استفاده شده و همچنین سطوح کولین اثر معنی¬داری روی خوراک مصرفی، میانگین وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی نداشت (05/0P >). اثر منبع و سطوح مختلف کولین روی ترکیب اسید¬های چرب کبد ( اولئیک اسید، لینولئیک اسید، لینولنیک اسید، استئاریک اسید، پالمتیک اسید و پالمیتولئیک) و نسبت پالمیتولئیک اسید به استئاریک اسید، اسکور کبد و درصد چربی کبد معنی¬دار نبود (05/0P >). اثر تیمارها روی فراسنجه¬های مربوط به استخوان (طول، قطر، وزن، نیروی شکست، انرژی شکست و جابجایی در هنگام شکست) معنی¬دار نبود (05/0P >). در نهایت نتایج پژوهش حاضر نشان داد که افزایش کولین جیره از 862 میلی¬گرم بر کیلو¬گرم تا 2138 میلی¬گرم بر کیلو-گرم نه تنها باعث بهبود عملکرد و استحکام استخوان نمی¬شود بلکه باعث تحمیل هزینه¬ اضافی به جیره غذایی خواهد شد.
    Abstract
    Abstract This study was conducted to compare the bioavailability and effects of three different sources of choline chloride of common in commercial poultry industry of the country (1- Belgium, 2- Germany and 3- China), with 200 one day-old broiler chicks (Ross 308) were conducted in a completely randomized design in a cage. In this study, three different sources of choline chloride, in three levels (400, 800 and 1200 mg per kg) as a basal diet containing 862 mg per kg of graded to Choline (control) were added and were fed ad-lib. 10 experimental diets used in this study was that each experimental group included 4 replicates and five birds per replication. Diets were placed in the three periods: (0 to 14 days), (15 to 28 days) and (29 to 42 days) at the disposal of the birds. the average body weight and feed intake were measured weekly. At the end of the experiment (42 days), to evaluate the performance, each of experimental unit was slaughted a broiler and carcass characteristics were weighed (thighs, chest, abdominal and liver fat). Liver samples were measured to determine the ranking by fatty liver, fat and fatty acid composition. Right tibia were isolated to evaluate bone strength. The results showed that the sources that were used not significantly different in Bioavailability. (P> 0/05). Sources and levels of choline had not a significant effect on feed intake, average daily gain and feed conversion ratio (p> 0/05). And the effect of different levels of choline on liver fatty acid, palmitoleic acid to stearic acid ratio, the liver score and liver fat was not significant (p> 0/05). In conjunction with bone parameters (length, diameter, weight, shear force, fracture energy and fracture deflaction) is not statistically significant treatment effect too(p> 0/05). The results of this study showed that increasing dietary choline from 862 mg to 2138 mg/ kg does not only improves performance and bone strength but also impose additional costs will be in the diet. Key words: bioavailability- choline- performance - broiler chicken