عنوان پایان‌نامه

بررسی رویکرد امام موسی صدر به سیاستگذاری عمومی در لبنان



    دانشجو در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی رویکرد امام موسی صدر به سیاستگذاری عمومی در لبنان" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3130;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54627
    تاریخ دفاع
    ۲۹ بهمن ۱۳۸۷
    دانشجو
    علی علیزاده
    استاد راهنما
    صادق زیباکلام مفرد

    پژوهش حاضر با بررسی شرایط ساختاری و فکری که در دوره حضور امام موسی صدر در لبنان حاکم بود، در پی تحلیل رویکرد سیاسی و رفتارعملی این رهبر تأثیرگذار می باشد. پرداختن به چنین موضوعی از چند منظر دارای اهمیت است؛ نخست شرایط مکانی و زمانی این بررسی که کشوری مهم در طی دوره ای پر اهمیت از تاریخ اش را شامل می شده که با دارا بودن موقعیتی بسیار منحصر به فرد از سه جهت جغرافیایی و در زمانی که در خط مقدم جهان اسلام در مقابل رژیم صهیونیستی قرار داشت، این بررسی را تحقیقی قابل توجه و پرداختنی جلوه می دهد. دوم از منظر شخصیتی که این پژوهش، مورد مطالعه قرار می دهد، یعنی امام موسی صدر و ویژگی ها و خصوصیتهای فطری و اکتسابی او، که با موقعیت و نمایندگی و رهبری وی بر طایفه شیعه درآمیخته است. و سرانجام، حوزه سیاستگذاری که در این پژوهش، چون خمیرمایه ای، عوامل پیش گفته را به یکدیگر متصل می سازد و از امام موسی صدر، واسطه ای به وجود می آورد که در کار بنیان برخی مرجعیت های نو برای سیاستها یا اصلاح و تعدیل برخی مرجعیت های از پیش موجود است. رویکرد های امام در جریان سیاست و حکومت لبنان، که در واقع بعنوان جایگزین یا تغییر و اصلاح مرجعیت های موجود مطرح می گشتند عبارت بودند از؛ طرح همبستگی ملی و تأکید بر جایگزینی عنصر انسان بجای طایفه در لبنان، بیان مسأله آزادی و تأکید بر نظام دموکراتیک در مقابل نظام طایفی، در نهایت هم تلاش برای شکل گیری مقاومت ملی در برابر دشمن مشترک صهیونیستی.
    Abstract
    This research investigates structural and thinking conditions for presence of Imam Mousa Sadr in Lebanon and analyzes political attitude and practical behavior of this leader. Studying this issue is important with respect to several aspects, firstly, time and place study that Lebanon is important country during history by having unique status from geographical point of view and Islam against Israel, secondly, from personality point of view i.e. properties, ideology of Imam Mousa Sadr, his duty and leadership on Shiite and finally making policy at this field that connects previous factors and creating personality of Imam Mousa Sadr as new religious leader for amending some policies. Attitudes of Imam Mousa Sadr during politics and government Lebanon as replacement or amendment of available policies are including: national correlation plan, insisting on status of human instead of tribe in Lebanon, freedom declaration, insisting on democratic system against tribe system, attempt for establishing national resistance against common enemy i.e. Israel