عنوان پایاننامه
ارزیابی اثر باسیلوس سوبتیلیس و لیشنی فرمیس بر عملکرد مرغ های مادر گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه طیور
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6530;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70279
- تاریخ دفاع
- ۰۷ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- بابک اسفندیاری
- استاد راهنما
- مجتبی زاغری
- چکیده
- این آزمایش جهت ارزیابی ¬اثر باسیلوس سوبتیلیس و لیشنی¬فرمیس بر عملکرد مرغ¬های مادر گوشتی و سلامت نتاج آنها انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از 336 قطعه مرغ مادر گوشتی (کاب 500) از سن 22 تا 32 هفتگی با چهار گروه آزمایشی (بدون پروبیوتیک و بدون تلقیح سالمونلا انترتیدیس؛ بدون پروبیوتیک و تلقیح دهانی 106×1 واحد تشکیل دهنده کلنی (cfu) سالمونلا انترتیدیس به ازای هر پرنده در سن 26 هفتگی و cfu 108×1 سالمونلا انترتیدیس به ازای هر پرنده در سن 30 هفتگی؛ دریافت¬کننده 4/0 گرم در کیلوگرم پروبیوتیک (باسیلوس سوبتیلیس5750DSM به مقدار cfu/g 109×6/1 و باسیلوس لیشنی¬فرمیس 5749 DSM به مقدار cfu/g 109×6/1) در خوراک و بدون تلقیح سالمونلا انترتیدیس؛ دریافت¬کننده 4/0 گرم در کیلوگرم پروبیوتیک (باسیلوس سوبتیلیس5750DSM به مقدار cfu/g 109×6/1 و باسیلوس لیشنی¬فرمیس 5749 DSM به مقدار cfu/g 109×6/1) در خوراک و تلقیح دهانی cfu 106×1 سالمونلا انترتیدیس به ازای هر پرنده در سن 26 هفتگی و cfu 108×1 سالمونلا انترتیدیس به ازای هر پرنده در سن 30 هفتگی) هفت تکرار و 12 مشاهده در هر واحد آزمایشی انجام شد. اثر پروبیوتیک روی تعداد سرانه کل تخم¬مرغ تولیدی و سرانه تخم¬مرغ قابل جوجه¬کشی، وزن تخم¬مرغ، وزن نسبی زرده تخم¬مرغ و وزن بدن معنی¬دار نبود. افزودن پروبیوتیک به خوراک مرغ¬های مادر گوشتی موجب افزایش وزن نسبی کبد شد (006/0=p). در مرغ¬های مادر گوشتی تلقیح شده با سالمونلا انترتیدیس، تعداد فولیکول¬های زرد بزرگ (02/0=p) و تعداد فولیکول¬های زرد کوچک (0001/0>p) کمتر از گروه شاهد بود. در نتیجه، مصرف پروبیوتیک، نتوانست عملکرد مرغ¬هایی را که به سالمونلا آلوده شده بودند، بهبود بخشد. نهایتاً مشاهده شد که جوجه¬های حاصل از تمامی تیمارها در کشت میکروبی کیسه زرده و سکوم فاقد آلودگی سالمونلا بودند. واژه¬های کلیدی: باسیلوس سوبتیلیس و لیشنی¬فرمیس، سالمونلا انترتیدیس، عملکرد، مرغ مادر گوشتی
- Abstract
- This study was conducted to evaluate the effect of ¬Bacillus subtilis and Licheni ¬formis on broiler breeders performance and gastrointestinal health of their progeny. A total of 336 broiler breeder hens (Cobb 500) from 22 to 32 weeks of age were used in a completely randomized design with four treatments (breeder diet + 0 gr/kg probiotic ; breeder diet + 0.4 gr/kg probiotic (1.6×109 cfu/g Bacillus subtilis DSM 5750 and 1.6×109 cfu/g Bacillus Licheni ¬formis DSM 5749); breeder diet + 0 gr/kg probiotic + Oral inclusion with 1×106 cfu Salmonella Enteritidis per bird at the age of 26 week and 1×108 cfu Salmonella Enteritidis per bird at the age of 30 week; breeder diet + 0.4 gr/kg probiotic (1.6×109 cfu/g Bacillus subtilis DSM 5750 and 1.6×109 cfu/g Bacillus Licheni -formis DSM 5749) + Oral inclusion with 1×106 cfu Salmonella Enteritidis per bird at the age of 26 week and 1×108 cfu Salmonella Enteritidis per bird at the age of 30 week) each in seven replicates. Probiotic had no significant effect on hen house total and hatching egg production, egg weight, yolk fractional weight and body weight. The added level of probiotic to broiler breeder diet increased liver fractional weight (P= 0.006). The number of large yellow follicles (P= 0.02) and also small yellow follicles (P<0.0001) were decreased significantly in challenged birds compared with control. In conclusion the added probiotic could not improve performance in Salmonella Enteritidis positive birds. Finally it was observed that progenies of all treatment groups were detected as Salmonella negative. Key words: ¬Bacillus subtilis and Licheni ¬formis, Salmonella Enteritidis, performance, broiler breeder