عنوان پایان‌نامه

شناسایی گونه و اندازه گیری ویژگیهای کاربردی چوب بستنی های وارداتی



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "شناسایی گونه و اندازه گیری ویژگیهای کاربردی چوب بستنی های وارداتی" را دفاع نموده است.


    دانشجو
    رضا نریمانی
    استاد راهنما
    اصغر طارمیان, رضا اولادی
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6874;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74528;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6874;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74528
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۴

    چکیده در این پژوهش شناسایی گونه¬ و اندازه¬گیری ویژگی¬های کاربردی چوب بستنی¬های وارداتی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور از کارخانه¬های دایتی و میهن نمونه¬های چوب بستنی صاف و گرد و از کارخانه کاله نمونه چوب بستنی صاف تهیه شد. نتایج شناسایی گونه نشان داد که گونه چوبی در نمونه های دایتی گرد، دایتی صاف، میهن گرد و کاله صاف به دلیل پراکندگی آوندها، وجود منافذ بین آوندی متناوب بسیار کوچک و فراوان و دریچه آوندی نردبانی با بیش از 20 میله، توس می¬باشد؛ همچنین در نمونه میهن صاف به دلیل پراکنده آوند تا نیمه بخش روزنه¬ای بودن، منفرد بودن آوند¬ها، حضور اشعه¬های پهن و نازک در مقطع عرضی و وجود دریچه آوندی ساده، راش شناسایی شد. نتایج مربوط به ویژگی¬های کاربردی نشان داد که در آزمون زبری سطح نمونه میهن صاف با گونه چوبی راش، در آزمون خاصیت اسیدیته، نمونه میهن گرد با گونه چوبی توس، در آزمون مواد استخراجی، نمونه میهن صاف با گونه چوبی راش، در آزمون زاویه تماس، نمونه دایتی گرد با نمونه چوبی توس و در آزمون ارزیابی حسی، نمونه میهن گرد با گونه چوبی توس بهترین عملکرد را از خود نشان دادند. از طرفی هزینه خریداری هر متر مکعب چوب توس کمتر از چوب راش است؛ در نتیجه به لحاظ اقتصادی چوب توس نسبت به راش پیشنهاد می¬شود. در مجموع با توجه به اندازه¬گیری ویژگی¬های کاربردی و صرفه اقتصادی، مناسب¬ترین گونه چوبی به منظور ساخت چوب بستنی توس معرفی می¬شود. واژه های کلیدی: چوب بستنی، شناسایی گونه، زبری سطح، خاصیت اسیدیته، مواد استخراجی، زاویه تماس چکیده در این پژوهش شناسایی گونه¬ و اندازه¬گیری ویژگی¬های کاربردی چوب بستنی¬های وارداتی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور از کارخانه¬های دایتی و میهن نمونه¬های چوب بستنی صاف و گرد و از کارخانه کاله نمونه چوب بستنی صاف تهیه شد. نتایج شناسایی گونه نشان داد که گونه چوبی در نمونه های دایتی گرد، دایتی صاف، میهن گرد و کاله صاف به دلیل پراکندگی آوندها، وجود منافذ بین آوندی متناوب بسیار کوچک و فراوان و دریچه آوندی نردبانی با بیش از 20 میله، توس می¬باشد؛ همچنین در نمونه میهن صاف به دلیل پراکنده آوند تا نیمه بخش روزنه¬ای بودن، منفرد بودن آوند¬ها، حضور اشعه¬های پهن و نازک در مقطع عرضی و وجود دریچه آوندی ساده، راش شناسایی شد. نتایج مربوط به ویژگی¬های کاربردی نشان داد ک
    Abstract
    Abstract In this study, species identification and functional characteristics of imported wooden ice cream sticks were studied. For this purpose, smooth and round ice cream stick samples were obtained from the Daity and Mihan factories and samples of smooth ice cream sticks obtained from the Kaleh factory. According to results from species identification, because of the vessels diffusion, small alternative inter-porous and copious between vascular pores and valves ladder vascular with more than 20 bars, the wood species in samples from round and smooth Daity, Mihan, and smooth Kaleh, were identified as birch; Likewise, the wood species for the smooth Mihan, because of diffuse- poros and halfway semi-poros, single vessel, the wide and thin ray and simple vascular valve, was detected as beech. The results from functional features showed that the surface roughness test in smooth Mihan samples of beech, the acidity test in Mihan round samples from Birch, the extractive test of smooth Mihan for the beech, the angle contact test for round samples of Daity from birch, and the sensory evaluation test for Mihan Round samples of birch presented the best performance. Furthermore, the purchase cost per cubic meter of birch, is less than beech; subsequently, the ice cream stick prepared from Birch is highly recommended than Beech wood species as economical terms. On the whole, according to the results obtained from functional and economical features, Birch is the most appropriate wood species in order to produce ice cream sticks. Keywords: Ice cream sticks, Species identification, Surface roughness, Acidity, extractives, the contact angle test