عنوان پایاننامه
مطالعه نقش احتمالی برخی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب در بروز تلفات مزارع پرورش کپور ماهیان استان گلستان
- رشته تحصیلی
- بهداشت آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 45 ارشد;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 45 ارشد;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74219;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 45 ارشد;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت:
- تاریخ دفاع
- ۲۸ دی ۱۳۹۴
- دانشجو
- رحیمه توینقلی
- استاد راهنما
- مهدی سلطانی, علی طاهری میرقائد
- چکیده
- این تحقیق به منظور ارزیابی برخی فاکتورهای کیفی آب در مزارع پرورش کپور ماهیان و ارتباط احتمالی آنها با تلفات دوران پرورش صورت گرفت همچنین و نرمال بودن دادهها در این ارزیابی، در طول یک دوره 90 روزه (3 ماهه) از تیر ماه لغایت شهریور ماه 1393، بر روی کارگاههای پرورش کپورماهیان، شریعتی، فردوس و کوثر واقع در استان گلستان، بهدست آمده است. نمونه برداری از آب حوضچههای مورد نظر هر 20 روز یکبار انجام شد. در این مطالعه از هر مزرعه یک استخر، که دارای سابقه تلفات در سالهای اخیر بوده است انتخاب شد، به طوری که از 3 ناحی? ورودی، میانه و خروجی استخر نمونه برداری صورت گرفت. فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب از جمله دما، اسیدیته، هدایت الکتریکی، غلظت مواد جامد محلول، اکسیژن محلول، آمونیاک، سختی، قلیائیت، شوری، شفافیت آب، فسفر کل اندازهگیری شد. این کار در دو بخش طراحی گردید، در بخش اول، بررسی نرمال بودن فاکتورهای اندازهگیری شده با استفاده از آزمون شاپیرو-ویک (Shapiro-Wilk) صورت گرفت و در بخش دوم، ارتباط آماری بین میزان تلفات و تغییرات فاکتورهای کیفی آب در طول مدت نمونه برداری، با استفاده از آزمون پیرسون (Pearson) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی اندازهگیری شده مانند: اکسیژن در هر سه مزرعه و قلیائیت کل در مزرعه فردوس و فسفات کل در مزرعه کوثر نرمال بوده و در سایر فاکتورها تفاوت معنیداری وجود داشته است. هیچ ارتباط آماری بین میزان تلفات و تغییرات فاکتورها در طول مدت نمونه برداری وجود نداشته است، به جز در یک نمونهبرداری از مزرعه شریعتی مطابق تست پیرسون بین سطوح تغییرات آمونیاک، با تغییرات تلفات ماهی، بهصورت همبستگی مثبت و معنیدار مشاهده گردید.
- Abstract
- This study was performed in order to evaluate some factors of water quality in carp fish farms and their possible related with mortalites during 90 days. Samples were obtained from 3 carp farms each 20 days interval. Water quality parameters were measuread at inlet, mid pond and outlet of each pond. Physical and chemical factors such as temperature, pH, electrical conductivity, the concentration of dissolved solids, dissolved oxygen, ammonia, hardness, alkalinity, salinity, water transparency, total phosphorus were measured. It was designed in two parts, in the first part normality of factors measured were investigated using of Shaprio-Wilk and in the second part, satistrical relation between amount of moralites and changing of water quality factors during sampling period were evaluated using Pearson tast. The result indicated that physical and chemical factors, such as oxygen in all farms and total alkalinity in Ferdows farm and total phosphate in Kosar farm were normal but there were significant differnces in other factors. There was statistical relation between amount of moralities and changes of factors during sampling period, except, a sampling of Shariati farm according to Person test that was observed positive and meaningful correlation between levels of ammonia changes and changes in fish moralities.