عنوان پایاننامه
راهبرد امنیت غذایی در اقتصاد ایران و خودکفایی در اقلام اساسی
- رشته تحصیلی
- توسعه اقتصادی وبرنامه ریزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74752;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 74752
- تاریخ دفاع
- ۲۹ مهر ۱۳۹۴
- دانشجو
- محمدهادی سلیمی زاده
- استاد راهنما
- فرهاد رهبر
- چکیده
- هدف از انجام این پایان نامه بررسی مفهومی و شاخصی امنیت غذایی در کشور می باشد. ما ضمن بررسی وضعیت امنیت غذایی در جهان و استخراج شاخص های مرتبط با آن، به بررسی وضعیت امنیت غذایی ایران پرداخته و با استفاده از مدل متوسط گیری وزنی بیزینی BMA)) به بررسی عوامل موثر بر امنیت غذایی کشور پرداختیم. در این روش، شاخص های مرتبط با امنیت غذایی در یک مدل ترکیبی به عنوان متغییر توضیحی استفاده شد. همچنین 18 متغییر مستقل که در مطالعات مختلف به عنوان عوامل موثر بر امنیت غذایی مطرح شده بودند را در مدل وارد کرده و در نهایت پس از آزمون معناداری و اصلاح مدل، سه متغییر اصلی نسبت جمعیت شهر نشین به روستا نشین، سطح زمین زیرکشت غلات و ضریب آبیاری تحت فشار در زمین های کشاورزی به عنوان مهمترین عوامل موثر بر امنیت غذایی ایران شناسایی شدند. همچنین با مطالعه تطبیقی و سیاست پژوهی کشور های دنیا و بررسی مطالعات آینده پژوهانه در مواجهه با شرایط اقتصادی - امنیتی آینده جهان و ایران، ضرورت توجه دوباره به بخش کشاورزی بررسی شده و پیامد های مثبت تامین امنیت غذایی از طریق خودکفایی در تولید محصولات اساسی و پیامد های مثبت تقویت بخش کشاورزی در اشتغال و توسعه اقتصادی کشور نشان داده شده است.
- Abstract
- The aim of this thesis study and indicators of food security in the country. We check the status of food security in the world, mining related indicators, to assess the food security situation in Iran and using the model BMA (The Bayesian average weight) to study the factors affecting food security of the country much as possible. In this way, indicators related to food security in a hybrid model was used as an explanatory variable. We use 18 independent variables that where pointed in various studies as most important factor that affecting food security in model and after significance test and refine models 3 variable "The ratio of urban to rural population", "Grouth rate of ground under cereal" ," Ratio of Suitable agricultural land with irrigation to Rainfed " Were identified as the most important factors affecting food security. As well as a comparative study of the world and future research and policy research fellowship in the face of economic conditions - future security of the world and the need to re-evaluate the agricultural sector and positive consequences of food security through self-sufficiency in basic products and the positive outcome of strengthening agriculture in employment and economic development are shown