عنوان پایان‌نامه

ارائه مدل سنجش بلوغ سبد پروژه ها براساس رهنمود النا



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارائه مدل سنجش بلوغ سبد پروژه ها براساس رهنمود النا" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس هنرهای زیبا شماره ثبت: 10959;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71775
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۴

    موضوع جهانی شدن، رقابت شدید، عدم اطمینان و ناپایداری محیط تجاری، موجب شده است سازمان ها فارغ از نوع صنعت، ملزم به بهره بردن از مزایای ناشی از مدیریت سبد پروژه ها برای بقا و رقابت در این محیط پیچیده و ناپایدار باشند.از آنجا که مدیریت سبد پروژه ها سازمان را در جهت دستیابی به منافع بلند مدت خود رهنمود می کند، سازمان ها برای تحقق این اهداف استراتژیک باید به توانمندی ها و قابلیت های لازم جهت رقابت در محیط پویا و رقابتی مجهز شوند، این مجهز شدن در برگیرنده مواردی همچون استفاده از ابزارها، فن آوری ها و روش های جدید برای بقای سازمان ها می باشند. یکی از مهم ترین روش ها که می تواند سازمان را به سوی کسب یک مزیت رقابتی عمده و توسعه پایدار رهنمون سازد، استفاده از مدل بلوغ سبد است. با توجه به آن که به این موضوع در کلاس جهانی کمتر پرداخته شده است و معدود مدل هایی در این زمینه موجود است، در این تحقیق با عنوان طراحی مدل بلوغ سبد پروژه ها با یک دید سیستماتیک، مدلی جهت سنجش بلوغ سبد پروژه ها طراحی می شود. نکته دیگر تفاوت شرایط محیطی کشور ایران با دیگر کشورهای جهان است. جوان بودن شیوه های مدیریتی مدرن به ویژه مدیریت سبد در ایران و سطح بلوغ نسبتا پایین سازمان ها و شرکت های ایرانی چالش بزرگی در مسیر پیاده سازی مدل های موجود ایجاد می نماید، به نحوی که گاه استفاده از مدل های ارزیابی غیر ممکن بوده و یا نتایج ارزیابی ها از اعتبار لازم برخوردار نیستند. با توجه به این شرایط، ایجاد مدلی مبتنی بر متدولوژی مدیریتی ایرانی که علاوه بر داشتن ابعاد بین المللی با شرایط داخلی نیز سازگاری دارد، به منظور سنجش بلوغ سبد می تواند گام موثری محسوب شود. این مدل بر مبنای مطالعه بیش از 10 مدل مختلف بلوغ و مصاحبه با صاحبنظران و خبرگان این حوزه تدوین شده است و با یک دید سیستماتیک اجزای داخلی و خارجی تاثیرگذار بر مدیریت سبد را مورد ملاحظه قرار می دهد. مدل سیستماتیک طراحی شده در این تحقیق یک مدل سه بعدی است که میزان بلوغ را از سه بعد مفاهیم، فرآیندها و مستندات، در مسیر ی متشکل از پنج مرحله بلوغ سنجیده و الزامات و ویژگی های هر یک از مراحل را ارائه می نماید.
    Abstract
    Maturity models are proving to be useful because they allow individuals and organizations to assess the maturity of various aspects of their performance against benchmarks and prioritize improvement actions. Various maturity models have been proposed to determine how well organizations are doing in order to improve their performance, most of them are at the project management level & miss the other macro levels like portfolio management. Literature review on the existing maturity models shows the neglect of organizational context in the project success scrutiny. Assessing maturity in organizations that have implemented portfolio management is a rather recent topic and has not been academically discussed in depth. Therefore there aren’t ample maturity models in this level. In this case providing an integrated model in form of portfolio maturity model is increasingly important, As a consequence the objective of this research is to assess the project performance in a broader domain perceiving organizational considerations. Through literature review it was tried to build up a model which besides keeping the advantages of previous models fix their problems and improve them. The established model of this research is a five staged model, assessing the maturity of portfolio management through three dimensions and offers four ways for assessment.