عنوان پایان‌نامه

بررسی رابطه ارزش افزوده اقتصادی و بازده دارایی ها با بازده سهام



    دانشجو در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی رابطه ارزش افزوده اقتصادی و بازده دارایی ها با بازده سهام" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت مالی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75281;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75281
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۳۹۴
    دانشجو
    محمد یاوری

    در دنیای پر رقابت امروز، دو موضوع بیش از گذشته، برای مدیران و سهامداران اهمیت یافته است : مدیران در اندیشه افزایش بهره وری از طریق استفاده بهینه از منابع مالی در دسترس خود بوده و سرمایه گذاران درصدد کسب بازده بلند مدت از سرمایه خود می باشند. این تفکر و انگیره افزایش بهره وری در مدیران نتیجه مستقیم ظهور نسل جدیدی از سرمایه گذاران با انتظارات بازدهی بالاتر است . ارزش افزوده اقتصادی و بازده دارایی ها ، معیارهای هستند که هم می توانند سرمایه گذاران را در انتخاب پرتفوی سرمایه گذاری با بازده مناسب¬تر کمک نمایید و هم هدایتگر و راهنمای مدیران در افزایش بهره وری باشد. در واقع این معیارها به عنوان شاخص های بهره وری می تواند برای ارزیابی مدیران به کار گرفته شود. در پروژه حاضر سعی شده است که میزان ارتباط ارزش افزوده اقتصادی و بازده دارایی ها با بازده سهام تشریح گردد تا میزان کاربرد این معیار اقتصادی و حسابداری در بازار سرمایه ایران مشخص گردد. هدف از این پژوهش پاسخ به این سوال می باشد که آیا در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می توان از معیار اقتصادیEVA به جای معیارهای حسابداری استفاده کرد در راستای پژوهش حاضر 60 شرکت از بین جامعه آماری در دوره زمانی 5 ساله (88-92) به تصادف انتخاب گردیده است. همچنین برای پژوهش حاضر دو فرضیه تدوین شده است. که یک فرضیه رابطه بین معیار ارزش افزوده اقتصادی و معیار حسابداری را برآورد نموده و در فرضیه دیگر آن دو معیار حسابداری با هم مورد آزمون قرار می گیرند. جهت برسی فرضیه های پژوهش از آزمون ضریب همبستگی پانلی و برای آزمون معنادار بودن همبستگی فرضیه های پژوهش از روش رگرسیون استفاده شده است. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که متغیر بازده سهام تاثیر مثبت و معناداری بر کلیت مدل رگرسیونی داشته ، این درحالی است که فرضه اول این مطالعه تایید نمی¬شوند. و فرضیه دوم این مطالعه تایید می شود و همچنین ضریب همبستگی بین ROA با EVA پایین است. این موضوع موید آن است که ROA جایگزین مناسبی برای EVA نمی باشد.
    Abstract
    This study analyses the effect of economic value added and return on assets as independent variable on the stock . For evaluating the companies’ performance, economic concepts such as return rate and capital cost are used. Usually financial ratios (almost P/E) are used in Iranian capital market in order to companies’ performance evaluation, but this measures highly affected by accounting distorts. Therefore this study investigates the usage of economic value added and return on assets in success of Tehran stock exchange listed companies. (on stock return point of view). Tow hypothesizes of this study are: 1) The economic value added has direct relation with stock return; 2) The return on assets has direct relation with stock return. This study analysis the effect of stock return on economic value added and return on assets using panel data. Finally combination models are regressed and the results suggest that hypothesizes are approved.