عنوان پایاننامه
مطالعه ترکیبات و خصوصیات ژل رویال تولیدی روزهای ۲، ۳ و ۴ بعد از پیوند لارو زنبور عسل
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - پرورش زنبور عسل
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6951;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76165;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6951;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76165
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- آیداسادات صدرالدینی
- استاد راهنما
- غلامعلی نهضتی پاقلعه
- چکیده
- ژل رویال یکی از فراورده های زنبورعسل با فعالیت¬های بیولوژیکی بسیار است. ترکیبات اصلی ژل رویال بسیار حساس بوده و تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله تغذیه، شرایط آب و هوایی، سن لارو پیوندی و شرایط نگهداری قرار می¬گیرد و به تبع آن کیفیت ژل رویال متفاوت خواهد بود. در این آزمایش تاثیر زمان برداشت، شرایط نگهداری و مناطق مختلف جغرافیایی بر پارامترهای کیفی و کمی از قبیل پروتئین، قند، چربی، قدرت آنتی¬اکسیدانی، فعالیت آنتی¬اکسیدانی، اسید چرب 10- هیدروکسی- دسنوئیک اسید، آنزیم گلوکزاکسیداز و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در سه مرحله مجزا انجام پذیرفت. تیمارهای آزمایشی در مرحله اول شامل ژل رویال تولیدی روزهای دوم، سوم و چهارم بعد از پیوند بود. تیمارهای آزمایشی در مرحله دوم شامل ژل رویال نگهداری شده در زمان¬های 24 ساعت، 48 ساعت و 96 ساعت در دمای اتاق ( 3±23 درجه سانتیگراد) و زمان¬های 24 ساعت، یک هفته و یک ماه در دمای فریز ( 18- درجه سانتیگراد) بودند. تیمارهای آزمایشی در مرحله سوم شامل نمونه¬هایی مختلف از مناطق جغرافیایی متفاوت هستند. پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی در سه مرحله مجزا در آزمایش اول 3 تیمار با سه تکرار، آزمایش دوم 6 تیمار و 3 تکرار و آزمایش سوم 8 تیمار و 3 تکرار انجام شد. نتایج حاکی از وجود اختلاف معنی¬دار در پارامترهایی مانند پروتئین، چربی، قند، فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدانی،10- هیدروکسی دسنوئیک اسید، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در مرحله اول بود (05/0P<)، ولی فعالیت آنزیم گلوکزاکسیداز و قدرت آنتی اکسیدانی در بین تیمارها معنی دار نبود (05/0P>). بیشترین مقدار در این پارامترها مربوط به تیمار اول می باشد. پارامترهای فنل کل، قدرت و فعالیت آنتی اکسیدانی،10- هیدروکسی دسنوئیک اسید، آنزیم سوپراکسید دیسموتاز ، آنزیم گلوکز اکسیداز در مرحله دوم و سوم دارای اختلاف معنی داری بودند (05/0P<). واژه های کلیدی: پارامترهای فیزیکوشیمیایی، زمان برداشت، زنبورعسل، ژل رویال، شرایط نگهداری، مناطق جغرافیایی
- Abstract
- Royal jelly is one of the bee products that have numerous biological activities. The main components of royal jelly are very sensitive and is influenced by various factors such as nutrition, weather conditions, age larvae of grafting, harvested conditions, and consequently affects the quality of royal jelly. In this study, the effects of grafting age larvae, storage conditions and geographical regions on parameters such as protein, sugar, fat, antioxidant power, antioxidant activity, fatty acid 10-hydroxy Decenoic acid, the enzymes gluocose oxidase and superoxide dismutase were examined. The experiments was conducted in three distinct phases. Treatments in first phase included royal jelly production in the first days of the second, third and fourth after grafting. Treatments in the second phase of royal jelly maintained at 24 hours, 48 hours and 96 hours at room temperature (3 ± 23°C) for 24 hours, one week and one month in freezing temperature (-18°C). The treatments in third phase included samples from different geographic areas. This experiment was carried out on the farm and nutrition lab of department of animal science, university of Tehran in may 2015. The results of statistical analysis showed that the significant differences in the parameters of the protein, fat, sugar, total phenolics, antioxidant activity, 10-hydroxy decenoic acid, superoxide dismutase was in the first phase (P <0/05), the glucose oxidase enzyme and power of antioxidant treatments was not significantly different (P <0/05). The highest amounts were at first day. Total Phenol parameters, power and antioxidant activity, 10-hydroxy decenoic acid, superoxide dismutase and glucose oxidase enzymes in the second and third stages were significantly different (P <0/05). Keywords: geographical regions, Honeybees, physicochemical parameters, royal jelly, storage conditions, the time of grafting.