عنوان پایان‌نامه

مطالعه عصاره اندام هوایی سرخارگل در تغذیه زنبورعسل و تأثیر آن بر عملکرد کلنی و سیستم ایمنی



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه عصاره اندام هوایی سرخارگل در تغذیه زنبورعسل و تأثیر آن بر عملکرد کلنی و سیستم ایمنی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6953;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75523;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6953;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75523
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۴

    در این آزمایش تاثیر عصاره گیاه سرخارگل در تغذیه زنبور¬عسل و تاثیر آن بر عملکرد کلنی از جمله سنجش میزان تخم-گذاری، رشد جمعیت، تولید عسل و وزن بدن و همچنین سیستم ایمنی از جمله تعداد هموسیت و آنزیم فنل اکسیداز مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش در زنبورستان و آزمایشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (گروه علوم دامی) در قالب طرح کاملا تصادفی تکرار شده در زمان با 4 تیمار و 7 تکرار در بهار و تابستان 1393 انجام گردید. تیمار-های آزمایشی عبارتند از 1- شربت شکر خالص 50 % قند عاری از عصاره (شاهد)، 2-شربت شکر غنی شده با 10 سی سی عصاره، 3- شربت شکر غنی شده با 20 سی سی عصاره، 4- شربت شکر غنی شده با 30 سی سی عصاره. نتایج حاصله حاکی از وجود اختلاف معنی¬دار در میزان تخم¬گذاری، جمعیت، تولید عسل و وزن خشک بود.) 05/0> ( pولی در میزان وزن تر اختلاف¬ها معنی¬دار نبودند (05/0

    p ). بیشترین میزان این آنزیم در ایمنی کوتاه مدت و بلند مدت در تیمار4 و کمترین در تیمار1 مشاهده شد. در شمارش هموسیت¬ها تیمار¬های آزمایشی در ایمنی کوتاه مدت تفاوت معنی¬داری را نشان دادند (05/0>p ) ، بالاترین میزان هموسیت در تیمار 3 و پایین¬ترین در تیمار 1 مشاهده شد. در ایمنی بلند مدت نیز تفاوت¬ها معنی¬دار بود بالاترین تعداد هموسیت متعلق به تیمار 4 و پایین¬ترین به تیمار 2 بود. با توجه به نتایج حاصل عصاره این گیاه تاثیر مثبتی در سیستم ایمنی داشته است. واژه¬های کلیدی: زنبور¬عسل، تغذیه، سرخارگل، سیستم ایمنی

    Abstract
    Abstract: This study investigate Echinacea purpurea herbal extract in honey bee nutrition and its effect on performance including brood rearing measurement, population growth, product honey and body weight and immune system including measuring total haemocyte counts and phenoloxidase enzyme. This experiment were conducted in the laboratory and Apiaries University of Tehran-Karaj in completely randomized design repeated in time during spring and summer of 2013. 28 colonies were randomly divided into 4 treatments and 7 repetitions.1- sugar syrup – control, 2- sugar syrup enriched with 10 cc extract 3- sugar syrup enriched with 20 cc extract, 4- sugar syrup enriched with 30 cc extract.. The results showed that treatments had a significant effect on the brood rearing , population, dry weight and honey product (p<0.05),but had not significant effect on weight wet.too treatments had a significant effect on phenol oxidase enzyme activity in short and long-term immune, that higher and lower level of enzyme in treatment 4 and 1 respectively. In total haemocyte counts treatments had significant effect in short-term, the highest was observed in treatment 3 and lowest in treatment 1.too was observed that higher and lower level in treatment 4 and 2 respectively in long immune. The results showed that this extract had a positive effect on the immune system. Keywords: honey bee, nutrition, Echinacea purpurea, immune system