عنوان پایان‌نامه

اثر تغذیه اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر تولید و انجماد پذیری اسپرم در گاو هلشتاین



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر تغذیه اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر تولید و انجماد پذیری اسپرم در گاو هلشتاین" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72946;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6815;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72946;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6815
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۴

    هدف مطالعه¬ی کنونی بررسی اثر تغذیه¬ی اسید اینولئیک مزدوج (CLA) محافظت شده بر تولید و انجمادپذیری اسپرم گاو نر هلشتاین بود. دوازده گاو نر به طور تصادفی به دو گروه (n=6 به ازای هر گروه) اختصاص داده شدند. گاوها یا جیره معمول خود (گروه کنترل) و یا جیره معمول خود به اضافه 50 گرم مکمل CLA (گروه تیمار) دریافت کردند. برای اینکه هر دو جیره ایزوانرژتیک باشند، گاوهای گروه کنترل 40 گرم اسیدهای چرب کلسیمی شده دریافت کردند. در هفته¬های صفر، 4، 6، 8 و 10 تغذیه¬ی جیره¬های آزمایشی، ارزیابی اسپرم تازه و منجمد-یخ¬گشایی شده انجام شد. در ارزیابی منی، غلظت اسپرم، ویژگی¬های حرکتی (چشمی و رایانه¬ای)، زنده¬مانی (ائوزین-نیگروزین)، یکچارچگی غشا (HOST)، ناهنجاری و سطح مالون دی¬آلدهید تعیین شد. حجم منی، غلظت اسپرم و بازده تولید اسپرم تحت تاثیر جیره¬ی غذایی قرار نگرفت (P>0/05). نسبت اسپرم¬های با ریختار نابهنجار در منی تازه گروه تغذیه شده با CLA به طور معنی¬داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت (P<0/05). همچنین، در گروه تغذیه¬ شده با مکمل جیره¬ای CLA، درصد اسپرم¬های نابهنجار منجمد-یخشگایی شده در هفته 10 آزمایش به طور معنی¬داری بیشتر (77/19 در برابر 17/26) بود (P<0/05). افزون بر این، یک روند کاهش در نرخ یکپارچگی غشا اسپرم تازه در گروه تیمار دیده شد، اگرچه، با گروه کنترل تفاوت معنی¬داری نداشت. از سویی دیگر، به جز در هفته 8 تفاوت معنی¬داری بین گروه کنترل و CLA در مورد فراسنجه¬های جنبایی و ویژگی¬های حرکتی ارزیابی شده توسط CASA مشاهده نشد. در نتیجه، می¬توان اینگونه نتیجه¬گیری کرد که مکمل جیره¬ای CLA اثر سودمندی بر تولید منی، و کیفیت اسپرم تازه و منجمد-یخگشایی شده گاو نر هلشتاین نداشت.
    Abstract
    The aim of the current study was to investigate the effect of feeding protected conjugated linoleic acid (CLA) on the semen production and sperm freezability in Holstein bull. Twelve bulls randomly assigned into two groups (n=6 per group). Bulls were received the normal diet (control group) or normal diet top-dressed with 50 g of CLA (treated group) for 10 weeks. In order to ration be isoenergetic, the control group received 40 g/day calcium soaped-fatty acid. Fresh and post-thaw semen quality was assessed on ejaculates collected at the weeks 0, 4, 6, 8 and 10 of supplementation. Semen evaluations including sperm concentration, motion characteristics (subjective and computer-assisted), viability (eosin-nigrosin), membrane integrity (hypo-osmotic swelling test), abnormality and malondialdehyde level were conducted. Semen volume, sperm concentration and total sperm output were not affected by dietary treatment (P>0.05). The proportion of spermatozoa with abnormal morphology in fresh semen significantly increased (P<0.05) in CLA-fed group compared to control group. Also, in CLA-fed group the proportion of post-thaw spermatozoa with abnormal morphology at week 10 of trial was significantly higher than control group (P<0.05). In addition, a decreasing trend was observed regarding the membrane integrity of fresh sperm in CLA-fed group, although, significant difference was not observed between both treatments. Progressive motility of fresh sperm tend to be increased in CLA-fed group, although, dietary supplementation did not affect other mobility characteristics assessed by CASA, viability and malondialdehyde level in fresh and frozen thawed sperm. Consequently, it can be concluded that dietary CLA supplementation has no beneficial effects on the semen production, fresh and post-thaw sperm quality of Holstein bull. Keyword: Conjugated linoleic acid (CLA), Sperm, Bull, freezing