عنوان پایان‌نامه

وارسی جبهه موج با ترکیب تداخل سنج برشی رانکی - لاوه و تکنیک ماره



    دانشجو در تاریخ ۰۳ تیر ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "وارسی جبهه موج با ترکیب تداخل سنج برشی رانکی - لاوه و تکنیک ماره" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5520;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68870
    تاریخ دفاع
    ۰۳ تیر ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    خسرو حسنی

    در این پایان‌نامه سعی بر این بود تا با ترکیب تداخل سنج برشی رانکی_لاوه و خاصیت بزرگنمایی تکنیک ماره، تداخل سنجی معرفی شود که علاوه بر استفاده از نور نا همدوس، بتواند با تداخل سنج تالبوت رقابت کند. پس از برپایی چیدمان تداخل سنج لاوه و مشاهده‌ی فریزهای رنگی آن، بدلیل ابیراهی حاصل از دو عدسی به کار رفته در چیدمان، مشخص بود که نمی‌توان از توری سوم برای تشکیل فریزهای ماره استفاده کرد. به همین دلیل اقدام به یافتن راه حلی برای این موضوع کردیم. ابتدا دو عدسی را از چیدمان تداخل سنج لاوه حذف کردیم و با قرار دادن توری سومی که کاملا مشابه با توری اول بود، متوجه شدیم که در فواصل خاصی فریزهای ماره با نمایانی بسیار بالا مشاهده می‌شوند. پس از جستجو برای یافتن توجیه نظری آنچه که در آزمایش می‌دیدیم، راه حلی جامع برای بررسی توزیع شدت بعد از ساختارهای تناوبی را در یک سری مقالات یافتیم. با توجه به آنچه در این مقالات آمده بود، در صورت استفاده از چشمه کاملا ناهمدوس، اگر گام توری دوم نصف گام توری اول باشد و فاصله‌ی توری اول و توری دوم، Z1 ، مقدار مشخصی باشد که در فصل دوم محاسبه شده است، در فاصله‌ای که درست برابر با Z1 است، پشت توری دوم ساختاری کاملا مشابه با توری اول می‌بینیم. این دقیقا همان شرایطی بود که ما در آزمایش مشاهده می‌کردیم. پس از آن برای اطمینان از این‌که از این تداخل سنج می‌توان به عنوان جایگزینی برای تداخل سنج تالبوت استفاده کرد، تصمیم به بررسی تغییرات جبهه‌ی موج توسط این تداخل سنج گرفتیم. برای نمونه‌ای از این بررسی با روشی که تا پیش از این بوسیله‌ی تداخل‌سنج تالبوت، ضریب شکست اجسام اندازه‌گیری می‌شد، ضریب شکست یک تیغه‌ی شیشه‌ای با ضخامت 85/‎0 میلی‌متر اندازه‌گیری شد، که برابر با بدست آمد. این اندازه‌گیری نشان می‌داد که تحلیل فریزهای تداخل سنج معرفی شده، همانند تحلیل فریزهای تداخل سنج تالبوت بوده و می‌توان به عنوان جایگزینی برای تداخل سنج تالبوت از آن استفاده کرد. پس از اندازه‌گیری ضریب شکست به عنوان مثالی برای اطمینان از کارکرد تداخل سنج معرفی شده، به بررسی جامع تر تغییر جبهه‌ی موج پرداختیم. کلید واژه: تداخل سنج برشی رانکی_لاوه. تکنیک ماره.
    Abstract
    In this thesis we combine the magnifying property of the Moire technique with the Lau self-imaging interferometry to achieve a highly sensitive apparatus for wave front sensing. We do this by inserting a third Ronchi grating at the self-image (real pseudo-image in fact) position of a Lau interferometer and use an extended incoherent light source to observe the Moire patterns formed when the self-image is superimposed on the inserted grating. By careful investigation of the Moire patterns we are able to reveal small changes in the light wave front passing through a transparent sample between the second and third gratings. As an example, we demonstrate how the refractive index of a glass sample can be measured with accuracy.