امکان تولید سبزی و صیفی ارگانیک در مزارع شهرستان ری
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - توسعه روستایی - توسعه کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6751;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73194;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6751;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73194
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۴
- دانشجو
- مائده هاتفی
- استاد راهنما
- حسین شعبانعلی فمی
- چکیده
- با توجه به این که در اکثر روستاهای شهرستان ری، سبزی کاری شغل اکثر کشاورزان و به خصوص کشاورزان خرده پا است و همچنین با توجه به بازار نسبتا خوب کشت سبزی و صیفی در منطقه، کشاورزان تمایلی زیادی به بهره برداری بیشتر و افزایش تولیدشان دارند. بدین منظور و بر اساس شرایط منطقه ، انواع سموم و کودهای شیمیایی مختلفی در این مزارع استفاده می شود، که موجب تهدید محیط زیست و همچنین سلامت انسانها و مسائل دیگر می شود. لذا اهمیت بحث کشاورزی ارگانیک در منطقه روشن می شود. این تحقیق با استفاده از روش پیمایشی و با هدف برررسی امکان تولید سبزی و صیفی ارگانیک در مزارع شهرستان ری انجام گردیده سعی شده است. این تحقیق از نظر روش پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی محسوب می شود. جامعه آماری تحقیق را کلیه کشاورزان سبزی و صیفی کار(2000نفر) شهرستان ری تشکیل داده اند. که تعداد 250 نفر از کشاورزان به عنوان نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای که اعتبار آن با پانل متخصصان و اساتید راهنما در زمینه مورد پژوهش مورد تایید قرار گرفت، گرد آوری شد. برای پایایی و تعیین قابلیت اعتماد ابزار تحقیق از آلفای کرونباخ استفاده شد. مقدار آن برای مقیاس های اصلی پرسشنامه مناسب بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS WIN21 و از آماره هایی چون میانگین، انحراف معیار، ضریب تغییرات، آزمون همبستگی، آزمون t ، آزمون من ویتنی و تحلیل رگرسیون استفاده شد. بر اساس نتایج حاصل از همبستگی بین متغیر دانش کشاورزی ارگانیک و متغیر سن، سابقه فعالیت در سبزی کاری و تعداد دفعات بازدید کارشناسان از مزارع رابطه مثبت و معنی داری دارد. بر اساس نتایج حاصل از همبستگی بین متغیر انگیزه کشاورز برای تولید سبزی و صیفی ارگانیک و متغیر سن کشاورز رابطه منفی و معنی دار دارد.
- Abstract
- Given the fact that producing vegetable is the main occupation of the most farmers in Ray County, and also due to the relatively good market for vegetable in the region, farmers tend to increase their production. Therefore, different types of pesticides and fertilizers are used in the fields, which in turn threaten the environment and human health and cause other issues. Hence, the importance of organic farming in area of study is clear. This study was conducted in Rey County using a survey method to investigate feasibility of producing organic vegetables. This study was carried out based on a descriptive- correlational research method. The statistical population of the study consisted of farmers (N=2000) out of which 250 farmers were selected as sample using Krejcie and Morgan Table and proportionate stratified random sampling technique. Data were gathered by a researcher-made questionnaire validated through a panel of experts and specialists in the field of study. To determine the reliability of the survey`s instrument, Cronbach's alpha was calculated indicating that it was proper for the main scales of the questionnaire. For the data analysis, SPSS win21 software as well as statistical procedures such as mean, standard deviation, coefficient of variation, correlation, t test, Mann–Whitney U test and regression analysis were used. Base on the results of the study there were positive and significant correlation between level of education and knowledge of organic farming with age, experience in vegetable production and the number of experts visiting to the field. Meanwhile, the results of study indicated that there was negative and significant correlation between motivations of farmers to producing organic vegetable with the age of farmers.