عنوان پایان‌نامه

ارتباط اسید گالیک با آلودگی به آفلا توکسین در ژنوتیپ های گردو



    دانشجو در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارتباط اسید گالیک با آلودگی به آفلا توکسین در ژنوتیپ های گردو" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 858;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72457
    تاریخ دفاع
    ۱۳ مهر ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    حشمت اله امینیان

    در این پژوهش چهار تیمار غلظت‌های مختلف مغز ارقام گردو، گالیک اسید، عصاره آبی گیاه آلوئه ورا، ترکیبات شیمیایی کلرید سدیم و استیک اسید و شرایط اتمسفر تعدیل یافته روی جدایه‌های قارچ Aspergillus flavus. مورد بررسی قرار گرفتند. اثر غلظت های مختلف مغز ارقام گردو و گالیک اسید نشان داد که کمترین درصد بازدارندگی رشد میسلیومی مربوط به غلظت‌های ?/? و ?/? میلی‌مولار گالیک اسید (???/? درصد) و بیشترین درصد بازدارندگی مربوط به تیمارهای ? درصد مغز گردو سیاه برای جدایه A42 و ? درصد مغز رقم چندلر جدایه CHAO50 بود. درصد جوانه‌زنی اسپور قارچ A. flavus در غلظت‌های ?/? و ?/? میلی‌مولار گالیک اسید ??? درصد بود و کمترین درصد جوانه‌زنی اسپور جدایه‌ها مربوط به تیمار ? درصد مغز گردو سیاه (صفر درصد) بود. درصد جوانه‌زنی اسپور‌های جدایه A42 در غلظت‌های ?? و ?? مغز گردو سیاه و غلظت ?? مغز گردو رقم چندلر هشت درصد بود که مؤید این است که این غلظت‌ها اثر کنترل کنندگی روی جوانه‌زنی اسپور داشتند. نتایج بررسی آفلاتوکسین تولید شده توسط جدایه‌ها نشان داد که غلظت‌های ?/? و ?/? میلی‌مولار هیچ تاثیری روی کاهش آفلاتوکسین تولید شده نداشتند؛ اما غلظت‌های ?? و ?? میلی مولار گالیک اسید مقدار آفلاتوکسین تولید شده را کاهش دادند. میزان آفلاتوکسین تولید شده توسط جدایه‌ها در تیمار ?? مغز گردو سیاه شرقی و رقم چندلر نسبت به تیمار کنترل کمتر بود. تعیین مقدار آفلاتوکسین تولید شده توسط جدایه‌ها با استفاده از روش HPLC انجام شد. درصد بازدارندگی رشد میسلیومی جدایه‌های قارچ A. flavus توسط غلظت‌های ??، ?? و ?? عصاره آبی گیاه آلوئه ورا بین ??-??? بود، اما بیشترین درصد بازدارندگی رشد میسلیومی مربوط به غلظت ?? عصاره آبی آلوئه ورا برای جدایه A42 بود. بررسی کلرید سدیم و کلرید سدیم به همراه استیک اسید نشان داد که درصد بازدارندگی رشد میسلیومی غلظت ?? کلرید سدیم و غلظت ?? کلرید سدیم با ?? استیک اسید برای جدایه‌های قارچ بالای ?? درصد بود. همچنین در بررسی شرایط اتمسفر تعدیل یافته مشاهده شد که غلظت اشباع گاز CO2 بیشترین اثر بازدارندگی بر رشد میسلیومی جدایه‌های قارچ داشت و موجب کاهش میزان آفلاتوکسین تولید شده گردید. غلظت اشباع گاز O2 موجب تسریع رشد میسلیومی جدایه‌های قارچ گردید و موجب افزایش میزان آفلاتوکسین تولید شده توسط جدایه ها شد.
    Abstract
    In this study, effect of four treatments including extract of kernel of walnut cultivars, gallic acid, aqueous extract of Aloe vera, sodium chloride and acetic acid and modified atmosphere conditions were tested at different concentrations on the fungus Aspergillus flavus. The effect of different concentrations of kernel of walnut and gallic acid showed that the lowest percentage of mycelial growth inhibitory wasas observed at the concentrations of 0.5 and 2.5 mM of gallic acid (6.98%) and the highest percentage of inhibitority effect was observed at 5% extract of kernel of black walnut in isolate A42 and 7% extract of kernel of ‘Chandler’ walnut on CHAO50 isolates. Spore germination of A. flavus at concentrations of 0.5 and 2.5 mM gallic acid was 100%. The lowest percentage of spore germination of isolates was 5% extract of kernel of black walnut (zero percent). Germination of spore isolate A42 at concentrations of 5% and 7% extract of kernel of black walnut and 7% extract of kernel ‘Chandler’ walnut was eight percent and confirmed that the concentration had the effect of biological control on the spore germination. The results of aflatoxin production by isolates showed that concentrations of 0.5 and 2.5 mM had no effect on reducing aflatoxin production, but concentrations of 10 and 15 mM of gallic acid reduced the amount of aflatoxin production. The aflatoxin produced by strains in the 5% extract of kernel of black walnut and extract of kernel of ‘Chandler’ walnut was lower than the control. The amount of aflatoxin production by the isolates was measured using HPLC. Mycelial growth inhibition of A. flavus isolates at 2%, 4% and 6% aqueous extract of Aloe vera was between 67-95%, but the highest percentage of mycelial growth inhibition related to the concentration of 6% aqueous extract of Aloe vera was related to isolate A42. Study of sodium chloride and sodium chloride with acetic acid showed that mycelial growth inhibition at a concentration of 2% sodium chlorid