عنوان پایاننامه
بررسی امکان کنترل بیولوژیک کپک خاکستری سیب با استفاده از ترکیب چند مخمر باکتری Bacillus subtilis
- رشته تحصیلی
- مهندسیکشاورزی-بیماریشناسیگیاهی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 39483;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 220
- تاریخ دفاع
- ۳۰ آذر ۱۳۸۷
- دانشجو
- اسماعیل زنگویی
- چکیده
- چکیده در این بررسی جدایه مخمرA6 از گونه Pichia guilliermondi، گونه های A4 وA5، از Candida membranifuciens و جدایه های باکتریاییB2 و B6 از گونه Bacillus subtilis به صورت جداگانه و مخلوط در کنترل قارچ Botrytis cinerea Pers.:Fr عامل کپک خاکستری سیب در شرایط آزمایشگاه و انبار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشهای تولید آنتی بیوتیک در محیط جامد و کشت همزمان آنتاگونیست ها در محیط مایع نشان داد که جدایه های مخمر با باکتری و همچنین جدایه های مخمر با یکدیگر دارای سازگاری می باشند و تاثیر سوء بر روی یکدیگر ندارند. از نتایج دیگر آزمایشها نیز مشاهده شد که تیمار های B2+A5 و B6+A6 حاصل از مخلوط جدایه های مخمر و باکتری آنتاگونیست سبب بیشترین کاهش رشد پرگنه بیمارگر شدند و پس از هفت روز به ترتیب برابر با 26/53 و 45 درصد رشد بیمارگر را کاهش دادند. علاوه بر آن در مخلوط جدایه های مخمر با یکدیگر نیز مخلوط هایA6+A5 و A4+A6 سبب بیشترین بازدارندگی از رشد پرگنه بیمارگر معادل 14/39و 73/37 درصد شدند. از نتایج آزمایشاتی که در شرایط انبار انجام شد نیز مشاهده شد، هنگامی که مخمرهای آنتاگونیست به همراه باکتری B.subtilis به کار برده می شوند، مخلوط های B2+A5 و B6+A6 به ترتیب با قطر لکه ای برابر با 23/5 و 42/7 میلی متر در دمای 20 درجه سانتی گراد و همچنین 48/3 و 87/3 میلی متر در دمای 4 درجه سانتی گراد، موجب بیشترین بازدارندگی از فساد میوه سیب می شوند. در حالیکه در شاهد آلوده به قارچ قطر لکه برابر 40 میلی متر بود. علاوه بر آن در کاربرد مخلوط های حاصل از مخمر ها نیز، مخلوط A6+A5 با قطر لکه ای برابر با 93/3 و 33/3 به ترتیب در دو دمای 20 و 4 درجه سانتی گراد بیشترین بازدارندگی از بیمارگر را در مقایسه با دیگر مخلوط ها و آنتاگونیست های انفرادی داشت. نتایج کاربرد نسبت های مختلف آنتاگونیست ها (0:100 , 40:60 , 60:40 , 70:30 , 30:70 , 50:50 و 100:0 )در حالت مخلوط نیز نشان داد تیمار های B2(50):A5(50) و B2(30):A5(70) در مقایسه با دیگر نسبت های آنتاگونیست بیشترین بازدارندگی از رشد بیمارگر را سبب شدند. آزمایش اثر غلظت های مختلف 108 ، 7 10و 6 10 مخمر در میلی لیتر و مخلوط آنها نیز نشان داد، مخمرA5 در حالت انفرادی و مخلوط A6+A5 با غلظت8 10 سلول در میلی لیتر به ترتیب در دو دمای 20 و 4 درجه سانتی گراد، میزان کنترل بیمارگر را بهبود دادند. در این پژوهش توانایی القاء سیستم دفاعی در بافت میوه سیب توسط جدایه مخمر A5 از مخمر C.membranifaciens ، یک جدایه باکتری B2 از گونه B.subtilis و مخلوط آن ها روی B.cinerea نیز بررسی شد. نتایج حاکی است این دو جدایه و مخلوط آنها فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز را تحت تاثیر قرار می دهند و میزان ترکیبات فنل را افزایش می دهند. در تیمار های حاصل از مخلوط آنتاگونسیت ها حداکثر میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در روز دوم پس از مایه زنی بیمارگر دیده شد و همه تیمارها در روزهای 4 ، 6 و 8 سبب کاهش فعالیت آنزیم کاتالاز گردید. بیشترین میزان کل ترکیبات فنلی نیز در سیب های تیمار شده با آنتاگونیست ها در روز های 4 و 6 بعد از تلقیح بیمارگر دیده شد. توانایی این آنتاگونیست ها و مخلوط آن ها در تحت تاثیر قرار دادن آنزیم های تجزیه کننده اکسیژن های فعال و افزایش سطح ترکیبات فنلی ممکن است یکی از مکانیسم های آنتاگونیستی آنها باشد.
- Abstract
- Abstract The biocontrol agents Candida membranifuciens (isolates A4 and A5), Pichia guilliermondi (A6) and Bacillus subtilis (B2 and B6) were tested individually and in combination for biological control of the grey mold in fruit apple caused by Botrytis cinerea Pers.:Fr. were evaluated, in vitro and in vivo. As regards the compatibility of the biocontrol agents, showed that antagonists were compatible with each other according to in vitro antibiosis and mixed – culture test in liquid media. Of the bacteria, yeast and their mixtures tested in vitro against B.cinerea, combinations of B2+A5 and B6+A6 inhibited mycelial growth of the pathogen by 53.26 and 45?, respectively. Also, effect of yeast and their mixtures against B.cinerea Bc1 in dual culture, showed that mixtures of A6+A5 and A4+A6 achieved a higher percent inhibition of B.cinerea that was 39.14 and 37.73 percent respectively. Results of storage experiments of yeast, bacteria and their mixture indicated that, The lesion diameters of the biocontrol combinations B2+A5 and B6+A6 treated fruit were 5.23 and7.42mm, respectively, at 20 C° and 3.48 and 3.87 mm for 4 oC respectively, that provided better control than the antagonist alone. Also, results of storage experiments yeast and their mixture showed that, a combination of A6+A5 was most effective in reducing B.cinerea decay of apple incubated at 20 and 4 0C. Also, applied various concentrations of antagonists in (0:100 ,40:60,60:40,50:50,70:30 ,30:70 and 100:0) showed that treatments of B2(50):A5(50) and B2(70):A5(30) more effective than in other concentrations at both 4 and 20 C°. In a more extensive test ,the suspensions of yeast and their mixture were adjusted to concentrations of 1×106, 1×107and 1×108, results showed that when yeast cell suspensions reached a concentration of 1?108, infection of the pathogen was completely limited. Two biocontrol agents, a yeast (C.membranifaciens A5) and a bacterium (B.subtilis B2), were tested separately and together on apple fruit caused by Botrytis cinerea and their ability to induce some biochemical defense responses in apple tissue investigated. Treatments affected peroxidase and catalase activities and increased phenolic compounds. Maximum level of peroxidase activities in treated fruit with mixture of antagonists was 2 days after pathogen inoculation. also ,mixture of antagonists decreased catalase activities at 4,6 and 8 days, Phenolic accumulation was exhibited the highest level 4-6 days after treatment. the ability of this antagonists and their mixture to effect on AOS metabolizing enzymes and increase levels of phenol compounds may be one of the mechanism responsible their biocontrol activity.