عنوان پایان‌نامه

تاثیر ماشک گل خشه ای به صورت کشت ول، کود سبز و سطوح کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفه ای



    دانشجو در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر ماشک گل خشه ای به صورت کشت ول، کود سبز و سطوح کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفه ای" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6727;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72744;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6727;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72744
    تاریخ دفاع
    ۱۱ شهریور ۱۳۹۴
    دانشجو
    میثم طاهری
    استاد راهنما
    حسین مقدم

    یکی از راه‏کارهای مؤثر در افزایش تولیـد در مزرعـه و بهـره‏وری بهتر از امکانات و زمان، کشت بیش از یک محصول زراعـی در سـال است. به‏منظور بررسی تأثیر ماشک گل‏خوشه‏ای به صورت کشت اول، کود سبز و سطوح کود نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی ذرت علوفه‏ای آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی و آموزشی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. این آزمایش با کشت دوگانه ماشک مجاری پانونیکا (Vicia panonica)، و ذرت علوفه‏ای (Zea mays L.) ، به صورت کرت‏های دو بار خرد‏شده در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل تیمار‏های پیش‏کاشت به عنوان کرت اصلی در سه سطح (آیش(نکاشت)، کشت ماشک به‏عنوان علوفه و کشت ماشک به‏عنوان کود سبز)، کود نیتروژن (اوره)، به عنوان کرت فرعی در سه سطح (صفر، 50 درصد و 100درصد حد معمول)، و رقم ذرت علوفه‏ای به عنوان کرت فرعی‏فرعی در دو سطح (رقم سایمون و ZP677)، بودند. نتایج نشان داد که آیش (نکاشت)، تأثیر قابل‏توجهی بر صفت کربوهیدرات‏های محلول در آب نسبت به کود سبز و علوفه داشت. اثر نصف مقدار معمول کود نیتروژن بر صفت مذکور کم‏ترین بود، همچنین رقم سایمون کربوهیدرات محلول در آب بالایی نسبت به رقم دیگر دارا بود. بیش‏ترین درصد الیاف نامحلول در شوینده اسیدی به کود سبز تعلق داشت و آیش کم‏ترین مقدار را به خود اختصاص داد. بالاترین درصد الیاف نامحلول در شوینده خنثی برای کود سبز و نصف مقدار معمول کود نیتروژن‏دار مشاهده شد. تیمار پیش‏کشت ماشک به‏عنوان کود سبز و علوفه نسبت به آیش وزن خشک علوفه، بلال و برگ را به‏‏طور معنی‏داری تحت تأثیر قرار داد و بیشترین مقدار طول بلال مربوط به تیمار عدم دریافت کود نیتروژن‏دار بود. به‏طور کلی، می‏توان بیان کرد که با افزایش نیتروژن در خاک برخی خصوصیات کیفی علوفه تحت تأثیر مستقیم قرار گرفته و موجب کاهش یا افزایش خوش‏خوراکی علوفه می‏شود.
    Abstract
    One of the operative ways to increase farm production and better productivity of resources and time, is to grow more than one crop per year. To evaluate the effects of hairy vetch as the first planting, green manure and nitrogen fertilizer levels on the quantitative and qualitative yield of fodder maize a field trial was performed at farm of University of Tehran College of Agriculture and Natural Resources. The experiment with double cropping vetch (Vicia panonica), and maize (Zea mays L.) was carried out as split-split plot in a randomized complete block design. Factors examined included pre-planting treatment as main plots at three levels (fallow, vetch planted as fodder and vetch as green manure), nitrogen fertilizer (Urea), as subplots at three levels (zero, 50% and 100% of the usual) and fodder maize as sub-sub plots at two levels (Simon and ZP677 cultivar), respectively. The results showed that the fallow treatment significantly affected the quality of water-soluble carbohydrates compare to the green manure and fodder maiz. The half the usual amount of nitrogen had least effect on this trait, however had Simon the high water soluble carbohydrates than other varieties respectively. The most percent of acid detergent fiber was belonged to green manure and fallow which showed the lowest value. The highest percentage of neutral detergent fiber for green manure and nitrogen fertilizer was obtained from the half usual amount of nitrogen fertilizer. Pre-planting vetch as green manure and fallow affected the fodder dry matter, ear and leaves significantly, and the biggest ear length was obtained from no-fertilizer treatment. In general, it can be stated that with the increase of nitrogen in the soil, some direct affects on quality of fodder is predicted along with diminish or increase in palatability of the fodder maize.