عنوان پایان‌نامه

بررسی اثر آهنربایی ناشی از دامنه نوسان قیمت در بورس اوراق بهادار تهران



    دانشجو در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثر آهنربایی ناشی از دامنه نوسان قیمت در بورس اوراق بهادار تهران" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت مالی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67468
    تاریخ دفاع
    ۱۲ اسفند ۱۳۹۱

    حدود نه سال است که دامنه نوسان قیمت به شکل درصدی از قیمت در بورس اوراق بهادار تهران همچون بسیاری از بازار های سهام نوظهور، به منظور کنترل نوسانات قیمت ها و ثبات بازار مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود مدت زمان زیادی که از استفاده ی این مکانیسم در جهان و ایران می گذرد، همچنان محققان در مورد آثار مثبت و منفی این مکانیسم نظر واحدی ندارند. یکی از آثار منفی این مکانیسم در بازارها با عنوان اثر آهنربایی شناخته می شود و بیانگر این است که حدود نوسان قیمت همچون آهنربایی عمل می کنند که قیمت ها را به سمت خود می کشانند. تحقیق حاضر اثر آهنربایی ناشی از دامنه نوسان قیمت در بورس اوراق بهادار تهران را با استفاده از مدل های پنل لاجیت مورد بررسی قرار می دهد. در این پژوهش اثر آهنربایی از نظر وجود و شدت و ضعف آن با توجه به تغییرات وسعت دامنه نوسان و همچنین شدت و ضعف آن در آستانه های بالا و پایین(حد مثبت و منفی) مورد تحلیل قرار می گیرد.
    Abstract
    Abstract: It is about nine years that price limit has been implemented in Tehran stock exchange to limit price fluctuations like many other emerging markets . Although this mechanism has been used for a long time in Iran and other parts of universe, researchers don’t have similar attitudes toward its pros and cons. One of the price limit’s implication on stock market mentioned by proponents of this mechanism is magnet effect.The magnet effect suggests that the asset price accelerates toward the limits as it gets closer to the limits. This project employs panel logit model to test magnet effect hypothesis across periods with different price limit. It also tests magnet effect in upper and lower price limits.